Şule Başarır, 23 yaşında genç bir girişimci. Genç yaşına rağmen daha şimdiden Bursa, Kayseri, Konya, Ankara olmak üzere 4 şubesi, Londra ve Miami de ise temsilcileri bulunan Paraf Yurtdışı Eğitim Danışmanlık şirketinin genç girişimci patronu. Detaylar haberimizde..
Değerli okurlarımız bu haberimizde, üniversitesini başarıyla bitirdikten sonra kariyerine sıradışı bir başlangıç yapan, iş aramak yerine alternatif kariyer olarak girişimciliği seçen genç bir okurumuzu ve girişimini tanıtacağız.
Şule Başarır, 23 yaşında genç bir girişimci. Genç yaşına rağmen daha şimdiden Bursa, Kayseri, Konya, Ankara olmak üzere 4 şubesi, Londra ve Miami de ise temsilcileri bulunan Paraf Yurtdışı Eğitim Danışmanlık şirketinin genç girişimci patronu.
Paraf Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı adı altında firmasıyla faaliyetlerine başlayan Şule Başarır ilk ofisini Kadıköy’de kurmuş. 2013 yılının Ocak ayında kurulan Paraf, büyüyen öğrenci portföyü ile etik ve doğru eğitimi hedeflemekte.
Amerika, İngiltere, Kanada başta olmak üzere Japonya’ya dahi öğrenci gönderdiğini belirten Başarır, Paraf’ın fikir tohumlarını İngiltere’de aldığı eğitim sırasında atmış.
Şule Başarır, öğrenciyken yaşadığı sıkıntılardan yola çıkarak, daha iyi bir eğitim hizmeti nasıl verilebilir gibi kendisine sıkça sorduğu soruların cevabı doğrultusunda Paraf’ı kurduğunu belirtiyor. Üniversiteyi 3.5 yılda bitiren Şule Başarır geri kalan yarım dönemde ise Paraf’i hizmete sokmuş ve öğrencilik yıllarında yaşadığım deneyimler nedeniyle oldukça başarılı olmuş.
Şule Başarır girişiminde kısa zamanda yakaladığı başarısının sırrını iki şeye bağlıyor. Birinci olarak; öğrenciyken herkesin yaşadığı sorunlara bizzat çözüm üretmeleri. Diğeri ise Paraf’ın tüm çalışanlarının kurucusu gibi genç olması, dolayısıyla da çözüm sundukları öğrencilerle aynı frekansı yakalayabilmeleriymiş.
Biz de; üniversite sonrası girişiminde başarılı olmuş bir genç girişimciyi yakalamışken genç okurlarımız için bazı tavsiyeler aldık;
Üniversite öğrencilerine (onları bekleyen kariyer hayatları için) tavsiyeleriniz neler?
Sosyal ve kültürel etkinlikler okulda aldıkları dersler kadar önemli. İyi bir ağ oluşturmak iş ilişkileri açısından oldukça gerekli. Öncelikle kendilerini tanımaya çalışsınlar. Hayal etsinler hayal etmekten hiç kaçmasınlar. Koşacakları hayalleri olsun. Üniversite sonrası yaşanacak çok uzun bir hayat var onları bekleyen. Bu hayatın önemli bir parçasını iş hayatı oluşturuyor. Üniversitede okuyan veya yeni mezun arkadaşlarımı önlerinde gerçekten çok uzun bir yol bekliyor. Benim iş hayatı için en önemli tavsiyem: içlerindeki çocuğu her zaman ayık tutmaları ve sabretmeleri.
Sizin gibi kendi işini kurmak isteyen öğrencilere ve genç girişimcilere nasıl ve nereden başlamalarını tavsiye edersiniz?
Öncelikle kendilerinden başlasınlar. Hayalle başlayan her is fikrinin arkasındaki gerçekliği görsünler ve kendilerinin neler yapabileceğine emin olsunlar. Her genç girişimcinin gerçekçi olması gerektiği kanısındayım. İş kurmadan önce hayallerindeki işin işçisi olsunlar ve bu tür iş yapan insanların yanında en azından 1 sene çalışsınlar. O zaman para ve zaman kaybetmeden başarılı olabilirler.
İşinizi modellerken, şirketinizi kurarken ve belli bir başarı seviyesine gelen kadar yaşadığınız sorunlar neler oldu? Ve bu sorunları nasıl aştınız?
Her iş gibi ben de tecrübesizliğimin getirdiği sorunlarla karşılaştım. Fakat kendinize güvendiğiniz andan itibaren gerisi kolaylaşıyor. İnsan hayallerine inanır ve peşinden koşarsa karşılaştığı her sorunu aşar. Yaptığınız işe önce siz inanacaksınız siz inandıktan sonra herkese yaptığınız işin en iyi olduğunu inandırırsınız ve başarıya ulaşırsınız.
Paraf’a dönecek olursak; genç girişimci Şule Başarır; Paraf olarak verdikleri hizmetleri;
- Dil Okulları,
- Yurtdışında Üniversite,
- Maaşlı-Maaşsız Staj ,
- Yaz ve Sömestr Dil Okulu Kampları
şeklinde sıralıyor. Şu an hedeflerinde yarıyıl tatili olduğunu belirten Başarır, “Paraf olarak 13-18 yaş aralığına hitap eden, Yarıyıl karne hediyesi olarak 2 haftalık bir program hazırlıyoruz. Bu program içeriğindeki Londra Kültür Turu ve Londra’ya 2 saat uzaklikta olan Bournemouth’da dil egitimi ile ögrencilerin bakış açısını değistirmeyi hedefliyoruz.” diyor.
Paraf hakkında daha fazla bilgi edinmek için www.parafedu.com web adresini inceleyebilirsiniz.
Genç girişimci Şule Başarır’ın tüm öğrenci okurlarımıza örnek olmasını temenni ediyor, kendisinin ve ekibinin başarılarının devamını diliyoruz.