İstanbul Ticaret Borsası'nın KOSGEB İdaresi Başkanlığı ile ortaklaşa organize ettiği "Engelleri Aşan Girişimciler" projesi başladı. İSTİB Meclis Başkanı Bülent Kasap'ın açılış konuşmasıyla başlayan törene çok sayıda konuk katıldı. Detaylar haberimizde...
İstanbul Ticaret Borsası'nın (İSTİB), Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı ile (KOSGEB) ortaklaşa organize ettiği "Engelleri Aşan Girişimciler" projesi başladı.
İSTİB açıklamasına göre, İSTİB'in engelli vatandaşların kendi işlerini kurmasını hedefleyen "Engelleri Aşan Girişimciler" projesinin başlaması sebebiyle, İSTİB'in Eminönü’nde bulunan merkezinde bir tören düzenlendi. İSTİB Meclis Başkanı Bülent Kasap'ın açılış konuşmasıyla başlayan törene, İSTİB Başkan Yardımcısı İlhan Koyunseven, kursiyerler ve aileleri ile çok sayıda davetli katıldı.
Açıklamada açılış konuşmasındaki ifadelerine yer verilen Kasap bugüne kadar İSTİB'in pek çok sosyal sorumluluk projesine destek verdiğini belirterek, bu projenin ise kendileri için çok daha anlamlı olduğunu ifade etti.
Toplantı öncesi kursiyerlerle yaptığı sohbetten çok etkilendiğini dile getiren Kasap, "Kürsüye çıkmadan önce gözlerinize bakınca, sahip olduğunuz azim ve kararlılık beni hayran bıraktı. Bu soğuk günde burada olmanız bile, ne kadar büyük bir kararlılık içinde olduğunuzu gösteriyor. Biz İSTİB olarak size inanıyor ve güveniyoruz. Yine başaracaksınız" değerlendirmesinde bulundu.
Bülent Kasap, yaşları 20 ile 49 arasında değişen kursiyerlere, “Her biriniz bir başka başarı öyküsüsünüz. Karşınızda saygıyla eğiliyorum. 15 kursiyerimiz üniversite mezunu, diğer kardeşlerimiz de olanakları ölçüsünde tahsil görmüşler. Aranızda Boğaziçili, Marmara üniversiteli kardeşlerim var. Hakikaten takdire şayan bir tablo” dedi.
Proje ortakları KOSGEB'e teşekkür eden Kasap, projenin amacına ilişkin şunları kaydetti:
"Borsa olarak, 'Engelleri Aşan Girişimciler' projesini iki nedenle çok önemsiyoruz. Birincisi, imkan tanındığı takdirde hem kendileri hem de ülkemiz için önemli değerler oluşturacağına inandığımız engelli kardeşlerimiz için bir fırsat sunuyor olması. İkincisi ise, engelli kardeşlerimizi sadece koruyup kollamak şeklindeki pasif yaklaşımdan, bireylerin sorumluluk üstlendiği daha aktif bir anlayışı ortaya koyuyor olması. Projede temel amacımız, kendi işini kurmak isteyen engelli kardeşlerimizin KOSGEB'in girişimcilik eğitimlerine katıldıktan sonra, KOSGEB'in yeni girişimcilik desteğinden faydalanmalarını sağlamak. Projemize katılan bütün kardeşlerime başarılar diliyorum."
Hedefimiz Zihinlerdeki Engelleri Kaldırmak
İSTİB Başkan Yardımcısı Koyunseven de, konuya ilişkin "Sizlere girişimci diye hitap ediyorum. Çünkü bir işe başlamak bitirmenin yarısıdır. Biz bu proje ile sadece sizin önünüzdeki engelleri kaldırmak istemiyoruz. İnsanların zihinlerindeki engelleri kaldırmayı da amaçlıyoruz" ifadelerini kullandı.
Türkiye’de 8,5 milyon engelli olduğunu aktaran Koyunseven, "Bunların yaklaşık 7 milyonu işsiz durumda. Yani sadece 1,5 milyon engelli çalışma hayatında yer alıyor. Bu bize üç şeyi ifade ediyor. Birincisi toplumumuzda engellilerin iş hayatına girişlerinde karşılarına birçok engel çıkıyor. İkincisi, devletimiz ve bizim gibi sivil toplum örgütlerine bu konuda büyük görevler düşüyor. Üçüncüsü ise engellilerin eğitim seviyelerini yükseltmek için çalışmaları ve iş hayatında yerlerini almak için gayret etmeleri gerekiyor" değerlendirmesinde bulundu.
30 kursiyerle başlayan projede adaylara, iş fikri geliştirme ve iş planı kavramı konularında atölye çalışmalarını da içerecek şekilde toplamda 70 saatlik uygulamalı girişimcilik eğitimi verilmesi planlanıyor.
Haberimizi girişimcilik için fiziksel engellerini 'engel' olarak görmeyen okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.