İSMEK'li Kursiyerlerden Geleceğe Organik Yatırım Girişimi!

İSMEK ‘Bahçe Bakımı’ kursiyerleri “Her şey tohumla başlar” diyerek bir projeye imza attı. İSMEK kursiyerleri çeşitli yörelerden genetiğiyle oynanmamış tohumları bir araya getirerek mini bir tohum bankası kurdu. Detaylar haberimizde..

İSMEK ‘Bahçe Bakımı’ kursiyerleri  “Her şey tohumla başlar” diyerek bir projeye imza attı.  İSMEK kursiyerleri çeşitli yörelerden genetiğiyle oynanmamış tohumları bir araya getirerek mini bir tohum bankası kurdu. Doğal olmaktan gittikçe uzaklaşan tarıma karşı başlatılan projede 50'yi aşkın sebze ve meyve tohumu, korumaya alındı.

Tohum, yaşamın sürekliliğinin sağlandığı, nesillerin sağlıklı bir şekilde devamı için genetik özelliklerin korunduğu, genetik hafızanın depolandığı en küçük yapıtaşı. Yani hayatın kaynağı. İSMEK bahçe bakımı kursiyerleri bu önemli kaynağı koruma altına almak adına geçtiğimiz yıl önemli bir projeye imza atma kararı alarak mini bir tohum bankası kurdular.

Yapılan bazı bilimsel araştırmalara göre gelecek 50 yılda bazı sebze ve meyvelerin doğal tohumları yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalacak olması İSMEK bahçe bakımı kursiyerlerini harekete geçiren en önemli neden oldu. Bu araştırmadan hareketle doğal olan meyve ve sebze tohumlarını toplayan İSMEK kursiyerleri; geleceğe, doğallığa bir yatırım yapmış oldular.

50’yi aşkın meyve ve sebze tohumunu korumaya alan İSMEK kursiyerlerinin ikinci hedefi, bu tohumları ekerek doğal meyve ve sebze üretmek.

İSMEK hakkında detaylı bilgi için ismek.ibb.gov.tr web adresini ziyaret edebilir, verilen tüm meslek eindirme kurslarını buradaki sayfadan incleeyebilirsiniz.

İSMEK'i ve projede yer alan kursiyerleri tebrik ediyor, çalışmanın başarıyla sonuçlanmasını diliyoruz. Haberimizi organik gıda ve botanikle ilgilenen okurlarımız başta olmak üzere  tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Esra Tavukçu Hakkında

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri bölümünden 2011'de mezun oldu, 2008-2011 yıllarında Young Guru Academy'de (YGA) çeşitli projelerde görev aldı. Yazar nitelikli içerik sitelerine freelance olarak editörlük, sosyal medya danışmanlığı yapmaktadır. Mayıs 2013 - Mart 2014 aralığında Girişim Haber'de editörlük yapmıştır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor