Ekonomik Atılım ve Gelecek İçin Bilişim Konferansı 9 Ekim'de Ankara'da!

T.C. Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) işbirliği ile "2023'e Doğru: Atılım için Bilişim" Konferansı 9 Ekim tarihinde Ankara'da gerçekleşiyor. Detaylar haberimizde..

TÜBİSAD’ın bu yıl ikincisini düzenlediği Uluslararası Bilişim Konferansı 9 Ekim 2013 tarihinde Ankara'da gerçekleştirilecek.

2023'e Doğru “Atılım için Bilişim” başlığını taşıyan konferansta "Büyüme Politikaları,  İnovasyon, Verimlilik" konuları ele alınacak. Bilişim ve ekonomiye yön veren dünyaca ünlü uzmanların konuşmacı olarak katılacağı konferansta “Uluslararası Örnekler”, “2023’e Doğru Türkiye” ve “Özel Sektör Perspektifi" başlıklı üç panel düzenlenecek.

T.C. Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) işbirliği ile gerçekleşecek konferansta, Türkiye ve bölge ekonomileri içinde bilişim sektörünü lider sektör haline getirmek için uygulanması gereken ekonomik politikalar ile bilgi ve iletişim teknolojileri alanında verilecek özel AR-GE teşvikleri ile insan kaynağını geliştirme yolları, dış ticaret hacmini büyütmek için alınması gerekli politik önlemler tartışılacak.

2013 Ekonomik Hedeflerine Ulaşmak İçin Bilişimin Stratejik Önemi

Cumhuriyetin kuruluşunun 100. Yılında dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girmek kamu ve özel sektör kurumlarının ortak hedefi haline gelmiş durumda. Türkiye son 50 yılda ortalama % 4,5 büyüdü. Büyüme hızı 2001-2007 arasında% 6.5 oldu. 2023 yılında en büyük 10 ekonomiden biri olmak için büyüme hızının % 8,5'e yükselmesi gerekiyor.

Böylesine iddialı bir büyüme hızını yakalamak ise ancak Türkiye'nin dış pazarlarda rekabet üstünlüğü kurması ile mümkün görünüyor. Rekabet gücünün üstünlüğü ise katma değeri yüksek ürün ve hizmet miktarının artışını gerektiriyor.

Sonuç itibarı ile sürdürülebilir büyüme ve Sosyo ekonomik gelişme için bilim ve teknolojinin kullanılması, yenilik yapma yeteneğinin yaygınlaştırılması, kilit stratejiler olarak karşımıza çıkıyor. Ancak bu şekilde orta ve yüksek teknolojili sektörlerin üretim ve ihracat içindeki payının artırılması, düşük teknolojili sektörlerde katma değeri yüksek ürünlerde geçişin sağlanması ve becerilmesini sürekli geliştirebilen şirketlerin ekonomideki ağırlığının arttırılması mümkün görünüyor.

Konferans Amaç ve Hedefleri

  • Türkiye'nin kalkınmasında stratejik bir öneme sahip olan Bilişim Sektörü'nün gelişiminin enin geleceği için kritik öneme sahip olduğu konusunda farkındalık yaratmak.
  • Dünyadaki başarılı örnekleri ortaya koyarak Türkiye'de sektörü ileri taşıyacak formülleri tartışmak ve sektörün güçlendirilmesi için çözüm önerileri geliştirmek. 
  • Bilişim sektörüne yönelik destek politikalarının gelişmiş ülkelerde ve yükselen pazarlarda yarattığı önemli ilerlemeleri ele alarak Türkiye'de benzer uygulamaların getireceği sonuçları ortaya koymak.
  • Türkiye ve dünyadaki başarılı uygulamaları incelemek, bölgede bilişim alanındaki potansiyeli ortaya koymak, Türkiye ve diğer ülkeler arasındaki işbirliği fırsatlarını değerlendirmek.

Konferansın Programı

09:00 – 09:15 Hoşgeldiniz Konuşması 
                        Prof. Dr. Kemal Cılız, TÜBİSAD Yönetim Kurulu Başkanı
                        Kamal Malhotra, Birleşmiş Milletler Türkiye Koordinatörü 

09:15 – 10:15 Ana Konuşmacı
                        Prof. Dr. Soumitra Dutta, Global İnnovasyon Endeksi Yazarı

10:15 – 10:45 Açılış Konuşmaları 
                        Cevdet Yılmaz*, Kalkınma Bakanı 

10:45 – 11:00 Kahve Molası 

11:00 – 12:30 BİT’in Kaldıraç Etkisi: Uluslararası Örnekler
                        Moderatör: Mustafa Çağan, TÜBİSAD İcra Kurulu Üyesi 
                        John Higgins, DigitalEurope Direktörü
                        Kyungho Chung, Kore Internet & Güvenlik Ajansı Başkan Yardımcısı
                        Tatiana V. Ershova, Rusya e-Geliştirme Ortaklığı Başkanı
                        Emin Sadık Aydın, Kalkınma Bakanlığı Bilgi Toplumu Daire Başkanı 

12:30 – 13:30  Öğle Yemeği

13:30 – 15:00  2023’e Doğru Türkiye 
                         Moderatör: Turhan Menteş, Dijital Türkiye Platformu
                         Dr. Ahmet Kaplan, TÜBİTAK ULAKBİM Müdürü
                         Doç. Dr. Asım Balcı, MEB Müsteşar Yardımcısı
                         Mürteza Balcı, Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı 
                         Murad Bayar, Savunma Sanayi Müsteşarı

15:00 – 15:30  Kahve Molası

15:30 – 16:30 Özel Sektör Perspektifi 
                         Moderatör: Burak Aydın, Intel Türkiye Ülke Müdürü
                         Ümit Cinali, Cisco Türkiye Genel Müdürü 
                         Hasan Süel, Vodafone Kurumsal İlişkiler ve Regülasyon Genel Müdür Yardımcısı 
                         Birim Gönülşen, Hürriyet Medya Grubu Pazarlama Direktörü ve İcra Kurulu Üyesi 
                         Adnan Metin, Türk Hava Yolları CIO
                         Özgür Tanrıkulu, McKinsey Danışmanlık 

16:30 – 17:30  Başarıda Bilişim, Bilişimde Başarı 
                         Moderatör: Fatoş Karahasan, Gazeteci - Akademisyen
                         Gani Müjde, Yazar - Senarist,
                         İsmet Berkan, Gazeteci - Yazar
                         Barış Özistek, Joygame CEO
                         Turgut Gürsoy, Lidyaventures Başkanı

Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü ortaklığıyla yayınlanan Global İnovasyon Endeksi’nin yaratıcısı ve yazarı olan Prof. Soumitra Dutta, Dünya Ekonomik Forumu ‘Bilgi Teknolojilerinin Ulusal Rekabet ve Gelişme Üzerine Etkileri’ raporlarının editörleri arasında yer alıyor. Soumitra Dutta davetli konuşmacı olarak katılarak, innovasyon ve teknolojinin ülkelerin kalkınmasındaki önemini vurgulayacak. Ayrıca Dutta, Katar Devleti Bilişim Danışmanlık Kurulu Üyesi Avrupa Komisyonu, Bilgi ve İletişim Sektöründe İnovasyon paneli Europe Innova Başkanı.The Bright Stuff, Innovating at the Top, Throwing Sheep gibi inovasyon, teknoloji ve sosyal ağlar konusunda çeşitli kitapların yazarı.

Konferansa katılmak ve diğer detayları öğrenmek için www.atilimicinbilisim.org adresini ziyaret edebilirsiniz. Haberimizi bilişim sektöründeki okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Esra Tavukçu Hakkında

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri bölümünden 2011'de mezun oldu, 2008-2011 yıllarında Young Guru Academy'de (YGA) çeşitli projelerde görev aldı. Yazar nitelikli içerik sitelerine freelance olarak editörlük, sosyal medya danışmanlığı yapmaktadır. Mayıs 2013 - Mart 2014 aralığında Girişim Haber'de editörlük yapmıştır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor