SAP'den 1500 Girişimciye 1 Milyon Dolarlık Küresel Destek!

Türkiye’nin en büyük teknoloji etkinliklerinden SAP İnovasyon Forum, “Doğru Taktik” temasıyla Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlendi.Türkiye’nin ve dünyanın en yenilikçi teknolojilerine imza atan global liderler ,BT profesyonelleri, SAP iş ortakları ve öncü kurumları bu etkinlikte bir araya geldi..

Türkiye’nin en büyük teknoloji etkinliklerinden SAP İnovasyon Forum, “Doğru Taktik” temasıyla Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlendi. Türkiye’nin ve dünyanın en yenilikçi teknolojilerine imza atan global liderler, BT profesyonelleri, SAP iş ortakları ve Türkiye’nin öncü kurumları bu etkinlikte bir araya geldi.

17 Mart 2014, İstanbul– Kurumsal uygulama ve yazılım alanında dünya lideri olan SAP, gelenekselleştirdiği SAP İnovasyon Forum’u yedinci yılında İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirdi. Teknolojideki son yeniliklerin ve inovasyonuntartışıldığı;  geniş kapsamlı bir gündeme sahip olan SAP İnovasyon Forum’un bu yılki ana teması “Doğru Taktik” olarak belirlendi. Forumda, tüm iş dünyasında teknoloji ve inovasyonla gelen dönüşümün yanı sıra spor ve eğlence alanında bilişim çözümlerinin sağladığı katma değer de aktarıldı. 2000’in üzerinde katılımcıyla düzenlenen etkinlikte, Büyük veriyi gerçek zamanlı, hızlıve ölçeklenebilir analitiklerle bir araya getirme konusunda devrim yaratan gerçek zamanlı bellek içi bulut platformu SAP HANA ile iş dünyasına sunulan verimlilik ve hız, etkinlikte teknoloji liderlerinin üzerinde en çok durduğu çözüm oldu.

Türkiye’nin lider şirketlerinden teknolojinin  ve SAP iş ortaklarını bir araya getiren zirvede, Turkcell işbirliğiyle hayata geçirilen yeni nesil bulut tabanlı e-fatura çözümü tanıtılırken yılın öne çıkan inovasyon projeleri de ödüllendirildi. Yılın Transformasyon Projesi dalında ETİ’nin iş analitiği çözümü, Yılın Mobil Projesi dalında ise Enerya’nın mobil veritabanı projesi, Inteltek’in SAP Business Objects ve Sybase IQ destekli iş planlama ve konsolidasyon, kurumsal kaynak yönetimi, müşteri ilişkileri yönetimi ve mobil çözümleri Yılın Dönüşüm Projesi olarak ödüle layık bulundu. Yılın İş Zekası Projesi ödülü Anadolu Sigorta’ya sunulurken, Şişecam Yılın Strateji Projesi  dalında ödüle kavuştu. Orhan Holding’e ise Yılın Vizyon Projesi dalında ödül verildi.

SAP Türkiye Genel Müdürü Zeynep Keskin ise açılış konuşmasında şunları söyledi:

“Gelişmekte olan ülkemiz, dinamik ekonomisi, inovasyona yatkınlığı, yetkin ve genç iş gücü havuzuyla büyük bir potansiyel taşıyor. Biz de bu potansiyeli en iyi şekilde değerlendirmek adına yenilikçiliği ana ilkemiz olarak görüyoruz. Dönüşümü yakalayan ve stratejilerini doğru taktiklerle oluşturan firmaların sürdürülebilir büyüme, artan rekabetçilik ve kârlılık gibi fırsatları yakaladığına şahit oluyoruz. İnovasyonla girişimciliği buluşturarak, bugüne dek global arenada 1500 girişimciye destek verdik. Türkiye’deki büyüme paralelinde inovasyona yatırımımızı sürdürüyoruz. 2013 yılında duyurduğumuz, Teknopark İstanbul’da açılacak  SAPİnovasyon Merkezi’nde 2015 sonuna kadar 300 çalışan, araştırmacı veöğrenciistihdam etmeyi planlıyoruz. Sektörün teknoloji liderlerini bir araya getirdiğimiz SAP İnovasyon Forum toplantımızda ana gündem maddesi olan ve 25’inci stratejik sektör olarak belirlediğimiz spor ve eğlence sektörüne yönelik inovatif çözümlerimizi duyurduk. Kurumsal uygulamalar ve yazılım alanında dünya lideri SAP’nin, 42 yıllık global deneyimiyle Türkiye’deki kurumlar için inovasyon, verimlilik, rekabetçilik ve tasarruf artışı sağlayan bilgi teknolojileri geliştirmeyi sürdüreceğiz.”

SAP’den 1500 girişimciye 1 milyon dolarlık küresel destek

SAP, sadece gelecek nesil teknolojileri tasarlarken yeni teknolojiler üretmekle kalmayıp gençlere ve girişimcilere yeni uygulamalar geliştirmenin kapılarını da açıyor. SAP,  her öçlekten kuruma geliştirdiği yeni teknolojileri . 2012’de Amerika’da başlatılan StartupFocus programı, bellek içi teknoloji, büyük veri ve gerçek zamanlı veritabanı konularında çalışan girişimcileri desteklemeyi amaçlıyor. SAP Ventures, 1 milyon doların üzerindeki fonuyla,  bugüne kadar  1500’ün üzerinde girişimciyi, inovatif fikirlerini hayata geçirmek için destekledi.

SAP StartupFocus Program ile türk girişimciler küresel pazara açılacak

Bunun Türkiye’deki örneklerinden biri, SAP’nin Özyeğin Üniversitesi Girişim Fabrikası işbirliğiyle başlattığı StartupFocus Program (Teknogirişimcilik Hızlandırma Programı), Türkiye’de büyük veri alanında çalışan yenilikçi fikirlere sahip gençleri küresel pazara taşımayı hedefliyor. Büyük veri alanında çözüm geliştiren girişimcilere ve teknoloji şirketlerine açık bir yarışma olarak kurgulanan program ile SAP genç girişimcilerini novatif fikirlerini hayata geçirmelerine destek olarak ekonominin büyümesine ve iş gücünün gelişimine de katkıda bulunuyor

Haberimizi big data alanında iddialı girişimcilerimiz başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor