Eski Hükümlü ve Engelli Girişimcilere 9 Milyon Lira Hibe!

İŞKUR, engelli ve eski hükümlü çalıştırmayan işverenlerden tahsil edilen idari para cezalarını, girişimci engelli ve eski hükümlülere aktaracak. Engellilerin kendi işini kurmaları ve mesleki eğitimleri için toplam 9 milyon lira hibe desteği verilecek. Detaylar haberimizde..

İŞKUR, engelli ve eski hükümlü çalıştırmayan işverenlerden tahsil edilen idari para cezalarını, girişimci engelli ve eski hükümlülere aktaracak. Eski hükümlülerin ve engellilerin kendi işini kurmaları ve mesleki eğitimleri için toplam 9 milyon lira hibe desteği verilecek.

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), işsizlere verdiği desteklere bir yenisini ekledi. İŞKUR, engelli ve eski hükümlü çalıştırmayan işverenlerden tahsil edilen idari ceza paraları fonundan eski hükümlü ve engellilerin kendi işini kurmaları ve mesleki eğitimleri için yaklaşık 9 milyon TL hibe desteği veriyor. Buna göre kendi işini kurmak isteyen engellilere 20 bin TL’ye kadar makine-teçhizat hibesi verilecek, 2 bin TL’ye kadar kuruluş işlemleri ile bir yıl boyunca 4 bin TL’ye kadar işletme giderleri karşılanacak. Ayrıca engellilerin mesleki eğitimi ve işe uyumlarına katkı sağlayacak 74 projeye de 4 milyon TL kaynak tahsis edildi. Adalet Bakanlığı Denetimli Serbestlik Birimleri’nce kendi işini kurması yönünde uygun bulunan eski hükümlülerce hazırlanan 12 proje de kabul edildi. Eski hükümlü istihdam etmeyen işverenlerden kesilen idari ceza fonundan toplam 92 bin TL hibe verildi.

İşletme Giderleri Karşılanıyor

Türkiye’de ilk kez zihinsel ve ruhsal engellilerin istihdam edileceğini belirten İŞKUR Genel Müdürü Dr. Nusret Yazıcı “12 korumalı işyerinin kurulması için yaklaşık 3.5 milyon TL hibe verildi. Kurulacak işyerlerine 150 bin TL’ye kadar makine-teçhizat hibesi verilecek, engelli çalışanların bir yıl süre ile ücretleri ve işletme giderleri desteklenecek” diye konuştu.

Kaynak Tahsis Edildi

İŞKUR Genel Müdürü Yazıcı, Aktif İşgücü Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nda toplanan Komisyonun, kendisine projeleri değerlendirerek engellilerin ve eski hükümlülerin özelikle kendi işlerini kurmalarına ve engellilerin işe uyumlarını ve mesleki eğitimlerini amaçlayan projelere kaynak tahsis ettiğini söyledi.

İŞKUR’un engellilerin ve eski hükümlülerin mesleki eğitim ve rehabilitasyonları ile istihdamlarını temel görev olarak gördüğünü belirten Yazıcı; “Geçmişte olduğu gibi bundan sonra da özellikle engellilerin ve eski hükümlülerin kendi işlerini kurmalarına yönelik projelere destek vermeye devam edilecek. Özellikle sivil toplum kuruluşları ve işverenler engellilerin işe yerleşmesini veya işe uyumlarını artıracak projeleri hazırlamaları halinde finansal destek verilmeye devam olunacak” dedi.

Eski Hükümlü ve Engellilere Hibe Desteği hakkında detaylı bilgi için İŞKUR'un bu sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi girişimci ruhlu engelli ve eski hükümlü okurlarımızın başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Bu içeriği 21.054 kişi okudu.
Kategori: Girişimci Destekleri, Ulusal

Yorumlar

hakan doğan
hakan doğan
allah devletimize zeval vermesin
osman yılmaz
osman yılmaz
selamlar ben hükümlüyüm üç aydır iş arıyorum kimse iş vermiyor biz neyapalım bize kim yardımcı olucak
serdar uzun
serdar uzun
sabikamdan dolayi is vermiyollar arada bir insatta calidiyorum yine bosa cikiyorum sabikam oldugundan dolayi is bulamiyorum kendi isimi kurma istiyorum gereyinin yapilmasini saygilarimla arz edederim
Harun tarhan
Harun tarhan
6 ay oldu ceza evinden çıkalı ama iş bulamadim bi türlü mesleğim şöförlük ama kimse iş vermiyor sabikamdan dolayı yardım edin lütfen.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor