"Entrepreneur Of The Year" Türkiye'de Yılın Girişimcisi Aranıyor!

EY tarafından dünya genelinde 60 ülkede 145'i aşkın şehirde düzenlenen ‘EY Entrepreneur Of The Year - Yılın Girişimcisi’ yarışmasının başvuruları başladı. Detaylar haberimizde..

Uluslararası denetim ve danışmanlık firması EY tarafından dünya genelinde 60 ülkede 145'i aşkın şehirde düzenlenen ‘EY Entrepreneur Of TheYear - Yılın Girişimcisi’ yarışmasının başvuru süreci başladı. Bu yıl dünya üzerinde 27’inci Türkiye’de ise 9’uncusu düzenlenen yarışmanın son katılım tarihi 15 Aralık. Yarışma, girişimcilik konusunda dünyanın en prestijli iş dünyası ödül programı olarak kabul ediliyor

Bugüne kadar dünya çapında 900’ün üzerinde girişimcinin ödüllendirildiği ‘EY Entrepreneur Of TheYear - Yılın Girişimcisi’yarışmasının Türkiye ayağının başvuru süreci başladı. Son katılım tarihi 15 Aralık Pazar günü olan yarışmanın Türkiye finalisti, Monte Carlo’da düzenlenecek olan ‘World Entrepreneur Of TheYear - Dünya Yılın Girişimcisi’ yarışmasında Türkiye’yi temsil etmeye hak kazanacak.

Dünya çapında girişimcilik ruhunu teşvik etmek üzere EY tarafından yürütülmekte olan Yılın Girişimcisi organizasyonu, Türkiye’de Hürriyet Gazetesi işbirliği ile, CNN Türk ve Endeavor’ın katkılarıyla gerçekleştirilmektedir. Yılın Girişimcisi programında iş dünyasında yaptıkları çalışmalarla fark yaratanların ödüllendirildiğini belirten EY Türkiye Ülke Başkanı Mustafa Çamlıca, EY olarak 8 yıl boyunca Türkiye’deki yetenekli girişimcileri tanıma ve ödüllendirme imkanını elde ettiklerini belirterek sözlerine şöyle devam etti:“Ödüllendirilen girişimciler cesaretleri ve hayal güçleri ile diğerlerinden ayrıldılar. Yarattıkları fark ile iş dünyasına geniş bir ufuktan bakanları ve bir adım önde koşanları ödüllendirmekten gurur duyuyor, yalnızca bugünü görmekten çok, ileriyi de düşünerek yol alabilenleri takdir ediyoruz.”

EY Yılın Girişimcisi Türkiye Lideri Demet Özdemir ise “Yılın Girişimcisi programı çerçevesinde iş dünyasına ve tüm girişimcilere ilham kaynağı olacak girişimciyi arıyor ve onuYılın Girişimcisi dünya finalinde Türkiye’yi temsil etmek üzere Monaco’ya götürüyoruz.Her sene Türkiye’den bir dünya girişimcisi çıkarma amacıyla çalışmalarımızı yürütüyoruz”dedi.

İş dünyasının önde gelen isimlerinin yer aldığı jüri, yılın girişimcisini belirlerken finalistlerde, girişimcilik ruhu, stratejik bakış açısı, sosyal ve kültürel etki, finansal performans, saygınlık ve yenilikçi anlayış gibi kriterleri değerlendirerek karar veriyor.

2013 yılında Türkiye’yi Bozlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Şükrü Bozluolçay’ın temsil ettiği ‘World Entrepreneur Of TheYear – Dünya Yılın Girişimcisi’ yarışmasının kazananı ABD’yi temsil eden Türkiye asıllı iş adamı Chobani Yoğurtları Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Ulukaya’ydı.

Bugüne kadar Türkiye’de Yılın Girişimcisi seçilen isimler aşağıdaki gibiydi:

• 2004 – Süleyman Orakçıoğlu / OrkaGroup Yönetim Kurulu Başkanı
• 2005 – Kerim Taner / Alara Tarım Ürünleri Şirket Ortağı ve CEO
• 2006 - Sedat Yalınkaya / Goldaş CEO
• 2007 - Ersin Akarlılar / Mavi Giyim CEO
• 2008 - Orhan Turan / ODE Yalıtım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı
• 2009 -Gülden Yılmaz & Yılmaz Yılmaz / Koton Mağazacılık Başkan
Yardımcısı & Yönetim Kurulu Başkanı
• 2010- Canan Çelebioğlu & Can Çelebioğlu / Çelebi Holding A.Ş.
Yönetim Kurulu Başkan Vekili & Yönetim Kurulu Başkanı
• 2013 – Şükrü Bozluolçay /Bozlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı

Entrepreneur Of TheYear - Yılın Girişimcisi programı hakkında

İş yaşamında başarılara imza atan girişimcileri ödüllendirmek ve dünya çapında girişimcilik ruhunu teşvik etmek için 1986 yılında ABD’de başlatılan ve bugün 60 ülkede 145’den fazla şehirde düzenlenen ‘Yılın Girişimcisi’ yarışması, girişimcilik konusunda dünyanın en prestijli iş dünyası ödül programı olarak kabul ediliyor.

Yarışmaya başvurmak isteyen girişimciler www.yilingirisimcisi.com  web adresinden başvurularını gerçekleştirebilirler ve bu prestijli yarışmaya katılarak kendi başarı öykülerini paylaşma fırsatına sahip olabilirler.

Haberimizi Girişimci okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor