Şikago'da ki TeknoJummp Demo Günleri Türk Girişimciler İçin Başlıyor!

20 Eylül 2013′te Şikago, IL’de Türk Girişimcilerin yaratıcı çözümlerini sunacakları, bir girişim hızlandırma programı olan Teknojump Demo Günü organize ediliyor. Detaylar haberimizde..

20 Eylül 2013′te Şikago, IL’de Türk Girişimcilerin yaratıcı çözümlerini sunacakları, bir girişim hızlandırma programı olan Teknojump Demo Günü organize ediliyor.

Organizasyon, Türkiye’nin lider teknoloji parklarından ODTÜ Teknokent ve Şikago’da bulunup Türkiye ve Karadeniz’e kıyısı bulunan ülkelere odaklı girişim hizmetleri firması olan Sente Advisory Services tarafından ortak hazırlanıyor.

Açılış Etkinliği olarak Türkiye’den 8 firma 3 Eylül 2013 tarihinde Şikago’ya getirildi ve çok kapsamlı bir kamp döneminden geçirildikten sonra Şikago’da iş geliştirme programına dahil edildiler. Bu Seçilen firmaların hepsinin, ABD pazarına hitap eden ürün ve hizmetleri bulunan bu firmalar, iş geliştirme odaklı programın son aşamasını 20 Eylül 2013′te yapılacak olan Demo Günü ile sonlandıracaklar. Firmalarla ilgili bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Demo Günü 450 N City front Plaza Dr. Chicago, IL 60611 adresindeki Gleacher Center, Suite 306′da olacaktır. Etkinlik saat 9:00′da başlayacak olup, sunumlar 12:00′da bitecek. Sunumların ardından bütün katılımcalara açık bir networking etkinliği olacak.

Y Combinator Sunum Günü ve Girişim Fabrikası Sunum Günü girişimlerinden sonra TeknoJumpp’ta seçilen 8 girişimilerde bilimsel çalışmalar, sağlık ve güvenlik konuları öne çıkıyor.

Robogait (Bama Teknoloji): Yürüme yeteneğinin tekrar kazanımı ve geliştirilmesi için kullanılan robot destekli yürüyüş rehabilitasyon sistemi. 2010 Ocak ayında Ankara’da kurulmuş ve tıbbi cihazlar sektöründe mekanik-elektronik-yazılım alanlarının kesiştiği noktada yenilikçi işler çıkarmak istiyor.

Intelligent Video Surveillance (Infodif): Görüntü işleme teknolojileri üzerine uzun yıllardır çalışmakta olan İnfoDif, ağ veya internet tabanlı görüntü aktarımı, görüntü işleme, video analizi ve kaydı, yapay görme, medikal görüntü işleme gibi yüksek teknolojik altyapı ve birikim gerektiren konularda yazılım altyapıları ve sistem çözümleri üretiyor.

Social TV Analytics (Kimola): Semantik teknolojilerde uzman Kimola, büyük veri tabanlı bulut hizmetler sunuyor. social TV Analytics hizmeti de TV mecrasında reklam harcaması yapan şirketlerin akıllı bütçe yönetimi yapabilmelerini sağlayan bir öngörü ve ölçümleme araçları sunuyor.

WapLog (Momend): ‘Freemium’ gelir modeliyle tüm mobil ortamlarda (wap, mobil , Android, iOS) hizmet sağlayan yeni bir arkadaş keşif platformu olarak tanıtılıyor.

Yerel ve küresel çapta yeni arkadaşlarla tanışmanızı sağlayan girişime m.waplog.com adresinden de ulaşılabiliyor.

İnvidyo (Mobilus): Eve ve küçük ofisler için kamera izleme ve kayıt hizmeti sunuyor. 3 dakikadan az bir sürede kurulan, hesaplı ve ölçeklendirilebilir bir kamera izleme çözümü olarak pazarda yer almak istiyor.

SpeedNext: Kısaca külfetsiz bir şekilde televizyonculuğa adım atmanızı sağlıyor. Kodlama, tasarım, sunucu veya ‘encode’ işlemlerini üstleniyor. Videolarınızı bilgisayarınızdan veya video sitelerinden direkt sunucunuza aktarabiliyorsunuz. Yayın akışınızı oluşturup dilediğiniz yerden canlı yayın yapabiliyorsunuz.

Picus Security: Kurum güvenlik kontrollerinin ne derece koruma sağladığını, bulut üzerinden ve yerel ağ üzerinden alan uzmanlığı gerektirmeksizin test eden bir yazılım çözümü.

Hata tespit ve iyileştirme önerileriyle kurumların itibar kaybının ve maddi zararının önüne geçmeye çalışıyor.

Ürodinami Medikal Simülasyon Sistemi (Oruba): Simülasyon sistemi sayesinde tıp öğrencileri ve sağlık personeli ürodinami alanındaki eğitimlerini tamamen güvenilir bir ortamda ve tamamen başarıya odaklı bir şekiilde sürdürerek tecrübelerini artırabiliyor ve yeni teknikler öğrenebiliyor.

Katılım için RSVP zorunlu. RSVP içinse info@sente-advisory.com adresine isim, e-posta adresi ve katılımcıların firmanızdaki görevini içeren bir posta atılması gerekmekte. RSVP ise 19 Eylül 2013 saat 12:00′de kapanıyor.

Etohum kaynaklı alıntı haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor