4. Uluslararası Genç İşadamları Kongresi 6-7 Aralık'ta İstanbul'da!

Uluslararası Genç İşadamları Kongresi MÜSİAD Gençlik Kurulu tarafından bir marka hale getiriliyor.Bu sene dördüncüsü düzenlenecek olan Uluslararası Genç Girişimcilik Kongresi 6-7 Aralık tarihlerinde Haliç Kongre Merkezinde. Detaylar haberimizde..

MÜSİAD Gençlik Kurulu, 2008 yılında gerçekleştirmiş olduğu birçok eğitim seminerleri sonrasında, bu seminerleri bir kongreye taşımak amacıyla yola çıktı. Türkiye’deki genç girişimcilerin adresinin Genç MÜSİAD olması gerektiği inancıyla Türkiye’de bir ilki başarıyor ve 4. Uluslararası Genç İşadamları Kongresi’ni 6-7 Aralık Cuma Haliç Kongre Merkezinde gerçekleştirecek.

Uluslararası Genç İşadamları Kongresi” Genç MÜSİAD tarafından dünyada bir marka haline getirilen farklı bir konuyu ele alarak iki yılda bir Türkiye’de düzenlenen ve dünyanın birçok ülkesinden binlerce genç işadamının, girişimcinin, yazarın ve akademisyenin katıldığı ve 2013 yılında 4.ncüsü yapılacak olan Uluslararası bir organizasyon.

Yüksek ahlâk ve yüksek teknoloji” anlayışını, 21 yıllık MÜSİAD tecrübesiyle birleştirerek, edindiği tecrübeyi genç girişimci ve yöneticilere aktarmak; aynı zamanda toplumsal dayanışma ve paylaşma kültürünü geliştirerek, gençliğin sosyal, kültürel ve ekonomik seviyesinin yükseltilmesini sağlamak, milyonlarca genci, girişimciliğe yönlendirmek, dünyanın farklı coğrafyalarından ülkemize gelecek olan gençlerin kaynaşmasını sağlamak ve ülke gençliğinin ufkunu açmayı hedefliyor.

Bu yılki en önemli hedeflerinden biri, dünyanın farklı coğrafyalarından gelecek olan 1500 yabancı katılımcıyı ülkemizde ağırlamak ve yine dünyada bir ilki gerçekleştirerek “Dünya Genç İş Adamları Sivil Toplum Kuruluşları Birliği”ni kurmak.

Yerli yabancı yaklaşık 3000 kişinin katılması hedeflenen organizasyon, konularında uzman yerli ve yabancı akademisyenler, üniversite öğrencileri, iş dünyasının önde gelen isimleri, genç girişimciler ile kendini genç hissedenlere ev sahipliği yapacak.

Kongre Programı

06 Aralık 2013 Cuma

09.00 – 10.00 Kayıt
10.00 – 10.10 Açılış
10.10 – 10.20 Sinevizyon Film Gösterimi
10.20 – 10.50 Açılış Konuşmaları
                         MÜSİAD Gençlik Kurulu Başkanı Faruk Akbal
                         MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak
10.50 – 12.30 Protokol Konuşmaları
                         T.C. Başbakanı Sn. Recep Tayyip Erdoğan
12.30 – 14.00 Öğle Yemeği Arası
14.00 – 15.30 1. Oturum
15.30 – 17.30 2. Oturum
19.00 – 22.00 Gala Yemeği

07 Aralık 2013 Cumartesi

10.30 – 12.00 3.Oturum
12.00 – 13.30 Öğle Yemeği Arası
13.30 – 14.30 Protokol Konuşmaları
14.30 – 16.30 4. Oturum

Kongre Hangi Etkinlikler Olacak?

Gençlik Fuarı 

MÜSİAD ve Genç MÜSİAD Üyeleri başta olmak üzere, ulusal ve uluslararası firmalara, üniversitelere, kurum ve kuruluşlara özel bir fuar alanı tahsis edilecek. Bu proje ile gençlerin iş dünyası ve üniversiteler ile etkileşiminin sağlanması hedefleniyor.

İkili İş Görüşmeleri

Genç MÜSİAD üyesi gençlerin, hem kendi aralarında hem de yurtdışından gelen gençler ile ticaret yapmalarını sağlayacak ikili iş görüşmeleri organize edilecek.

Workshop Toplantıları

Alanlarında uzman kişilerin, belirli konularda dinleyicilerin görüşlerini alacağı ve fikir alış-verişleri ile beyin fırtınası gerçekleştirilecek çalışma toplantıları düzenlenecek.

ICYEN (Islamic Countries Youth Entrepreneurs Network)

İslam İşbirliği Teşkilatı’nın bir alt kuruluşu olan ve Genç MÜSİAD'ın da  Avrupa Koordinatörlüğünü yürüttüğü Islamic Countries Young Entrepenuers Network (ICYEN) 4.Olağan Genel Kurulunu UGİK ile paralel olarak aynı tarihlerde gerçekleştirilecek. İslam coğrafyasının her bölgesinden yatırımcıların bu toplantıya iştirak etmesi bekleniyor.

GREAT SILK WAY

Çin’den Hollanda’ya uzanan coğrafyadan 25 farklı ülkedeki Sivil Toplum Kuruluşlarının iştiraki ile kurulmuş olan ve genç işadamlarını başarılı programları vesilesi ile bir araya getiren “Great Silk Way” organizasyonu da yılda bir kez düzenlediği iş forumunu Kongre ile eş zamanlı olarak İstanbul’da gerçekleştirecek.

Uluslararası Genç İşadamları Kongresi” hakkında daha detaylı bilgi için  www.ugik.org web adresini ziyaret edebilir, kayıt olmak için bu sayfayı kullanabilirsiniz. Sosyal medyadan takip etmek isterseniz facebook ve twitter sayfalarından faydalanabilirsiniz.

Unutmayın, katılım kontenjanı sınırlı ve kongre 6-7 Aralık'ta İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde.

Haberimizi genç girişimci ve genç işinsanları okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Esra Tavukçu Hakkında

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri bölümünden 2011'de mezun oldu, 2008-2011 yıllarında Young Guru Academy'de (YGA) çeşitli projelerde görev aldı. Yazar nitelikli içerik sitelerine freelance olarak editörlük, sosyal medya danışmanlığı yapmaktadır. Mayıs 2013 - Mart 2014 aralığında Girişim Haber'de editörlük yapmıştır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor