Türkiye Genç Ekonomi Başarı Ödülleri (TÜRGEB) Başvuruları Devam Ediyor!

2002 yılından bu yana Türkiye’de genç girişimciliğin öncü kurumlarından birisi olmuş Genç MÜSİAD tarafından ilki organize edilen TÜRGEB’de adaylık başvuruları başladı. Kişiler, mevcut 14 kategoride aday olabilecekleri gibi, o kategoriye uygun gördükleri bir ismi de aday olarak gösterebilecekler..

2002 yılından bu yana Türkiye’de genç girişimciliğin öncü kurumlarından birisi olmuş Genç MÜSİAD tarafından ilki organize edilen TÜRGEB’de adaylık başvuruları başladı. Kişiler, mevcut 14 kategoride kendileri aday olabilecekleri gibi, o kategoriye uygun gördükleri bir ismi de aday olarak gösterebilecekler.

TÜRGEB Neyi Amaçlıyor?

Türkiye'nin genç ve dinamik nüfusu ile dünyanın parlayan yıldızı, girişimci yönü ağır basan Türk gençleri, sadece Türkiye'de değil dünyada da çok büyük başarılara imza atıyor. Dünyanın geleceğine yön verecek olan Türkiye'nin parlak gençlerini keşfederek, hem bugüne kadar gerçekleştirmiş oldukları başarıları hem de ileriye dönük potansiyellerini ortaya çıkarmak ve de iş yaşamlarında katalizör etkisi oluşturmak için Genç MÜSİAD, "marifet iltifata tabidir" sözünden hareketle Genç Girişimcileri, Genç Profesyonelleri, Ekonomiye değer katan gençleri 14 kategoride teşvik etmek amacıyla TÜRGEB’i düzenliyor.

TÜRGEB’e Kimler Aday Olabilir?

35 yaşını geçmemiş, mevcut kategorilerden her hangi birinde belirli bir projesi ya da faaliyeti olan herkes TÜRGEB’e aday olabilir.

Adaylardaki Hangi Özelliklere Önem Veriliyor?

  • Yenilikçilik: Dünyanın geldiği nokta itibariyle en başarılı girişimlerin, en uzun soluklu girişimcilik modellerinin yeniliğe dayanan, yenilikçi fikirler olduğu görülüyor. Bu yüzden yenilikçiliğe önem veriyoriliyor.
  • Sosyal Etki: Başarılı girişimlerin, sosyal girişim olsun olmasın, tamamiyle ticari bile olsa oluşturduğu sosyal etki çok önemli. Girişimlerin paydalşarı vardır ve girişimci, ticari proje dahi olsa paydaşları da işin içine katmalı.
  • Araştırma-Geliştirme: Günümüzde tüm girişimler, gıda üzerine de olsa, inşaat üzerine de olsa mutlaka kendi ilmî altyapısı, kendi bilim dalı ekseninde araştırma-geliştirme faaliyetlerinden beslenir,bu nedenle  TÜRGEB'de AR-GE önemli bir parametre.
  • Topluma Katkı: Toplumun farklı kesimleri, girişimlerin ve girişimcilerin önemli temel paydaşlarını oluşturur, çalışanlar da, müşteriler de, dağıtıcılar da, iş ortakları da toplumun bileşenleri. Dolayısıyla girişimlerin başarı kriterlerinde Toplumsal Etki de önemli bir yere sahip.
  • Rol Model Olabilme: Girişimin potansiyeli, öncelikli olarak Girişimcinin potansiyelinden oluşur. Başarılı bir girişimci, toplum için önemli bir rol model adayı ve sonraki nesiller için de çok önemli izler bırakacak kişi. Sadece girişimin değil, girişimcinin de duruşu aynı zaman da mesajı çok önemli.
  • Sürdürülebilirlik: Dünyanın da sürekli konuştuğu, tartıştığı bir konu olan Sürdürülebilirlik, başarının en önemli kriteri olma yolunda hızla ilerliyor. Girişimlerin ve şirketlerin sadece bugününü değil, yarınını da garantileyebilmesi için sürdürülebilir bir model oluşturması şart, TÜRGEB de girişimlerde sürdürülebilirliğe çok önem veriyor.

Ödüller Nasıl Verilecek?

Adaylar ve başvuruları, yukarıdaki aranılan kriterlere göre analiz edildikten sonra belirlenen asîl adaylar, halk oylamasına sunulacak. Halk oylamasında en çok oyu alan adaylar seçkin bir jüri tarafından değerlendirmeye alınacak ve ödüle layık görülen adaylar ödül gecesinde lanse edilecek.

Ödül Kategorileri:

  • Yılın Genç Erkek Girişimcisi
  • Yılın Genç Kadın Girişimcisi
  • Yılın Genç Engelli(Engelsiz) Girişimcisi
  • Yılın Genç Profesyonel Erkek Girişimcisi
  • Yılın Genç Profesyonel Kadın Girişimcisi
  • Yılın Genç Ekonomisti
  • Yılın Genç Ekonomi Akademisyeni
  • Yılın Üniversite Ekonomi Kulübü/Topluluğu
  • Yılın Genç Sosyal Girişimcisi
  • Yılın Genç Mucidi
  • Yılın Sınır tanımayan girişimcisi
  • Jüri Özel Ödül
  • MÜSİAD Özel Ödülü

TÜRGEB Takvimi:

Başvuru toplama: 20 Şubat – 7 Mart 2014
Oylama: 7 – 14 Mart 2014
Jüri Değerlendirmesi: 14 – 17 Mart 2014
Ödül gecesi: 20 Mart 2014 (Protokol Teyidine Göre)

TÜRGEB'e başvuruda bulunmak isteyen okurlarımız www.turgeb.com web adresinden başvuruda bulunabilir ve TÜRGEB hakkındaki anlık gelişmeleri ise facebook ve twitter hesaplarından takip edebilirler.

"Genç girişimci kategorisinde bile on küsür yıllık markaları, hatta holdingleşmiş şirketleri ödüllendiren organizasyonların aksine, ülkemizin başarılı genç değerlerini onurlandırmak ve ödüllendirmek isteyen Türkiye Genç Ekonomi Başarı Ödülleri'ne (TÜRGEB) başvurularınızı 7 Mart 2014 Cuma günü mesait bitimine kadar www.turgeb.com adresinden yapabiliyorsunuz.

Haberimizi Genç Girişimci okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar İdris Cin Hakkında

Matematik Mühendisi olup, 2005 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Mühendisi olarak çalışmakta olan İdris Cin, 2006'dan beri girişim analizleri yazdığı kişisel blogunu Eylül 2010'da Girişim Haber olarak profesyonelleştirdi. Girişim Haber Yayın Yönetmenliğinin yanısıra özel sektörde Yazılım Proje Yöneticisi ünvanıyla profesyonel hayatına devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor