Engelsiz Kariyer, TOYP 2013 Dünya Finalini Kazandı!

Türkiye’nin ilk engelli işgücü kaynağı engelliler insan kaynakları ve kariyer portalı Engelsizkariyer.com, dünyanın en saygın ödüllerinden “Ten Outstanding Young Person of the World 2013” JCI - TOYP dünya finalini kazanarak önemli bir başarıya imza attı. Detaylar haberimizde..

Türkiye’nin ilk engelli işgücü kaynağı engelliler insan kaynakları ve kariyer portalı Engelsizkariyer.com, dünyanın en saygın ödüllerinden “Ten Outstanding Young Person of the World 2013” JCI - TOYP dünya finalini kazanarak önemli bir başarıya imza attı.

Türkiye'nin engelli işgücü kaynağı engelliler insan kaynakları ve kariyer portalı sektörde yarattığı inovatif sosyal fayda ile kalıcı değer yaratan Engelsizkariyer.com, 2012 yılı İnsanlığa ve Gönüllü Kuruluşlara Hizmet Kategorisinde TOYP Türkiye birinciliğini kazandı. Bu yıl da dünya ödülleri sıralamasında 150 proje arasından ilk 20’ye kalma başarısı sağladı. Yapılan dünya oylaması sonrası kategorisinde (İnsanlığa ve Gönüllü Kuruluşlara Hizmet Kategorisi) dünya birincisi ve oylamada da dünya ikincisi olarak ödül almaya hak kazandı.

Ülkemizi dünyada başarıyla temsil eden Engelsizkariyer.com ilk 10'a kalarak dünyanın en başarılı on genci yarışmasında ödülünü almak üzere Hasibe Kızıltaş, Brazilya’nın Rio de Janeiro kentinde 8 Kasım 2013 tarihinde düzenlenecek Junior Chamber İnternational Dünya Kongresi’nde  alacak.

Dünyanın en prestijli ödülü Engelsizkariyer.com’a

Sosyal Girişim Projesi ile insan kaynakları dünyasında engelli aday arayan işverenler ve iş arayan engelli adayları buluşturmanın ötesinde bir çalışma yapıyoruz diyen Engelsizkariyer.com Genel Müdürü Hasibe Kızıltaş, “Her şeyden önce engelli adaylara kota doldurulan çalışan değil de çalıştığı firmaya değer katan çalışanlar olarak bakılması için çalışıyoruz. İşverenlerin engelli cv’lerini değerlendirme ve engelli adayları engel grubu ve oranına göre değerlendirme sürecinde ne yazık ki yetersiz ve önyargılı olmaları istihdamın önünde ki en önemli bariyer. Biz bu bariyerin ortadan kalkması için mentörlük ve danışmanlık desteği veriyoruz” dedi. 

Kızıltaş, konuşmasında, “Engelsizkariyer.com’un 2005 yılında başlayan ve 2008 yılında yayın hayatına başlamasının en önemli sebebi, işverenlerin engelliler ve engellilik hakkında hiçbir şey bilmemelerinin getirdiği önyargı ve ayrımcılığı ortadan kaldırmanın en önemli yolunun engellilerle doğru iletişim kurmasını sağlayarak işyerinde ve sosyal yaşamda kalıcı değer yaratmak için çalışıyoruz. Engelliler için kişisel gelişim ve meslek edindirme kursları ve mentörlük, sektörde ilk kez gündeme getirdiğimiz önemli konularda açılım kazandıran işverenler için eğitim seminerleri ve danışmanlık ve sadece engelli adaylara ulaşılabilen zamandan ve paradan kazandıran özel engelli cv formatlı veritabanı gibi bir çok yeniliklerimizle insan kaynakları dünyasına hizmet veriyoruz. Tüm bu saydığım ve daha bir çok inovatif çalışmalarımızla  dünyada ilk olan Engelsizkariyer.com’un  önemi ve konumu her geçen gün artarak fark ediliyor. Tüm bunların bize 2012 yılında Ten Outstanding Young Person (TOYP) Türkiye Birinciliğini ve ardından “2013 TOYP Dünya Ödülü”nü kazandırdı. Dünyada rol model olması ve sosyal girişim olarak başlattığımız projemizin dünyanın en prestijli ödülünü alacak olması beni heyecanlandırarak çok mutlu etti. Ödülümüzü ülkemizde 10 milyon engelli ve aileleri ile 30 milyonu bulan engellilerimiz adına ve dünya engellileri adına alarak armağan edeceğim” dedi.

EngelsizKariyer.com hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak  için www.engelsizkariyer.com web adresini ziyaret edebilirsiniz.

EngelsizKariyer.com'u bu başarısı için tebrik ediyor, haberimizi engelli veya engelli yakını okurlarımız ve şirketlerimizin insan kaynakları departman yöneticileri başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Esra Tavukçu Hakkında

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri bölümünden 2011'de mezun oldu, 2008-2011 yıllarında Young Guru Academy'de (YGA) çeşitli projelerde görev aldı. Yazar nitelikli içerik sitelerine freelance olarak editörlük, sosyal medya danışmanlığı yapmaktadır. Mayıs 2013 - Mart 2014 aralığında Girişim Haber'de editörlük yapmıştır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor