JCI Yaratıcı Genç Girişimci Yarışması (CYEA) Kazananları Belli Oldu!

Yaratıcı fikirlerini başarıyla hayata geçiren ve fark yaratan girişimcileri ödüllendiren CYEA Türkiye ödülleri 7 Ekim, Pazartesi günü Dedeman Hotel’de düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Detaylar haberimizde..

Yaratıcı fikirlerini başarıyla hayata geçiren ve fark yaratan girişimcileri ödüllendiren CYEA Türkiye ödülleri 7 Ekim, Pazartesi günü Dedeman Hotel’de düzenlenen törenle sahiplerini buldu. JCI Türkiye tarafından JCI Kadıköy Şubesi ev sahipliğinde Para Dergisi işbirliği ve Türk Telekom’un desteği ile gerçekleştirilen yarışma bu yıl dördüncü kez düzenlendi. Tüm dünyadaki müzik endüstrisini tek çatı altında toplamayı amaçlayan müzik network’ü Giggem.com başarısı ile birincilik ödülünü kazandı. İş Seyahati nedeniyle San Francisco’da bulunan Emir Turan’ın yerine ödülü Giggem Teknoloji Direktörü Cihan Kavi aldı.

Bir sosyal network olarak çalışan Giggem’e herhangi bir kullanıcı (müzisyen, grup, şarkı yazarı, menajer veya yapımcı) üye olup kendilerine özel olarak dizayn edilmiş profillerine müzik kariyerlerine ve ihtiyaçlarına dair bilgilerini girebiliyor. Giggem'in özel algoritmaları bu profili analiz edip kişiyi anında ona en uygun kişilerle eşleştirmeye başlıyor. Giggem'de ayrıca "Audition" bölümü de yer alıyor. Böylece grupların online olarak potansiyel grup üyelerinin performanslarını görüp değerlendirerek seçim yapabilecekleri bir özellik de sunuluyor. Audition platformu, seçmelerin gerçek hayattaki şekil ve aşamaları dikkate alınarak dizayn edildi. Ancak gerçek hayatta çok zorlu ve uzun süren bu değerlendirme süreci Giggem' in Audition ları ile çok daha verimli ve kısa sürelerde hem de online olarak gerçekleştirebilir hale geliyor.Web sitesi için giggem.com'u ziyaret edebilirsiniz.

CYEA ikincilik ödülünü, şimdiye kadar 5 oyun ve 9 prototipten oluşan oyun kataloğu üreterek toplam 750.000 kişiye ulaşmayı başaran Gripati Teknoloji Hizmetleri kurucularından Doğukan Erenel kazandı. Apple App Store için çıkartılan ivmeölçer temelli el hareket tanıma kullanan ilk oyun olan Nanbazu’nun yaratıcı Gripati’nin ürettiği bir diğer oyun olan "Dolmuş Driver İstanbul" günlük yaklaşık 50.000 kişi tarafından indiriliyor. Oyun ayrıca Türkiye App Store'unda 3 hafta boyunca 1. sırada kalmayı başardı. Web sitesi için gripati.com 'u ziyaret edebilirsiniz.

Üçüncülük ödülünü kazanan We Dream ekibinden Alper Derinboğaz, klasik anlamda reklamın ötesinde, teknoloji ve mimarlığı bir araya getirerek insanların birebir deneyimleyebileceği özgün mekanlar sunmayı hedefliyor. Markaların veya kurumların bilgi kirliliği yaratmadan kullanıcı ile iletişime geçebilmenin pozitif bir yolunu kullanmasını amaçlayan We Dream'in sunduğu deneyimler göze hitap etmenin yanı sıra bütün duyular ile ilişki kurmayı amaçlıyor. Web sitesi için  wedream 'ı ziyaret edebilirsiniz.

Creative Business Cup’ın ilk Türkiye Finalisti Giggem.com Oldu

JCI Türkiye bu yıl CYEA 2013 kapsamında bir ilki gerçekleştirerek Avrupa’nın önde gelen girişimcilik yarışmalarından birini Türkiye’ye getirdi. Bu yıl ilk kez Türkiye’de de düzenlenen Creative Business Cup’ın Türkiye birincisi de Giggem.com oldu. CYEA ödül töreninde Creative Business Cup birincilik ödülünü de kucaklayan Giggem, Global Girişimcilik Haftası’nın dünyadaki resmi etkinliklerinden olan ve Danimarka İş ve Büyüme Bakanlığı tarafından düzenlenen yarışmada ülkemizi temsil edecek. 40 ülkenin katıldığı ve 18 - 20 Kasım 2013 tarihlerinde Kopenhag’da yapılacak olan ödül töreninde Giggem.com uluslararası finali kazanırsa para ödülü ile ekstra ödüllerin de sahibi olacak.

Creative Business Cup Yaratıcılık” kriteri baz alınarak mimarlık, müzik, gastronomi, reklam, tasarım, içerik üretim, film ve video, radyo - TV, kitap – basın yayın ile güzel sanatlar - el sanatları gibi 12 farklı sektördeki girişimcileri hedefliyor. Şirketini en az 1 yıl önce kurmuş 18 - 40 yaş arası girişimcilerin katılabildiği yarışma alanındaki en prestijli organizasyonlardan biri olma özelliğini taşıyor.

Yaratıcı Genç Girişimciler Yarışması'nda ödül alan tüm girişimcileri tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Haberimizi genç girişimci okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Esra Tavukçu Hakkında

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri bölümünden 2011'de mezun oldu, 2008-2011 yıllarında Young Guru Academy'de (YGA) çeşitli projelerde görev aldı. Yazar nitelikli içerik sitelerine freelance olarak editörlük, sosyal medya danışmanlığı yapmaktadır. Mayıs 2013 - Mart 2014 aralığında Girişim Haber'de editörlük yapmıştır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor