JCI, TOYP İle 19. Kez Türkiye'nin En Başarılı 10 Gencini Seçti!

Dünyanın en büyük sivil toplum kuruluşlarından Genç Liderler ve Girişimciler (JCI) Derneği (Junior Chamber International), bu yıl 19’uncu kez gerçekleşen (Ten Outstanding Young Persons) “Türkiye’nin 10 Başarılı Genci Ödülleri” sahiplerini buldu. Detaylar haberimizde...

JCI Türkiye ve JCI Istanbul, Türkiye’nin 10 başarılı Genci’ni bulmak için 19’uncu kez TOYP projesini hayata geçirdi. Dünyanın en büyük sivil toplum kuruluşlarından Genç Liderler ve Girişimciler (JCI) Derneği (Junior Chamber International), bu yıl 19’uncu kez gerçekleşen (Ten Outstanding Young Persons) “Türkiye’nin 10 Başarılı Genci Ödülleri” sahiplerini buldu.

JCI tarafından dünya çapında gerçekleştirilen ve son 19 yıldır da JCI Türkiye liderliğinde ve JCI İstanbul proje yönetiminde TOYP’13 (Ten Outstanding Young Persons) “Türkiye’nin 10 Başarılı Genci Ödülleri” 20 Kasım 2013’de Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin mekan sponsorluğunda Su Ada’da gerçekleştirildi.

Era Gayrimenkul, Oto Gençler ve Özçelikler’in ana sponsorluğunda, 1,618 Reklam Ajansı’nın Görsel Konsept ve DiversEffect’in Web Sitesi sponsorluğunda ayrıca ‘Bayim olur musun Franchising Ve Markalı Bayilik Fuarı’, Regus, MediaForce, Biletix ve Yarışma Fabrikası’nın hizmet sponsorluğu ile gerçekleşti.
Ödül töreni esnasında Ezgi Ayçe Kızıldere sahne almıştır, kapanışı da Boğaziçi Caz Korosu gerçekleştirmiştir.

2013 Türkiye’nin En Başarılı On Genci

10 farklı kategoride Türkiye’nin en başarılı on genci seçilenlerden; Bulut Ersavaş (İş Dünyası, Ekonomi ve/veya Girişimcilik), Cenk Sidar (Siyaset, Hukuk ve Kamu Yönetimi ), Yusuf Baran (Bilimsel Önderlik), Masis Aram Gözbek  (Kültürel Başarı), Sevinç Atay (Çevre Korumacılığı ve Ahlaki Önderlik), Dilhayat Barışçı (İnsan Haklarına, Çocuklara ve Dünya Barışına Katkı), Evrim Gözener (İnsanlığa ve Gönüllü Kuruluşlara Hizmet), Can Yıldızlı (Fen ve Teknik Gelişme ), Muzaffer Koçer (Kişisel Başarı), Murat Çokol (Tıbbi Yenilik ve Buluşlar) Leipzig, Almanya’da yapılacak 2014 JCI Dünya Kongresi'nde Dünya’nın En Başarılı On Genci olmak için ülkemizi temsil edeceklerdir.
G3 Özel Ödül ‘ünü ise Özgür Alaz almıştır.

Ödül süreci, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan ve belirlenen 10 farklı kategoride  tasarı aşamasını geçerek hayata geçirilmiş bir projesi  olan, bu proje ile kendine ve çevresine pozitif katkı sağlayan 18-40 yaş arası gençlerin başvurularının alınması ile başladı. Aranan kriterler bunlarla da sınırlı kalmadı, ödüle başvuran projelerin hem buluş hem girişimcilik özelliğinin yanı sıra hem de anlamlı bir hikâyesi olmasına dikkat edildi. Değerlendirmeler ise, her biri kendi alanında uzman profesyoneller ve akademisyenlerden oluşan tarafsız ve bağımsız jüri komiteleri tarafından gerçekleştirildi.

TOYP 2013 Dünya Birincileri ile Gecenin Onur Konukları

1.Global Girişimcilik Haftası Dünya Başkanı Jonathan Ortmans’ın yer aldığı ve kısa bir konuşma yaptığı TOYP Gala Gecesi’nde birbirinden değerli juri üyeleri de yer aldı

2012 yılında Türkiye’nin En Başarılı On Genci olarak seçilen Hasibe Kızıltaş (Engelsiz Kariyer) ile Tulin Akın (Tarımsal Pazarlama), 2013 yılında Brezilya’da yapılan JCI Dünya Kongresi’nde Dünya’nın En Başarılı Genci’nden biri olarak seçildiler. Kızıltaş ve Akın, JCI Dünya Kongre’sinde ülkemizi gururlandırırken 2013 TOYP birincilerinin yanında Gala Gecesi’nde yer aldılar.

Junior Chamber International (JCI) Hakkında: Dünyanın en büyük sivil toplum kuruluşlarından biri olan, JCI (Junior Chamber International  Genç Liderler ve Girişimciler Derneği ), 200 bini aşkın üyesi ile dünyada 115 ülkede faaliyet göstermekte. Küreselleşen dünyada, evrenselliği benimseyen ve dünya barışını destekleyen bir oluşum olan JCI, üyelerinin liderlik vasıflarını geliştirerek yaşadıkları toplumda pozitif değişime katkıda bulunmalarını hedefliyor. ICC, UNICEF, AIESEC gibi derneklerle de işbirliği içinde olan JCI, Jacques Chirac (Fransa Cumhurbaşkanı), Valerie Giscard Destaing (Fransa Cumhurbaşkanı), Willy de Clerk (AT Komisyon Başkanı),  Gerald Ford (ABD Başkanı), Paul Schulter (Danimarka Başkanı) gibi birçok önemli ismi de üyesi olarak kendi bünyesinde barındırmakta. 

JCI TOYP İz Bırakan On Başarılı Genç projesi hakkında detaylı bilgi için www.toyptr.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi TOYP projesini yakından takip ederek sonuçlarını merakla bekleyen okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor