Öğrenciler, TÜBİTAK 2014 Bilim Fuarları Başvuruları Başladı!

TÜBİTAK tarafından 2013-2014 Eğitim-Öğretim yılında 1000 okulda bilim fuarı düzenlenmesi için destek verilecek. Bilim fuarları için başvurular alınmaya başladı. Detaylar haberimizde..

TÜBİTAK tarafından 2013-2014 Eğitim-Öğretim yılında 1000 okulda bilim fuarı düzenlenmesi için destek verilecek. Bilim fuarları için başvurular alınmaya başladı. 

Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK arasında imzalanan ve TÜBİTAK Bilim ve Toplum Dairesi’nin yürüttüğü "Eğitimde İşbirliği Protokolü" kapsamında ülkemizde bilim kültürünün geliştirilmesine yönelik olarak 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı açıldı.

TÜBİTAK Bilim Fuarları, 2013-2014 Eğitim-Öğretim yılı için 1 Şubat-20 Mayıs 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. 2013-2014 Eğitim-Öğretim yılında toplam 1000 okulda TÜBİTAK Bilim Fuarı düzenlenmesi hedefleniyor. Her il için belirli sayıda asil ve yedek kontenjan ayrılmış durumda.

TÜBİTAK Bilim Fuarları ile hedeflenen genel amaçlar şunlardır:

  • Bilimin ve bilimsel çalışmaların yeni nesiller tarafından benimsenmesinin teşvik edilmesi,

  • Bilimin günlük hayatla ilişkilendirilmesi,

  • Araştırma tekniklerinin, bilimsel raporlamanın ve bilimsel sunum becerilerinin tabana yayılarak genç bireylere kazandırılması,

  • Farklı gelişimsel ve bilişsel seviyedeki her çocuğa bilimsel proje yapma fırsatının sunulması,

  • Öğrencilere bilimsel proje yapma ve paylaşma konusunda yeni ortam ve olanakların yaratılması,

  • Öğrenciler üzerindeki yarışma baskısının ortadan kaldırılarak bilimin eğlenceli taraflarının ön plana çıkarılması,

  • Farklı sosyo-ekonomik seviyedeki bölge okullarının bilimsel projelere eşit katılımının sağlanması,

  • Gerçek hayattaki soru ve sorunlara çözüm bulunmasında bilimin ve bilimsel çalışmaların öneminin öğrenciler tarafından uygulayarak/yaşayarak öğrenilmesinin sağlanmasıdır.

"TÜBİTAK Bilim Fuarları" , 5-12. sınıfta okumakta olan öğrencilerin öğretim programı çerçevesinde ve kendi ilgi alanları doğrultusunda belirledikleri konular üzerine araştırma yaparak, araştırmalarının sonuçlarını sergileyebilecekleri, öğrenciler ve izleyiciler için eğlenerek öğrenebilecekleri bir ortam oluşturmayı amaçlamaktadır.

Başvurular 18 Kasım - 20 Aralık 2013 tarihleri arasında Bilimiz Tübitak adresi üzerinden alınacak.

"Ben daha öğrenciyim, bilim adına ne yapabilirim ki?" ya da "Benim çocuğum daha öğrenci, bilim adına ne yapabilir ki?" diye düşünüyorsanız Elif Bilgin haberlerimizi muhakkak okumalısınız.

TÜBİTAK Bilim Fuarları başvuru ve fuar süreciyle ilgili ayrıntılı bilgi için TÜBİTAK'ın hazırlamış olduğu dokümanı buradan inceleyebilirsiniz. TÜBİTAK Bilim Fuarları resimli başvuru anlatımı için hazırlanan dökümanı ise buradan inceleyebilirsiniz.

Yarışmaya katılacak olan öğrencilerimize şimdiden başarılar diliyor, haberimizi bilimsel çalışmalar ile uğraşan öğrencilerimiz başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Bu içeriği 9.933 kişi okudu.
Kategori: Genç Girişimciler, Eğitim / Üniversite, Yarışma
Yazar Erdem Öztürk Hakkında

2006 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Uzmanı olarak yer alan yazar, 2010 Eylül ayından itibaren Kurucu Ortak olarak başladığı Girişim Haber servüneninde; 2014 Nisan ayına kadar girişimcilere ve kobi'lere yön veren haberler yayınladı. Yazar kariyerine bilişim sektöründe özel bir firmada Yazılım Uzmanı olarak devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor