Genç Girişimciler Girişim Kampüsü İle İş Sahibi Olacak!

LİYAKAT Derneği ve Ege Üniversitesi İİBF işbirliği ile gerçekleştirilecek olan II. Girişim kampüsü projesine ilgi her geçen gün büyüyor. Girişim Kampüsü sayesinde genç girişimciler iş sahibi olacak. Detaylar haberimizde..

Ege Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve LİYAKAT - Lider Yaratıcı Katılımcılar Derneği işbirliği ile gerçekleştirilecek olan Girişim Kampüsü Projesine genç fikirler ve iş fikirlerini hayata geçirmek isteyenler yoğun ilgi gösteriyor.

Genç girişimcileri destekleyerek kendilerini ifade edebilecekleri platformu oluşturması hedeflenen ve 10 Ekim 2013 tarihinde başvurusu başlayan projeye 18-30 yaşları arasında ve dahi fikirleri olan tüm gençler 22 Kasım 9 Aralık 2013 tarihine kadar başvuru yapabiliyorlar.

LİYAKAT Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Berkay Eskinazi; "Bu yıl ikincisini gerçekleştirmek üzere yola çıktığımız Girişim Kampüsü projesinin bu kadar kısa sürede gördüğü yoğun ilgiden büyük mutluluk duyuyoruz. Ege Üniversitesi işbirliği ile gerçekleştirdiğimiz  “Girişim Kampüsü” projesi ile genç girişimcileri destekleyerek yaratıcı fikirlerini hayata geçirebilecekleri bir platform sağlamayı hedefledik." diyor.

Girişim Kampüsü LİYAKAT Proje Koordinatörü Av. Burcu Bekemler; "Girişimcilik projelerini, gençlerin iş dünyasına kazandırılmalarını ve değerli fikirlerin ekonomiye kazandırılmasını çok önemsiyoruz. Bu amaç ile bu yıl ikincisini gerçekleştirmek üzere yola çıktığımız projemizde aynı zamanda örgün öğretim  ve e-learning eğitimler verilecektir. Eğitimi başarıyla tamamlayan gençler projeleri ile yarışabilecekler.  25 Aralık 2013 tarihine kadar teslim edilecek iş planları    arasından seçilecek 15 proje sahibi ekip ve mentorları 17 Ocak’ta açıklanacak." dedi.

Girişim Kampüsü projesinin amacı 18-30 yaş arasındaki genç girişimcileri destekleyerek kendilerini ifade edebilecekleri platformu yaratabilmek.

Finale kalan projler konusuna göre atanacak uzman mentorların destekleri ile ticari hayata geçirilecek. Böylelikle girişimciler, projelerinin ticari hayattaki uygulanabilirliğini işin ehli mentorlardan öğreneceklerdir. Galata Business Angels ve Keiretsu Forum İstanbul destekleri ile girişimciler, iş fikirlerini doğrudan melek yatırımcılara aktarma fırsatı da yakalayacaklar.

Başvuruları 22 Kasım 9 Aralık 2013 tarihinde bitecek olan Girişim Kampüsü’nün bu yıl mentörleri Hulusi Berik (Sirwinston Tea House Yönetim Kurulu başkanı ve Melek Yatırımcı), S. Barış Akyelli (Adepo.com Genel Müdürü), Ece Erbirlik (İnci Holding Yönetim Kurulu Üyesi), Osman Can Özcan (Ozpack Kurucusu), Serdar Kalaycıoğlu (Peryön Ege Bölgesi Başkanı ve İnsan Yönetimi ve Eğitim Danışmanı), Gediz Ersin (Shapes for Women Kurucusu).

Temel amacın "girişimci adaylarını iş hayatına hazırlamak" olan projed eğitimler ve mentorlerle çalışmalar ile girişimcilik adaylarını oldukça yoğun ve verimli bir program bekliyor.

Girişim Kampüsü projesi hakkında daha fazla bilgi için www.girisimkampusu.com web adresini ziyaret edebilir, başvurularınızı 22 Kasım 9 Aralık 2013 tarihine kadar web sitesi üzerinden yapabilirsiniz.

Haberimizi Ege bölgemizde faal olan (olmak isteyen) girişimci ve girişimci adayı okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar İdris Cin Hakkında

Matematik Mühendisi olup, 2005 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Mühendisi olarak çalışmakta olan İdris Cin, 2006'dan beri girişim analizleri yazdığı kişisel blogunu Eylül 2010'da Girişim Haber olarak profesyonelleştirdi. Girişim Haber Yayın Yönetmenliğinin yanısıra özel sektörde Yazılım Proje Yöneticisi ünvanıyla profesyonel hayatına devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor