İşini Yeni Kuracak Girişimcilere Teminatsız Kredi Fırsatı!

TEB yenilikçi projelerini ‘iş’e dönüştüreceklere destek oluyor. Banka, Kredi Garanti Fonu (KGF) işbirliğiyle, geleceğin KOBİ’lerine yeni iş kurma süreçlerinde teminatsız kredi desteğinde bulunuyor. Detaylar haberimizde..

TEB yenilikçi projelerini ‘’e dönüştüreceklere destek oluyor. Banka, Kredi Garanti Fonu (KGF) işbirliğiyle, geleceğin KOBİ’lerine yeni iş kurma süreçlerinde teminatsız kredi desteğinde bulunuyor.

Türk Ekonomi Bankası (TEB), yenilikçi projelerini işe dönüştürmeyi planlayan geleceğin KOBİ’lerinin finansman yükünü azaltacak yeni bir adım attı.

TEB, KGF ile yaptığı bu işbirliği sayesinde, girişimcilere 500 bin TL’ye kadar teminatsız kredinin önünü açtı. TEB, girişimcilere 150 bin TL’ye kadar teminatsız kredi verirken, KGF işbirliği sayesinde teknogirişimcilere 500 bin TL’ye kadar,  tarım girişimcilerine 250 bin TL’ye kadar, franchise girişimcilerine 200 bin TL’ye kadar ve küçük işletme girişimcilerine 100 bin TL’ye kadar kredi verilebilecek.

Ücretsiz Eğitimi Hizmeti

TEB KOBİ Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Müdür Vekili Turgut Boz, “Geçtiğimiz yıl, Türkiye’nin en kapsamlı Girişim Bankacılığı hareketi ile girişimcilere Danışman Banka anlayışımızla destek olmaya başladık. TEB Girişim Evi kapsamında ücretsiz olarak eğitim, mentorluk, danışmanlık desteği sunarken Kuluçka Merkezi’mizin tüm imkanlarını da girişimciler için seferber ettik. Kredilendirme süreçlerimizi de girişimciler için yeniden kurguladık. Girişimcilerimizden mali veri istemeden sadece iş planı ve nakit akışı değerlendirmesi ve iş fikrinin taşıdığı potansiyele göre girişimcilere teminatsız krediler vermeye başladık. Şimdi KGF işbirliği ile sunduğumuz bu imkanları bir adım öteye taşıdık. İş fikirlerini hayata geçirmeleri sürecinde girişimcilere ihtiyaç duyduğu finansman için daha fazla destek yaratmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.

Girişimciye Yol Gösteriyor

IFC’nin dünyaya örnek gösterdiği ‘Danışman Banka’ yaklaşımının devamı olarak girişimcilere de sahip oldukları finansmanla fikirlerini nasıl ‘iş’e dönüştürecekleri konusunda yol gösterdiklerini belirten Boz, şunları söyledi; “TEB Girişim Evi ile Türkiye’de 4 bin 700’den fazla girişimciye 900’e yakın saat eğitim verdik.TEB Girişim Evi çatısı altındaki Kuluçka Merkezi’nin Ticari Hızlandırma Modeli’ni, seçilmiş 28 girişimciye karşılık beklemeden uyguluyoruz. . Ankara, İstanbul ve İzmir’de de 7 Teknokent bünyesindeki kuluçka merkezlerinin Ticari Hızlandırma Modeli’ni de uygulamaya başladık. Böylece Teknokentler içinde üretilen teknolojilerin ticarileşmesi için bir model oluşturmuş olduk. Bir yılda hedefleri aştık."

Kimler Nasıl Faydalanabilir?

Krediden yararlanmak isteyen girişimcilerin, TEB şubelerine başvuruda bulunmaları gerekiyor. TEB ve KGF tarafından uygun bulunan projenin sahipleri, teminatsız kredi kullanabiliyor. Turgut Boz'un  verdiği bilgiye göre krediden şu kriterlere sahip olanlar yararlanabiliyor:

  • Bir iş fikri ile yeni iş kurmak veya mevcut işini yeni bir iş fikriyle geliştirmek isteyen girişimciler
  • Kafe, pastane, atölye, mağaza kurma gibi iş kurma hazırlığında olan girişimciler
  • Bir markanın franchise’ını almış olan franchise girişimciler 
  • Bir devlet kurumundan destek alan, teknokentlerde faaliyet gösteren, patente konu bir projesi olan teknolojik girişimciler 
  • Bilişim, yazılım ve/veya mühendislik gerektiren bir projesi olan ve bunu belgeleyen teknolojik girişimciler 
  • Girişimi için bir Melek Yatırımcıdan, Risk Sermayesi Şirketi veya benzeri bir kurumdan yatırım almış olan girişimciler,
  • Tarımsal bir faaliyet için iş kurmak isteyenler 
  • Kadın girişimciler.

Detaylı bilgi için www.teb.com.tr/kobiyim/girisim-bankaciligi/ web sayfasını incelemenizi tavsiye ediyoruz.

Akşam Gazetesi kaynaklı haberimizi işletmesini yeni kuran veya kurmak üzere olan girişimcilerimiz ve KOBİ'lerimiz başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorumlar

anıl
anıl
bırakın bu yalanları teminatsız krediymiş alan bir allahın kulu varsa açıklasın bilelim
MEHMET SARI
MEHMET SARI
Bende merak ediyorum acaba gerçekmi teminatsız kredi desteği.
Bize TEB yetkilileri gerçekçi bir açıklama yazabilirlermi acaba?
Bende en az beş türlü kazançlı iş fikri projem vardır.
umut ali
umut ali
paintbool sahası kurulumuna para lazım teminatsız alamıyorum

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor