İcraatçı Girişimciler, Startup Weekend Bu Haftasonu Sizleri Bekliyor!

Kauffman Foundation tarafından desteklenen, 100’ü aşkın şehirde düzenlenen Startup Weekend'in Türkiye ayağı olan Startup Weekend İstanbul 2013 için başvurular devam ediyor. Yaratıcı iş fikirlerini 54 saatte olgunlaştıran ve şirket kurma aşamasına getiren yarışma; 19-21 Temmuz tarihleri arasında Girişim Fabrikası'nın Levent ofisinde düzenlenecek. Detaylar haberimizde..

Kauffman Foundation tarafından desteklenen, 100’ü aşkın şehirde düzenlenen Startup Weekend'in Türkiye ayağı olan Startup Weekend İstanbul 2013 için başvurular devam ediyor. Yaratıcı iş fikirlerini 54 saatte olgunlaştıran ve şirket kurma aşamasına getiren yarışma; 19-21 Temmuz tarihleri arasında Girişim Fabrikası'nın Levent ofisinde düzenlenecek.

Startup Weekend, girişimci adaylarının bir hafta sonu boyunca girişimcilerin iş fikirlerinin işlerliğini iş fikirlerini hayata geçirerek test ettikleri bir deneyim. Genellikle Startup Weekend katılımcılarının yarısı teknik ve  tasarım yetkinliği diğer yarısı da iş geliştirme deneyimi olanlardan oluşuyor.

Cuma akşamüstü her katılımcı hafta sonu deneyimini paylaşacağı takım arkadaşlarını etkilemek amacıyla en güvendikleri iş fikrini paylaşıyor. En beğenilen fikirleri geliştirmek üzere kurulan takımlar cumartesi ve pazar günü yalın girişim yöntemleri ile iş fikrinin işlerliğini test eder ve MVP geliştiriyorlar. Pazar günü takımların prototipleri sunumu ve mentorların geri bildirimleri ile hafta sonu tamamlanıyor.

Neden Startup Weekend’e katılmalısınız?

Startup Weekend girişim yolculuğunuzun başında deneyimleyeceğiniz, girişimlerin nasıl kurulacağını öğrenmek isteyen  girişimcilere destek olmak amacıyla kurulan, 2007 yılından bu yana gelir amacı gütmeden çalışan bir girişimci destek organizasyonudur.

Hafta sonunda yaşanan bu deneyime katılarak:

Öğrenin:

Startup Weekend yaratarak öğrenmeden ibarettir diyebiliriz. Teorilere bağlı kalmadan kendi stratejinizi geliştirmeyi ve test ederek iş fikrinizi geliştirmeyi deneyimlersiniz.

Kendi İş Ağınızı Geliştirin:

Startup Weekend üreten kişilerin bir araya geldiği ortamdır. Hafta sonu boyunca insanların gerçek problemlerini çözerek hayatlarını kolaylaştıracak ürünler geliştirirken uzun süreli ilişkilerin temelini atmış olacaksınız. Hafta sonu bitiminde bir yatırımcı ile tanışmış veya yeni işinizi bile bulmuş olabilirsiniz.

Kurucu Ortağınızı Bulun:

Fikre değil, takıma yatırıma yapıldığını biliyoruz. Meşakkatli girişimcilik yolcuğuna birlikte çıkacağınız arkadaşınızı bulmak veya birlikte deneyimleyerek  uyumunuzu öğrenmek için kaçırılmayacak fırsat.

Yeni bir yetkinlik öğrenin:

Rahat dünyanızdan çıkıp biraz sıkıya gelin. Hafta sonu boyunca yaratıcılığınızı konsantre ederek yeni bir platform, yeni bir programlama dili öğrenebilir veya alışık olmadığınız tamamen yeni bir şeyi deneyebilirsiniz.

Şirketinizi Kurun:

Startup Weekend katılımcıların %40’a yakını sonraki 3 ay boyunca girişimleri üzerinde çalışmaya devam ediyor, %80’e yakını ise takımı ile çalışmaya devam etmeyi planlamaktadırlar.

Yalın girişimcilerden yüz yüze geri bildirimler alın:

İstanbul’daki yalın girişimciler mentorluklarıyla yolcuğunuza eşlik edecekler. Hafta sonunda mentorlarınızla 1e1 görüşerek geri yönlendirmelerini almayı unutmayın.

Tasarruf Edin:

Startup Weekend’ler $150 civarında ücretlendirilmektedir. Bu ücretle haftasonu içeceğiniz kahveler, sınırlı seviyede ikramlar ve kaynaklar startupweekend.org/resources/ finanse edilmekte.

Global Topluluğa Katılın:

Sizin gibi daha iyi bir dünya hayali ile yaşayan 45.000 üzerindeki Startup Weekend mezunu arasına katılın.

İndirim kodları tükenmeden hemen kayıt olun:

19 – 21 Temmuz’da Girişim Fabrikası’nın Levent’teki yeni ofisinde gerçekleştirilecek Weekend hakkında daha detaylı bilgiye istanbul.startupweekend.org adresinden ulaşabilir, 17 Temmuz Çarşamba (yani bugün) sona erecek VENTURRO indirim kodu ile etkinliğe istanbulstartupweekend.eventbrite.com adresinden kayıt yaptırabilirsiniz.

Girişim Fabrikası kaynaklı icraatçı girişimci ve girişimci adayı okurlarımız başta olmak üzere haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

İdris Cin / Girişim Haber

Yazar İdris Cin Hakkında

Matematik Mühendisi olup, 2005 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Mühendisi olarak çalışmakta olan İdris Cin, 2006'dan beri girişim analizleri yazdığı kişisel blogunu Eylül 2010'da Girişim Haber olarak profesyonelleştirdi. Girişim Haber Yayın Yönetmenliğinin yanısıra özel sektörde Yazılım Proje Yöneticisi ünvanıyla profesyonel hayatına devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor