Global Üniversiteli Girişimci Yarışması 2013 Başvuruları Başladı!

Global Üniversiteli Girişimci Yarışması’nın Türkiye ayağı için başvurular başladı. Dünyadaki üniversiteler arasında girişimciliği teşvik etmek amacıyla düzenlenen yarışma için 1 Temmuz’da start alan yarışma için 30 Eylül’e kadar başvuru kabul edilecek. Kazanan girişimci New York’taki büyük ödül için Türkiye’yi temsil edecek. Detaylar haberimizde..

Global Üniversiteli Girişimci Yarışması’nın Türkiye ayağı için başvurular başladı. Dünyadaki üniversiteler arasında girişimciliği teşvik etmek amacıyla düzenlenen yarışma için 1 Temmuz’da start alan yarışma için 30 Eylül’e kadar başvuru kabul edilecek. Kazanan girişimci New York’taki büyük ödül için Türkiye’yi temsil edecek.

Kazananın Türkiye’yi New York’daki Global Üniversiteli Girişimci Yanşması Finali’nde temsil edeceği Girişimci Üniversiteli Yanşması’nın yeni dönemi için start verildi. 1 Temmuz 2013 itibariyle başlayan başvurular 30 Eylül 2013’de sona erecek.

Yanşma tüm dünyadaki üniversiteler arasında girişimciliği teşvik etmek amacıyla düzenleniyor. Yarışmanın Türkiye elemelerinde rakipleri arasından sıyrılarak birinci olacak girişimci, dünyanın dört bir yanından gençlerin katılımıyla New York’ta gerçekleşecek büyük finalde Türkiye’yi temsil edecek. 150 bin dolar değerindeki ürün, hizmet ve para ödülü için yarışma hakkı kazanacak.

Hedef New York

Yarışma Global Student Entrepreneur Awards (GSEA) tarafından tüm dünyadaki üniversiteler arasında girişimciliği teşvik etmek amacıyla düzenleniyor. Bu yıl Türkiye ayağı Dai-kin Türkiye ana sponsorluğunda, Capital ve Ekonomist’in katkılanyla ve Bizz Consulting işbirliğinde gerçekleşecek olan Global Üniversiteli Girişimci Yanşması’nın başvuruları 30 Eylül 2013 tarihine kadar devam edecek.

En az altı ay önce şirket kurmuş ve üniversitede okuyan genç girişimcilere kapılarını açan yanşmanın Türkiye elemelerinde birinci olan girişimci, 17 -19 Kasım tarihlerinde New York’a gidecek. Orada gerçekleşecek büyük finalde Türkiye’yi temsil edecek. Eğer başanrsa, 150 bin dolar tutarındaki nakit, ürün ve hizmetten oluşan ödülü kazanarak parlak fikirlerini hayata geçirme sansı yakalayacak.

Büyük Jüri

Türkiye elemelerinde genç yanş-macılann girişimleri, aralarında iş dünyasının önde gelen isimlerinden oluşan 13 kişilik bir jüri tarafından değerlendirilecek. Yapılacak son değerlendirme ile belirlenecek Türkiye birincisinin dışında, yarışmada “Sosyal Etki”, “Geleceği Gören Girişimci”, ve “İno-vasyon” olmak üzere üç dört kategoride daha ödüller verilecek. Bu yıl ilk defa Liseli Girişimci Ödülü de verilecek. Lisede öğrenim gönen, yeni ürün geliştiren, sosyal projelere liderlik eden ya da bir iş planı olan gençlerin mücadele edeceği yanşmada bu ödülde, ilk üçe kalanlar, New York’daki jüri tarafından değerlendirmeye tabi tutulacak, büyük ödül için yanşacaklar.

Jüride Kimler Var?

  • Daikin Türkiye CEO’su Haşan Önder,
  • Akbank Genel Müdür Yardımcısı Cenk Kaan Gür,
  • TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ali Sabancı,
  • TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkan Yardımcısı Gülden Yılmaz,
  • BNP Paribas Cardif Türkiye CEO’su Cemal Kişmir,
  • KAGİDER Yönetim Kurulu Başkanı Gülden Türktan,
  • Doğa Okulları CEO Uğur Gazanker,
  • Türkiye Bilişim Vakfı Başkanı Faruk Eczacıbaşı,
  • Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mustafa Boydak,
  • Escort Teknoloji Başkanı İbrahim Özer,
  • Etiya Genel Müdürü Ali Durmuş,
  • BKP Başkanı Burhan Karaçam,
  • Capital ve Ekonomist Dergileri Yayın Direktörü M. Rauf Ateş

Sizde girişimcilik öykünüzün başarıya ulaştığına inanıyorsanız, yarışa katılın, başarı hikayenizle tüm dünyadaki girişimci gençlerle yarışın! Unutmayın, son başvuru tarihi 30 Eylül 2013.

Yarışma hakkında diğer detaylar, ödüller ve başvuru için www.universiteligirisimci.com web sitesini ziyaret edebilir, gelişmeleri yarışmanın facebook sayfası ve twitter profilinden takip edebilirsiniz.

Haberimizi üniversiteli girişimlerimiz başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve biligisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor