13 Yaşındayken 2013'te Dünya'nın En Genç Girişimcisi Oldu!

13 yaşında büyük ihtimalle halen büyüyünce hangi mesleği yapmak istediğinizi düşünüyordunuz değil mi? Casey ile tanışın. 13 yaşında ve hayal kurmak yerine hayallerini gerçekleştirmek için yola çıktığında sadece 9 yaşındaydı. Detaylar haberimizde..

13 yaşında büyük ihtimalle halen büyüyünce hangi mesleği yapmak istediğinizi düşünüyordunuz değil mi? Önünüzde uzun bir vakit olduğunu, halen hayal kurmak için zamanınız olduğuna inanıyordunuz?

Jordan Casey ile tanışın. 13 yaşında ve hayal kurmak yerine hayallerini gerçekleştirmek için yola çıktığında sadece 9 yaşındaydı. Bugün dünyanın en genç programcısı, App Store uygulama geliştiricisi ve CEO’su. Onlarca ülkede en saygın seminerlerde konuşmalar yapıyor ve ilk bilgisayar oyununu geliştiriyor.

İrlandalı Jordan Casey henüz 9 yaşındayken Flash üzerinden oyunlar geliştirmeye başladı. Zamanla bunun ileride de yapmak istediği meslek olduğunu anlayan Casey, hayal kurmakla yetinmedi ve gerçekleştirmek için kısa sürede inisiyatif aldı. Oyun yazmak için gerekli olan tüm programları sadece 10 yaşında öğrendi. Üstelik bir yandan da okuluna aksatmadan devam ederken.

Casey 12 yaşında ilk App Store oyunu Alien Ball Vs Humans’ı satışa sundu ve şirketi Casey Games’i kurdu. Şirketinin geliştirdiği oyunlar bir kenara düzenli bir şekilde dünyanın dört bir yanında konferanslara katılıyor ve aralarında LinkedIn, Amazon, PayPal gibi sitelerin CEO’larının da bulunduğu dinleyicilere genç bir CEO olarak zor yoldan öğrendiklerini anlatıyor. Sadece geçtiğimiz birkaç ay içinde Almanya, İngiltere, Fransa, ABD ve Hindistan’da konferanslara katıldı.

Casey’nin kahramanları Apple’ın kurucuları Steve Jobs, Steve Wozniak ve fenomen haline gelen Minecraft oyununun yaratıcısı Markus Persson. En iyi fikirlerini ise anneannesinin evinin arka bahçesinde duvara şut çekerek top oynadığında bulduğunu söylüyor. Bir sonraki hedefi ise şirketi ile XBOX ve Play Station için oyun geliştirmek.

Jordan Casey’nin hikayesinden alınacak çok ders var ama bunların çoğunu uygulamak bizim için geç olabilir. Belki çocuklarımız için… Video oyunları ve teknolojiyi çocuklarınızda geçici bir heves veya zararlı unsurlar olarak görmeyin. Eğer çocuğunuzun bunlara ilgisi varsa, teknolojiyi sadece tüketen değil, üreten birisi olması için de onu cesaretlendirin. Oyun ve programcılık sektörü sahip olduğu devasa imkanlara rağmen halen bir okul diploması yerine sahip olunan beceriye bakılan nadir sektörlerden birisi. Çocuğunuz eğer teknoloji ile iç içe olmak istiyorsa, bunu bir tehlike olarak görmeyin, çocuğunuz için bir fırsata ve kariyere nasıl çevirebileceğinizi düşünün.

Casey Games'i caseygameswebsite.blogspot.com adresinden inceleyebilir, çalışma ve gelişmelerini twitter ve facebook hesaplarından takip edebilirsiniz.

Diğer çocuk girişimcilerle ilgili haberlerimize buradan erişebilirsiniz. ParaDurumu kaynaklı haberimizi ebeveyn okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar İdris Cin Hakkında

Matematik Mühendisi olup, 2005 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Mühendisi olarak çalışmakta olan İdris Cin, 2006'dan beri girişim analizleri yazdığı kişisel blogunu Eylül 2010'da Girişim Haber olarak profesyonelleştirdi. Girişim Haber Yayın Yönetmenliğinin yanısıra özel sektörde Yazılım Proje Yöneticisi ünvanıyla profesyonel hayatına devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor