Yeditepeli Onur Candan, Washington'da Türkiye'yi Temsil Edecek!

Yeditepe Üniversitesi öğrencisi Onur Candan ve şirketi "Visionteractive", Global Üniversiteli Girişimci Yarışması’nın 20-22 Kasım tarihlerinde Washington’da gerçekleşecek büyük finalinde Türkiye adına yarışacak. Detaylar haberimizde..

Yeditepe Üniversitesi Endüstri ve Sistem Mühendisliği bölümü son sınıf öğrencisi Onur Candan ve şirketi “Visionteractive”, bu yıl üçüncü kez Türkiye’de hayata geçirilen “Global Üniversiteli Girişimci Yarışması”nın 20 - 22 Kasım tarihlerinde Washington’da gerçekleşecek büyük finalinde Türkiye’yi temsil edecek.

2012 yılından bu yana Yeditepe Üniversitesi Yönetim Uygulama ve Geliştirme Merkezi (YUVAM) Genç Girişimci Destek Programı’na dahil olan Candan, 44 ülkenin birincileri ile 150 bin dolar değerinde nakit ve sponsorların ürün ve hizmet ödülleri için yarışacak.

Saint Louis Üniversitesi tarafından 1998 yılında başlatılan Global Üniversiteli Girişimci Yarışması (Global Students Entrepreneur Awards (GSEA)), tüm dünyadaki üniversite öğrencileri arasında girişimciliği teşvik etmek ve gelecek kuşak girişimcilerin yetiştirilmesi amacıyla düzenleniyor. Türkiye elemelerine 130 genç girişimcinin başvurduğu yarışmaya bir yandan üniversiteye devam ederken, bir yandan da kendisine ait bir şirketi olan (minimum 6 aylık) ve onu işleten öğrenciler katıldı.

Türkiye elemelerinde birinci olan Onur Candan’ın yakın arkadaşları Alişan Yılmaz ve Batuhan Yılmaz ile ortak olup, kendi imkanlarıyla kurduğu Visionteractive şirketi, online dünya ile gerçek dünya arasında bir köprü kuran, fiziksel ve dijital ürünler geliştiren bir şirket olma özelliğini taşıyor. Şirketin en çok ses getiren ürünü ise, Instagram ile çekilen fotoğrafları basan bir kiosk olan Presstagram.

Onur Candan’ın Visionteractive girişimini incelemek için www.visionteractive.com web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Başarısı ve gelecek vadeden inovatif projesi için Onur Candan'ı ve ekip arkadaşlarını tebrik ediyor, başarılar diliyoruz. Haberimizi girişimci gençlerimiz başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Yasemin Öksüz Hakkında

Lisansını Başkent Üniversitesi “Halkla İlişkiler ve Tanıtım” bölümünde tamamlayan yazar, Ankara Üniversitesi “İnsan Kaynakları Yönetimi ve Kariyer Danışmanlığı” alanında yüksek lisans yaptı. Ulusal bir reklam ajansında reklam koordinatörü olarak da görev yapan yazar bu görevinin yanı sıra  Ocak 2013 ve Aralık 2013 aralığında Girişim Haber'de editörlük yapmıştır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor