Garanti’den Girişimcilere Özel “KOSGEB İşimi Kuruyorum Destek Paketi”

Garanti Bankası, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığıyla (KOSGEB) işbirliği yaparak, işini yeni kuran ve teminat sıkıntısı çeken girişimcilere, “KOSGEB İşimi Kuruyorum Destek Paketi” ni sunuyor.Detaylar haberimizde..

Garanti Bankası, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığıyla (KOSGEB) işbirliği yaparak, işini yeni kuran ve teminat sıkıntısı çeken girişimcilere, “KOSGEB İşimi Kuruyorum Destek Paketi” ni sunuyor.

Garanti Bankası Kredi Koşulları

  • KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri’ne katılıp sertifika almaya hak kazanmış, 

  • Şirket faaliyeti 0-3 yıl arası olan,

  • Yıllık ciro/bilanço büyüklüğü 2 milyon Avro’nun altında olanlar,

  • Çalışan sayısı 9 kişinin altında olması

Belirtilen maddelere sahip olan girişimciler Avrupa Yatırım Fonu’nun sağladığı teminat kolaylığıyla Garanti Bankasından kredi alabiliyor.

Açıklamada, yapılan değerlendirmeler sonucu, kredi kullanacak girişimciye maddi teminat istenmeden, sadece şahsi ya da 3. şahıs kefaletiyle avantajlı dosya masrafı ve düşük faiz oranı imkanları sunulduğu belirtildi.

Garanti Bankası’nın bu uygulamayla daha fazla girişimciye finansal destek sağlamayı hedeflediği bildirilen açıklamada, bu uygulamada girişimcilerin 6 aya varan geri ödemesiz dönemli, en az 12 en çok 36 ay vadeli ve 50 bin liraya kadar kredi alabildiği vurgulandı.

Açıklamada, krediden yararlanan girişimcilerin 6 ay ücretsiz para transferi yapabildiği belirtildi. Görüşlerine yer verilen Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Karadere, Garanti Bankası olarak, girişimcileri desteklemeyi temel görev ve sorumluluklardan biri olarak kabul ettiklerini belirtti.

Bu bilinçle farklı işbirlikleriyle kredi destek paketlerini geliştirdiklenin ifade eden Karadere, KOSGEB’in Türkiye ekonomisinin gelişimi açısından çok önemli bir kurum olduğunu bildirdi. Karadere, KOSGEB girişimcilerine “KOSGEB İşimi Kuruyorum Destek Paketi”yle avantaj sağlamaktan mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Destek paketi hakkında detaylı bilgi almak için Garanti Bankası İşimi Kuruyorum Destek Paketi sayfasını inceleyebilir, krediler ve hizmetler hakkında bilgi edinebilirsiniz.

Haberimizi iş kurma, şirketleşme aşamasında olan girişimcilerimiz başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Bu içeriği 21.706 kişi okudu.
Kategori: Girişimci Destekleri, KOBİ
Yazar Erdem Öztürk Hakkında

2006 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Uzmanı olarak yer alan yazar, 2010 Eylül ayından itibaren Kurucu Ortak olarak başladığı Girişim Haber servüneninde; 2014 Nisan ayına kadar girişimcilere ve kobi'lere yön veren haberler yayınladı. Yazar kariyerine bilişim sektöründe özel bir firmada Yazılım Uzmanı olarak devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor