Şirket Ortağım Melek Yatırımcı Ağı Girişimcilerle Buluştu

Şirket Ortağım Melek Yatırımcı Ağı’nın 12 meleği dün Büyük Kulüp’te düzenlenen toplantıda girişimcilerle buluştu. Toplantıda, seçilmiş 10 proje Şirket Ortağım Melek Yatırımcılarına sunulurken melek yatırımcı ağları ile ilgili bilgi de verildi. Detaylar haberimizde..

Şirket Ortağım Melek Yatırımcı Ağı’nın 12 meleği dün Büyük Kulüp’te düzenlenen toplantıda girişimcilerle buluştu. Hazine Müsteşarlığı Mali Sektörle İlişkiler ve Kambiyo Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Hakan Ertürk’ün katıldığı toplantıda, seçilmiş 10 proje Şirket Ortağım Melek Yatırımcılarına sunulurken, 1. 1. 2014’den itibaren devreye girecek melek yatırımcı ağları ile ilgili bilgi de verildi.

İş dünyasının duayen isimlerinden Mehmet Buldurgan’ın kurucusu olduğu Türkiye’nin ilk ve tek şirket evliliği portalı www.sirketortagim.com bünyesindeki  Şirket Ortağım Melek Yatırımcı Ağı,  dün Büyük Kulüp’te düzenlenen toplantıda girişimcilerle buluştu. Seçilmiş 10 projenin sunulduğu toplantıya, Hazine Müsteşarlığı Mali Sektörle İlişkiler ve Kambiyo Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Hakan Ertürk’ün yanı sıra Şirket Ortağım Melek Yatırımcı Ağı üyesi melekler,  Mehmet Buldurgan, Babür Çelebi, Ali Pandır, Ayhan Dayoğlu, Cafer Fındıkoğlu, Dursun Akbulut, İbrahim Mirmahmutoğulları, İsmail Gürleyik, Metin Çakmakçı, Rıfat Perahya, Turhan Beriker, Ümit Karaaslan gibi yatırım dünyasının çok önemli isimleri katıldı. 

Projelerine destek arayan girişimcileri, melek yatırımcılarla bir araya getiren toplantıda açılış konuşmasını Hazine Müsteşarlığı Mali Sektörle İlişkiler ve Kambiyo Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Hakan Ertürk yaptı. Hakan Ertürk, melek yatırımcı olarak bilinen BKY (Bireysel Katılım Yatırımcısı) sistemi hakkında tüm merak edilenlere açıklık getirirken, geleceğin güçlü ekonomisini yaratırken Melek Yatırımcılık sisteminin daha da öneminin artacağına vurgu yaptı. 01.01.2014 tarihinden itibaren melek yatırımcılık sisteminin akredite olmuş melek yatırımcı ağları tarafından yönetileceğini belirten Ertürk, tüm güçlü yatırımcıları melek yatırımcı ağları etrafında toplanmaları çağrısında bulundu. 

Seçilmiş 10 Proje Şirket Ortağım Melek Yatırımcıları ve 8 Konuk Yatırımcıya Sunuldu

Hazine Müsteşarlığı Mali Sektörle İlişkiler ve Kambiyo Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Hakan Ertürk’ün konuşmasının ardından, Şirket Ortağım Melek Yatırımcı Ağı’na başvuru yapan yüzlerce proje arasından seçilen 10 projenin sunumu yapıldı. Her girişimciye 5’er dakika sunum hakkı verilen bölümde 5’er dakikada soru cevap şeklinde geçildi. KOSGEB ve Tübitak tarafından desteklenen Ar-Ge projelerinin büyük ilgi gördüğü sunumda yatırımcılar, detaylı sorularla yatırım yapabilecekleri projeler hakkında önemli bilgiler aldı.

Kadın Girişimciler Meleklerin Göz Bebeği Oldu! 

Yüzlerce proje içerisinden seçilen 10 projenin sunumunun yapıldığı toplantıda gerek startup gerek ise hali hazırdaki şirketlerine yatırım arayan kadın girişimciler enerjileri ile göz doldurdu. En çok ilgilenilen projelerin ikisini oluşturan kadın girişimcilerin projelerinin gelecekte de çok konuşulacağı belirtildi. 

Değerlendirme Süreci Başladı,Yatırımlar Yolda! 

Toplantı sonunda, Şirket Ortağım Melek Yatırımcıları ve yatırımcı misafirler düzenlenen öğlen yemeğinde bir araya gelerek sunulan projeler üzerinde görüş alışverişinde bulundu. 

Önümüzdeki günlerde sunulan projelerin ilk değerlendirmeleri tamamlanarak Sirketortagim.com melek yatırımcı ağı bünyesinde ikili görüşmelere geçileceği bildirildi. 

Sirketortagim.com Hakkında

Günümüzde global ekonominin en büyük oyuncusu olan KOBİ'lerin şirketlerini büyütmeleri için gereken finansman ihtiyacı iki önemli yol ile karşılanmaktadır:Şirket evlilikleri ve Melek Yatırımcı Ağları. 

İş hayatının duayen isimlerinden Mehmet Buldurgan tarafından 2011 yılında kurulan KOBİ'lere özel yatırımcı ve şirket evlilik ağı www.sirketortağım.com KOBİ'lerin finansal ve kurumsal güçlenmeleri üzerine kurulmuştur. 

Yazılımı özel olarak geliştirilen www.sirketortagim.com sayesinde sirketlerin profil sayfalarının bulunduğu ağ içerisinde KOBİ'ler güç birliği yapmak üzere sadece birbiriyle irtibata geçmiyor, lisanslı melek yatırımcılar ile buluşma imkanına da kavuşuyor.

Detaylı bilgi için www.sirketortagim.com adresini ziyaret edebilirsiniz. Haberimizi projelerine destek arayan girişimci okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Esra Tavukçu Hakkında

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri bölümünden 2011'de mezun oldu, 2008-2011 yıllarında Young Guru Academy'de (YGA) çeşitli projelerde görev aldı. Yazar nitelikli içerik sitelerine freelance olarak editörlük, sosyal medya danışmanlığı yapmaktadır. Mayıs 2013 - Mart 2014 aralığında Girişim Haber'de editörlük yapmıştır.

Yorumlar

blog.sirketortagim.com
blog.sirketortagim.com
Haberimiz blog.sirketortagim.com tarafından alıntılandı: blog.sirketortagim.com/2013-yilinda-neler-yaptik/

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor