BIC, 2014'te Yatırımlarını 6 Milyon TL'ye Çıkarmayı Planlıyor!

Melek yatırım şirketi BIC Angel Investments, 2014’te yatırımlarına hız veriyor. Joachim Behrendt yatırım miktarını ve sayısını artırma kararı aldıklarını, 2013 yılında beş olan yatırım sayısını 2014 yılında 10 yeni yatırımla 15’e çıkarmayı hedeflediklerini belirtti. Detaylar haberimizde..

Melek yatırım şirketi BIC Angel Investments, 2014’te yatırımlarına  hız veriyor. Yönetim Kurulu Başkanı Joachim Behrendt yatırım miktarını ve sayısını artırma kararı aldıklarını,  2013 yılında beş olan yatırım sayısını 2014 yılında 10 yeni yatırımla 15’e çıkarmayı hedeflediklerini belirtti. 2013 yılında 1.1 milyon TL olarak gerçekleşen yatırım miktarının 2014 yılında altı milyon TL’ye ulaşabileceğini söyledi.

BIC Angel Investments 2013 yılında internet, e-ticaret, mobil uygulamalar, sosyal medya hizmetleri ve yazılım çözümleri alanındaki 350’den fazla projeyi değerlendirmeye alarak beş projeye toplam 1.1milyon yatırım gerçekleştirdi. Yapılanmalarına katılan yeni yatırımcılarla birlikte 2014 yılında 10 yeni  start-up’a yatırım yapmayı hedefleyen BIC Angel Investments donanım, bilgi ve iletişim teknolojileri alanındaki projelerin de radarına girdiğini dile getirdi.

Türkiye’de melek yatırımcılığın büyüme hızı baş döndürücü

Türkiye’nin melek yatırımcılık alanında kat edeceği çok yol olduğunu söyleyen BIC Angel Investmens Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Joachim Behrendt, Türkiye’de girişim sayısı, melek yatırımcı, girişim sermayesi fonu sayısı ve toplam yatırım tutarlarının batıyla kıyaslandığında  olması gerekenin çok altında olduğunu belirtti. Buna karşın Türkiye’de sektörün büyüme hızının baş döndürücü olduğuna dikkat çeken Behrendt, Türkiye’nin dünya ile arasındaki makasın hızlı bir şekilde kapanacağına inandığını ekledi. BIC Angel Investments olarak sektörün büyümesinin önündeki en büyük darboğazın iyi girişim projelerinin geliştirilmesi olduğunu düşündüklerini belirten Joachim Behrendt çözümün girişimcilik bilincinin ve eğitimlerinin arttırılmasından, kuluçka merkezlerinin gelişmesinden geçtiğini belirtti.

Sistematik çalışma modeli  bizi başarılı kılıyor

BIC Angel Investments olarak kendilerini sistematik çalışan bir organizasyon olarak nitelendiren Joachim Behrendt, her bir projenin ilk görüşmeden yatırım noktasına gelinceye kadar geçmesi gereken adımların aynı olduğunu söyledi. Disiplin ve düzenliliğin BIC Angel Investments’ın verimliliğini arttırdığını belirten Behrendt, bu yaklaşımın aynı zamanda girişimcilerin ve yatırımcıların BIC Angel Investments’a duyduğu güveni de arttırdığını ekledi.

Çalışma sistemlerinin kendi performanslarını da objektif olarak ölçmelerine olanak sağladığını, kendilerini geliştirme alanlarını belirleyebilmelerine imkan verdiğini söyleyen Joachim Behrendt, bu şekilde karşılaştıkları riskleri daha da azaltarak destek verdikleri yatırımların başarılı olmasına bir adım daha yaklaşmalarına yardımcı olduğunu belirtti. Joachim Behrendt, tüm bunların yanı sıra kardeş firmaları Nexum’un teknoloji alanındaki geniş bilgi birikimini destek verdikleri girişimlerin kullanımına açarak bu noktada da önemli bir avantaj sağladıklarını söyledi.

BIC Angel Investments’a projelerini sunmak isteyen girişimci okurlarımız www.bicangels.com web sitesi üzerinden başvurularını yapabilir, Periyodik olarak düzenlenen BIC Girişimci Buluşmaları'na katılabilirler.

Haberimizi girişimci okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor