Çalık Holding ve YTÜ’den Girişimci Gençlere Tam Destek!

Çalık Holding ve Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) işbirliği ile, uygulanabilir iş fikri olan girişimci adaylara yönelik düzenlenen "İlk İşim Girişim" yarışması sonuçlandı. Detaylar haberimizde..

Başta Türkiye olmak üzere, dünyanın birçok noktasında faaliyet gösteren, yaptığı yatırımlarda önce insana ve topluma fayda sağlayan çalışmalara odaklanan Çalık Holding ve bir asrı geride bırakan tarihiyle, Türkiye'nin köklü üniversitelerinden Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) işbirliği ile, uygulanabilir iş fikri olan girişimci adaylara yönelik düzenlenen "İlk İşim Girişim" yarışması sonuçlandı.

Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampüsü Otağ-ı Hümayun'da düzenlenen, Çalık Enerji Genel Müdürü Osman Saim Dinç, Gap İnşaat Proje Direktörü Ender Hıdıroğlu, Abraaj Group İcra Kurulu Üyesi ve Ortağı Selçuk Yorgancıoğlu ile YTÜ TTO Proje Yürütücüsü Prof. Dr. Cengiz Kaya'nın jüri üyeliğini yaptığı yarışmada finale kalan 10 genç, projelerini savunarak kıyasıya mücadele etti.

İlk üç projeye Çalık Holding'ten toplam 1 milyon TL'ye kadar finansman

Yarışmanın birinciliğini Yıldız Teknik Üniversitesi Biyomühendislik Bölümü'nden 'Damar Görüntüleme Spreyi' isimli projeleriyle İlkay Şenel, Melda Altıkatoğlu ve İbrahim Işıldak'tan oluşan ekip kazandı. Birinciliği hak eden 'Damar Görüntüleme Spreyi' projesi, damar yolu bulunması zor olan bebek ve çocuklar, kanser hastaları, yaşlılar ve koyu renkli tene sahip insanların damarlarının kolaylıkla bulunmasında etkili oluyor. Biyo uyumlu yapısıyla insan sağlığına yan etkisi olmayan sprey, vücuda uygulandıktan birkaç saniye sonra damar yolunu belirginleştirmeye başlıyor. Maliyeti oldukça düşük olan bu ürün ile, sağlık sektörünün işinin kolaylaştırılması, hastaların ise acısız damar yolunun açılması amaçlanıyor.

İkinciliği ise, HTMSS İleri Teknoloji Mekatronik Sistemler'den 'Dokunma Hissine Sahip Yapay Deri' isimli projesiyle Yrd. Doç. Dr. Utku Büyükşahin kazandı. Bu projede, uzvunu kaybeden kişilerin eksik uzuvları yerine dokunma hissine sahip yapay deri kaplanıyor. Yapay derinin algıladığı dokunma ve sıcaklık duygusunun insan beynine aktarılması ve dolayısıyla kişinin protez el, kol, bacak gibi yapay uzuvları kendi uzuvları gibi hissetmeleri sağlanabiliyor.

Yarışmanın üçüncülüğü ise İstanbul Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü'nden Ayhan Parlar'ın oldu. Parlar'ın 'Bitki doku teknikleri kullanılarak yüksek verimde stevia rebaudiana (şeker otu) üretimi ve bu bitkiden doğal tatlandırıcıların eldesi' ismini verdiği proje, yapay ve diğer şekerlerin insan sağlığındaki olumsuz etkilerinin önlenebilmesi için doğal ve zararsız şekerlerin üretiminin arttırılmasını amaçlıyor. Aynı zamanda bu projeyle Türkiye'de şeker otu üretiminin arttrılması ve büyük pazarlarda söz sahibi ülkelerden biri konumuna getirilmesi hedefleniyor.

Projeleriyle kıyasıya yarışan diğer 7 finalist ve projeleri:

  • QLoad: Berkin Gülay, Erdem Emekligil, Ahmet Oğuz Kansız
  • Giyilebilir Fikirler: Gülsüm Çiğdem Çavdaroğlu
  • Tasarruf Yapabilen Akıllı Piriz: Umut Akparlar
  • Erken Dönem Diyabet Teşhis Cihazı: Ulaş Çırpıcı
  • Kablosuz RF Enerji Hasatlayan Pilsiz Sensörler Geliştirilmesi: Yrd.Doç.Dr.Hakan Paşa Portal, Yrd.Doç.Dr. Sibel Zorlu Portal
  • Arşın Akıllı Sanal Market: Behboud Bashiri
  • Tartaros Mitolojik Bilmece Oyunu: Mustafa Yurt, Oytun Önal, İbrahim Çavdaroğlu

Çalık Holding hakkında

Temelleri 1981 yılında atılan ve enerji, inşaat, tekstil, finans, madencilik ve telekom sektörlerinde faaliyet gösteren Çalık Holding bugün, uluslararası bir sanayi grubu olarak 17 ülkede yaklaşık 24 bin kişiye istihdam sağlamakta. Orta Asya, Balkanlar, Orta Doğu ve K. Afrika'daki öncü Türk yatırımcılardan biri olan Grubun konsolide aktif büyüklüğü, 7,5 milyar dolar mertebesinde. İtibarı, güvenilirliği ve güçlü finansal yapısı ile tanınan Çalık Holding, sahip olduğu köklü kurumsal yapısı, zengin kurum kültürü ve yüksek nitelikli insan kaynağı ile odaklandığı ana sektörlerde lider ve güçlü bir oyuncu olarak ön plana çıkmakta.

Yıldız Teknik Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi hakkında

YTÜ TTO, akademi-sanayi koordinasyonunu verimli kılmayı şiar edinmiş, araştırma çalışmalarını ticari ve danışmalık kapsamında destekleyen; bilgilendirme, eğitim, proje destekleri, işbirliği, fikri sınai mülkiyet hakları, girişimcilik ve şirketleşme üzerine faaliyetler icra eden dinamik bir oluşum. 100 yılı aşan bir geçmişe sahip Yıldız Teknik Üniversitesi; 30.000 öğrencisi, 3.000'e yakın akademik ve idari personeli, 10 Fakültesi, 3 Yüksekokulu ve 2 enstitüsü ile eğitim ve araştırmada nitelik ve nicelik olarak dünya standartlarını yakalamayı hedefleyen, nitelikli insan gücü yetiştiren, bulunduğu yöreye ve topluma her anlamda katkı sağlayan modern bir üniversite olma yolunda ilerlemekte.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Bu içeriği 10.872 kişi okudu.
Kategori: Bilişim / Teknoloji, Eğitim / Üniversite, Girişim Gelişmeleri, İş Fikirleri, Yarışma

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor