16 Yaşındaki Elif Bilgin, Google Bilim Fuarı'nda Oylarınızı Bekliyor!

Türkiye’den Elif Bilgin’in (16) binlerce proje arasından sıyrılarak 15 Global Finalist’ten biri olmaya hak kazandığı Google Bilim Fuarı’nda (Google Science Fair) birinciyi belirleyecek online halk oylaması başladı. Ülkemizi ve gençliğimizin inovasyon gücünü Google Bilim Fuarı'nda başarıyla temsil eden Elif Bilgin kardeşimiz için Girişim Haber ekibi olarak desteklerinizi bekliyoruz. Oy kullanımı ve diğer detaylar haberimizde..

Türkiye’den Elif Bilgin’in (16) binlerce proje arasından sıyrılarak 15 Global Finalist’ten biri olmaya hak kazandığı Google Bilim Fuarı’nda (Google Science Fair) birinciyi belirleyecek online halk oylaması başladı.

İstanbul’da yaşayan 16 yaşındaki Elif, 2 yıl boyunca muz kabuğundan biyoplastik üretmek için çalıştı. Tam 10 farklı yöntemi başarısız olsa da yılmayan Elif son iki denemesinde amacına ulaştı ve elektrik yalıtımında kullanılabilecek malzemeyi muz kabuğundan üretmeyi başardı.

Muz kabuklarının biyoplastik üretiminde kullanılması” fikrine dayanan çalışmasıyla hem finale kalan hem de 50 bin $ lık Scientific American “Science in Action” jüri özel ödülünün sahibi olan lise öğrencisi Elif Bilgin, şimdi Türkiye’den ve dünyadan alacağı oylarla Büyük Ödül için yarışıyor.

Jürinin aylar süren titiz değerlendirmesinin ardından gelinen son aşama olan “Büyük Ödül”ün sahibi olacak proje 30 Ağustos tarihine kadar devam edecek online halk oylaması ile belirlenecek. Finale kalan genç bilim insanları, 23 Eylül’de kutlamalar ve büyük ödül için Google’ın Kaliforniya’daki merkezinde buluşacak.

Büyük ödülü kazanan öğrenci 10 günlük Galapagos Adaları gezisinin yanı sıra LEGO, CERN veya GOOGLE’a ziyareti de içeren çok çeşitli armağanların da sahibi olacak. Final galası 23 Eylül’de yarışmanın web sitesinden, Google+ sayfasından ve Youtube kanalından izlenebilecek.

Sizde Oyunuzu Kullanın!

İnovasyon kategorisindeki projesiyle finale kalan Elif Bilgin’i oylarıyla desteklemek isteyen okurlarımızın www.googlesciencefair.com web adresine giderek Elif Bilgin adının bulunduğu kutudaki “Vote” alanına tıklaması yeterli.

Ülkemizi ve gençliğimizin inovasyon gücünü Google Bilim Fuarı'nda başarıyla temsil eden Elif Bilgin kardeşimiz için Girişim Haber ekibi olarak desteklerinizi bekliyoruz.

Elif Bilgin'i ve bu başarı sürecinde katkı sağlayan herkesi tebrik ediyor, haberimizi genç öğrencilerimiz başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

İdris Cin / Girişim Haber

Yazar İdris Cin Hakkında

Matematik Mühendisi olup, 2005 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Mühendisi olarak çalışmakta olan İdris Cin, 2006'dan beri girişim analizleri yazdığı kişisel blogunu Eylül 2010'da Girişim Haber olarak profesyonelleştirdi. Girişim Haber Yayın Yönetmenliğinin yanısıra özel sektörde Yazılım Proje Yöneticisi ünvanıyla profesyonel hayatına devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor