Global Girişimcilik Haftası 2013 Yılı Etkinlikleri Başlıyor!

Her yıl Kasım ayının 3. haftası, dünyada 130 ülke ile aynı anda kutlanan ve girişimcilik için büyük çaplı seferberlik kampanyası olan Global Girişimcilik Haftası, bu sene 18-24 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek Detaylar haberimizde..

Her yıl Kasım ayının 3. haftası, dünyada 130 ülke ile aynı anda kutlanan ve girişimcilik için büyük çaplı seferberlik kampanyası olan Global Girişimcilik Haftası, bu sene 18-24 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek. Ekonomik kalkınma ve istihdam yaratmak için en önemli araç olan Girişimcilik Ekosistemindeki birçok önemli kurum yetkilisi hafta için planladıkları etkinlikleri sunmak ve stratejilerini belirlemek için 24 Eylül Salı günü KAGİDER (Türk Kadın Girişimciler Derneği) ‘de bir araya geldi.

Hafta’ya etkinlikleri ile destek verecek 70’e yakın paydaşın katıldığı toplantıda, 2013 Global Girişimcilik Haftası ajandası üzerinden konuşularak,  daha fazla neler yapabileceği tartışıldı. Toplantıda Global Girişimcilik Haftası İcra Kurulu Üyeleri ve geçen senelerde aktif olan paydaşların yanı sıra yeni gönüllü girişimci ve kurum yetkilileri de yer aldı.  Toplu bir dayanışma örneği olan toplantıda Hafta için beyin fırtınası egzersizleri ve genel fikir alışverişlerinin yanısıra haftaya özel olarak hazırlanan reklam kampanyası paydaşlar ile paylaşıldı ve adil oylama ile fikirleri alındı.

Türkiye’de 2008 yılından beri kutlanan Global Girişimcilik Haftası’nın bu seneki İcra Kurulu Üyeleri, Özyeğin Üniversitesi, Bahçeşehir Üniversitesi, Bilgi Üniversitesi, Business Networking Akademi, Endeavor, EO, Girişimcilik Derneği, GYİAD, JCI, KAGİDER, MG Danışmanlık, MIT, EF, Sabancı Üniversitesi, Koç Üniversitesi, ASHOKA, UGM,  TEPAV-GEP, TOBB GGK, TOBB KGK, Turkcell ve TÜGİAD’dan oluşuyor. İcra Kurulunu oluşturan paydaşların yanı sıra haftaya ArıÇekirdek, TBWA, Youth Media ve 212 Ventures gibi birçok kuruluşta bu sene destek vereceklerini açıkladılar.

Hafta kapsamında, birçok girişimci adayı ve girişimci ihtiyacı olan kaynaklara nasıl ulaşacağını ve nasıl fayda sağlayacağını öğrenirken, yeni girişimler ekonomiye katma değer, istihdam ve yeni girdi olarak geri dönüş sağlıyor olacak. 2012 yılında düzenlenen Global Girişimcilik Haftası; 231 paydaş ile 21 ilde 127 etkinlik kapsamında paneller, konferanslar, oturumlar, çalışma atölyeleri, fikir yarışmaları, eğitim programları, web buluşmaları ve vaka çalışmaları düzenleyerek gençleri girişimcilik konularında 41.500 kişinin birebir katılımı sağlandı. 2013 yılında bu rakamların artması hedefleniyor.

Bu sene 18-24 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek Global Girişimcilik Haftasının etkinlik takvimine buradan ulaşabilirsiniz.

Glogal Girişimcilik Haftası hakkında detaylı bilgi için www.globalgirisimcilikhaftasi.com web adresini ziyaret edebilir, güncle gelişmeleri sosyal medya hesapları olan Facebook sayfası ve Twitter profilinden takip edebilirsiniz.

Haberimizi "Ülkemiz girişimcilik ekosisteminde ben de varım!" diyen tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Esra Tavukçu Hakkında

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri bölümünden 2011'de mezun oldu, 2008-2011 yıllarında Young Guru Academy'de (YGA) çeşitli projelerde görev aldı. Yazar nitelikli içerik sitelerine freelance olarak editörlük, sosyal medya danışmanlığı yapmaktadır. Mayıs 2013 - Mart 2014 aralığında Girişim Haber'de editörlük yapmıştır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor