Türkiye'nin Marka Değeri Yüzde 41 Artışla 688 Milyar Dolar Oldu!

Brand Finance tarafından hazırlanan "Nation Brand Index - En Değerli Ülke Markaları" araştırması sonuçlarına göre, Türkiye 1 yılda marka değerini en fazla artıran 4 ülkeden biri oldu. Detaylar haberimizde..

Marka değerlendirme kuruluşu Brand Finance tarafından hazırlanan "Nation Brand Index - En Değerli Ülke Markaları" araştırmasının sonuçları açıklandı. Marka değerini geçen yıla oranla yüzde 41 oranında artıran Türkiye, marka değeri en çok artan ülkeler arasında dördüncü sırada yer alıyor.

"Nation Brand Index - En Değerli Ülke Markaları" araştırması sonuçlarına göre, Türkiye 1 yılda marka değerini en fazla artıran 4 ülkeden biri durumunda. Araştırma sonuçlarına göre:"Dünyanın en değerli ülke markası, 17 trilyon 990 milyar dolar marka değeri ile ABD. ABD'yi 6 trilyon 109 milyar dolar marka değeri ile Çin takip ediyor.Türkiye 688 milyar dolar marka değeri ile 19'uncu sırada yer alıyor". Araştırmaya göre dünyanın en değerli ülke markası, 17 trilyon 990 milyar dolar marka değeri ile ABD . ABD'yi 6 trilyon 109 milyar dolar marka değeri ile Çin takip ediyor.Türkiye 688 milyar dolar marka değeri ile 19'uncu sırada yer alıyor.

"En Değerli Ülke Markaları" araştırmasında yatırım, turizm, ürünler ve yetenek olmak üzere, bir ülkenin markasına güç katan 4 değer incelemiyor. Yatırımlar açısından en başarılı ülke Singapur, ürün ve hizmetler açısından ABD, yetenekli insan açısından İsviçre, turizm açısından ise Tayland'ın öne çıktığı araştırmada Türkiye, yetenekli insan dışında, diğer 3 başlık altında başarılı ülkeler arasında yer alıyor.

Marka değerini geçen yıla oranla yüzde 41 oranında artıran Türkiye, marka değeri en çok artan ülkeler arasında dördüncü sırada yer alıyor. Brand Finance Türkiye Direktörü Muhterem İlgüner konuya ilişkin değerlendirmesinde, Türkiye'nin yükselişine ilişkin olarak şunları dile getiriyor:"Türkiye son dönemde sosyal dinamiklerin de eklendiği siyasi ortama karşın, ekonomik açıdan istikrarını koruyor. Ekonomide yaşanan istikrarın yanı sıra turizm, yatırım ve ürünler bazında iyi performans gösteren Türkiye'nin bu nitelikleri, doğal olarak marka değerine de yansıyor."

Araştırma sonuçlarına göre 2013'te marka değeri en yüksek ilk 20 ülke şu şekilde sıralanıyor:

Rapora göre marka değeri en çok artan ilk 5 ülke;

Rapora göre marka değeri en çok azalan ilk 5 ülke;

Sosyo-ekonomik dinamiklerin istikrarını koruması durumunda ulusal marka değerimizin ve buna bağlı alanlardaki başarımızın artacağına inanıyoruz.

Benzer istatistikler için aşağıdaki linklere de göz atabilirsiniz;

Pazarlamasyon ve Hürriyet kaynaklı, ülkemiz adına güzel gelişmeler içeren bu istatistik derleme haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

İlgili Haber (17.03.2013): Türkiye, Markalaşmada En Hızlı Büyüyen Ülkelerden Birisi!

Yazar Esra Tavukçu Hakkında

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri bölümünden 2011'de mezun oldu, 2008-2011 yıllarında Young Guru Academy'de (YGA) çeşitli projelerde görev aldı. Yazar nitelikli içerik sitelerine freelance olarak editörlük, sosyal medya danışmanlığı yapmaktadır. Mayıs 2013 - Mart 2014 aralığında Girişim Haber'de editörlük yapmıştır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor