Soru Cevap Sitelerinin Yeni Oyuncusu: Soru Şehri!

Türkiye'de Soru-Cevap alanında pek çok site var. Özellikle İslami soru-cevap siteleri oldukça popüler. Soru-Cevap alanına kalite getirmek hedefiyle yola çıkmış yeni internet girişiminin adı Soru Şehri. İşte detaylar..

Türkiye'de Soru-Cevap alanında pek çok site var. Özellikle İslami soru-cevap siteleri oldukça popüler. Belirli alanlara yönelmiş - hayvanlar, bilgi teknolojileri vs. - niş soru cevap sitelerinin de çekirdek kullanıcı kitleleri var.  Soru-Cevap alanına kalite getirmek hedefiyle yola çıkmış yeni internet girişiminin adı Soru Şehri.

Soru Şehri, insanların yaşadıkları ya da bir süre yaşayacakları lokasyona özgü soru sormalarını ve cevap almalarını kolaylaştırmak amacıyla tamamen kişisel ihtiyaçlar sonrası ortaya çıkan bir proje. Soru Şehri, şehir bazlı bir soru cevap sitesi. Türkiyedeki iller hakkında sorular sorup, o ilde yaşayan ya da o il hakkında bilgisi olan kullanıcılardan cevap almanızı sağlıyor. 81 ilin dışında, Kıbrıs ve Türkiye Dışı kategorileri de var. Kategori demişken; eğer sorunuz hiç bir şehir ile ilgili olmayan, genel bir soru ise, bunun için de Soru Şehri'ni kullanabiliyorsunuz. Sitede sorular için pek çok kategori de yer alıyor.

Soru Şehrinde üyeler, sordukları soru ve verdikleri cevaplar ile puanlar kazanıp şehrin şöhretleri arasına giriyorlar. Ayrıca sorulan sorunun topluluk tarafından oylanmasına, ziyaret edilmesine göre de çeşitli rozetler kazanılıyor. Sitenin mobil desteği de bulunuyor. Ayrıca üyeler isterlerse soru-cevap dışında yazmak istedikleri varsa, günlük de tutabiliyorlar.

Soru-Cevap alanının yeni oyuncusu Soru Şehri, sizi de ziyarete bekliyor. Siteyi incelemek, uygulamalara göz atmak ve sorularınızı sormak istiyorsanız www.sorusehri.com adresini kullanabilirsiniz.

Eğer proje odağını kaybetmez ve kendini net konumlandırabilirse, şehir bazında ve lokasyonlar bazında tüm sorulara cevap bulunabilen önemli bir online kaynak haline gelebilir. Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Esra Tavukçu Hakkında

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri bölümünden 2011'de mezun oldu, 2008-2011 yıllarında Young Guru Academy'de (YGA) çeşitli projelerde görev aldı. Yazar nitelikli içerik sitelerine freelance olarak editörlük, sosyal medya danışmanlığı yapmaktadır. Mayıs 2013 - Mart 2014 aralığında Girişim Haber'de editörlük yapmıştır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor