Kadın Girişimcilere ve Mikro İşletmelere 1,3 Milyar TL Destek!

Ziraat Bankası, Avrupa Yatırım Fonu (AYF) işbirliğiyle mikro işletmelere ve kadın girişimcilere kredi desteğini 1,3 milyar TL’ye çıkardı. Konuyla ilgili Ziraat Bankası'ndan yapılan açıklamada, 2012 sonunda Avrupa Yatırım Fonu’ndan sağlanan teminatla ticari faaliyete yeni başlayan mikro ölçekli işletmelere ve kadın girişimcilere 300 milyon TL’lik kredi temin edildiği belirtildi. Detaylar haberimizde...

Ziraat Bankası, Avrupa Yatırım Fonu (AYF) işbirliğiyle mikro işletmelere ve kadın girişimcilere kredi desteğini 1,3 milyar TL’ye çıkardı. Konuyla ilgili Ziraat Bankası'ndan yapılan açıklamada, 2012 sonunda Avrupa Yatırım Fonu’ndan sağlanan teminatla ticari faaliyete yeni başlayan mikro ölçekli işletmelere ve kadın girişimcilere 300 milyon TL’lik kredi temin edildiği belirtildi.

Devam eden işbirliğinin yoğun talep görmesi üzerine de mevcut kredi programını 1 milyar TL daha artırarak 1,3 milyar TL’ye çıkarıldığı kaydedildi. Programın ilk 300 milyon TL’lik bölümünün kısa zamanda 7 binin üzerinde müşteri kitlesine ulaştığı kaydedilen açıklamada, AYF teminat desteğinden en fazla 5 yıllık ticari faaliyeti olan, çalışan sayısı 9’u geçmeyen ve yıl sonu cirosu 2 milyon Euro’nun altında olan mikro işletmelerin yararlanabileceği ifade edildi. Proje kapsamındaki en fazla 50 bin TL limitli kredilerin 12-60 ay arası vadelerle ve cari faiz oranı üzerinden yüzde 20 indirimli olarak kullandırılacağı da belirtildi.

Avrupa Birliği’nin KOBİ’lere yönelik finansmanı hakkında bilgi almak için www.access2finance.eu web adresini ziyaret edebilirsiniz. AYF Teminat Destekli KOBİ Kredisi hakkında detaylı bilgi almak için  Ziraat Bankası adresini ziyaret edebilirsiniz.

Cihan Haber Ajansı kaynaklı haberimizi kadın girişimcilerimiz ve KOBİ'ler başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Erdem Öztürk / Girişim Haber

Yazar Erdem Öztürk Hakkında

2006 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Uzmanı olarak yer alan yazar, 2010 Eylül ayından itibaren Kurucu Ortak olarak başladığı Girişim Haber servüneninde; 2014 Nisan ayına kadar girişimcilere ve kobi'lere yön veren haberler yayınladı. Yazar kariyerine bilişim sektöründe özel bir firmada Yazılım Uzmanı olarak devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor