"Girişimci Gençler Yetişiyor!" Eğitim Projesi Başvuruları Başladı!

İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ve Ekonomistler Platformu; İSTKA tarafından desteklenen “Girişimci Gençler Yetişiyor” projesi için başvuruları almaya başladı. Detaylar haberimizde..

İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İSTESOB) ve Ekonomistler Platformu; İstanbul Kalkınma Ajansının (İSTKA) 2012 yılında hayata geçirdiği “Çocukların ve Gençlerin Girişimcilik, Beceri ve Geleceklerini Destekleme Mali Destek Programı” kapsamında, İSTKA tarafından desteklenen “Girişimci Gençler Yetişiyor” projesini uygulamaya koymuş.

Proje kapsamında 23 Eylül 2013- 11 Ekim 2013 ile 21 Ekim 2013-12 Kasım 2013 tarihleri arasında, meslek yüksekokulu öğrencilerine yönelik olarak girişimcilik eğitim programları düzenlenecek. 25′er kişilik 4 grup olarak düzenlenecek eğitimlere toplam 100 öğrenci katılacak ve eğitimler eş zamanlı olarak 2 ayrı sınıfta düzenlenecek.

Gençler İSTKA desteğiyle donatılmış olan eğitim sınıflarında diz üstü bilgisayarları kullanarak uygulamalı girişimcilik eğitimi alacakt.

KOSGEB tarafından da onaylanacak olan eğitimlerde;

  1. Girişimcilik özelliklerinin sınanması, iş fikri geliştirme ve yaratıcılık egzersizleri
  2. Pazarlama Planı
  3. Üretim Planı
  4. Yönetim Planı
  5. Finansal Plan
  6. İş Planının yazılması ve sunumunda dikkat edilecek hususlar
  7. Aktif vatandaşlık ve girişimcilik
  8. Yeni Türk Ticaret Kanunu ve girişimcilerin dikkat etmesi gereken hususlar
  9. E-Ticaret
  10. Sosyal girişimcilik

konu başlıkları teorik ve pratik uygulamalı olarak verilecek.

İlk iki sınıfın eğitim programını 23 Eylül 2013 tarihinde başlayacak ve hafta içi her gün 16.00-20.50 saatleri arasında İSTESOB Eğitim ve Hizmet Merkezi (Kartal Tepe Mahallesi Alpay İzer Sokak No : 12 İncirli Bakırköy / İstanbul) eğitim sınıflarında düzenlenecek. İkinci eğitim programı ise 21 Ekim 2013 tarihinde başlayacak ve 12 Kasım 2013 tarihinde sona erecek.

Eğitim programını tamamlayan katılımcılara İSTKA uygulamalı girişimcilik eğitimi sertifikası yanında aldığı diğer eğitim modülleri için de sertifika düzenlenecek. Bu sertifika sayesinde, eğitime katılan öğrenciler iş kurmaları halinde KOSGEB'in Yeni Girişimci Desteği'nden faydalanabiliyor.

Ekonomistler Platformu ve İSTESOB kordineli, İSTKA destekli bu eğitim programına başvuru yapmak ve daha geniş bilgi almak için; İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'ne iletişim sayfasından ulaşabilir, proje web sitesi olan www.girisimcigencleryetisiyor.com'u ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi meslek yüksekokulu öğrencilerimiz başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor