Girişimci Gençler Imagine Cup 2013'te Fikirleriyle Yarıştı

Microsoft’un Rusya’nın St. Petersburg şehrinde düzenlediği Imagine Cup 2013 yarışmasının finalleri 8-11 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirildi. Türkiye’yi Space Fighters ekibinin temsil ettiği yarışmada kazanan fikirler, toplam değeri 1 milyon doları geçen para ve ödüllerin sahibi oldu. Bu yıl öğrenciler belli bir temaya bağlı olmadan başvurularını ‘Dünya Vatandaşlığı, Oyun ve İnovasyon’ kategorilerinde gerçekleştirdiler. Detaylar haberimizde..

Microsoft’un Rusya’nın St. Petersburg şehrinde düzenlediği Imagine Cup 2013 yarışmasının finalleri 8-11 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirildi. Türkiye’yi Space Fighters ekibinin temsil ettiği yarışmada kazanan fikirler, toplam değeri 1 milyon doları geçen para ve ödüllerin sahibi oldu.

Bu yıl öğrenciler belli bir temaya bağlı olmadan başvurularını ‘Dünya Vatandaşlığı, Oyun ve İnovasyon’ kategorilerinde gerçekleştirdiler. Yarışmanın ödül töreninde belirlenen bu 3 ana kategoride kazananların yanı sıra, ürün odaklı 3 özel kategori ve Imagine Cup sponsorları tarafından verilen 8 özel ödül de sahiplerini buldu.

Imagine Cup 2013 ödül töreni, öğrencilerden, jüri üyelerinden, ödül ortaklarından, Rusya’nın ileri gelenlerinden ve dünyanın dört bir yanından gelen medya mensuplarından oluşan 800’den fazla kişinin katılımıyla tarihi Alexandrinsky Tiyatro Salonunda gerçekleştirildi.

Finalde 87 Takım Yarıştı

Türkiye’nin de aralarında olduğu 71 ülkeden öğrencilerin oluşturduğu 87 takım Imagine Cup 2013 dünya finali için yarıştı. Final mücadelesinde kazananların yanı sıra, yıl boyu gerçekleştirilen tüm yerel ve çevrimiçi etkinliklerde kazanan takımlara da Microsoft tarafından toplam değeri 1 milyon doların üzerinde para ve ödüller verildi.

Imagine Cup 2013’te Oyun kategorisinde Avusturya’dan Team Zeppelin Studio “Schein” adlı projesiyle birinci oldu. İnovasyon kategorisinde İngiltere’den Team ColinkedSoundSYNK” ile birinciliği alırken, Dünya Vatandaşlığı kategorisinde Portekiz’den A Team For A Better World takımı “For a Better World” projesiyle birincilik ödülünün sahibi oldu.

Bu yılın Imagine Cup destekçileri arasında Rusya Stratejik İnisiyatifler Ajansı, Avanade Inc., AppCampus, Developer Express Inc., Microsoft DreamSpark, Facebook, KFC Corp., Mail.Ru Group, Samsung, Skolkovo Foundation, UN Women, Windows Azure ve Windows yer aldı.

Microsoft Başkan Yardımcısı Steve Guggenheimer, “Geçtiğimiz 11 yıl boyunca Imagine Cup dünya genelindeki öğrenciler için ilham kaynağı oldu. Yarışmaya katılan ekipler ülkelerindeki yerel yenilikçi projelerin en iyi örneklerini sergileyerek ortaya koydukları projelerle dünyanın etkileşim, eğitim ve birliktelikle nasıl daha iyi yönde değişeceğini bizlere gösterdiler” dedi.

2014 Takvimi Belli Oldu

2003 yılından beri dünyanın farklı şehirlerinde düzenlenen Imagine Cup finalleri, 2014 yılında Microsoft’un Redmond’taki genel merkezinde düzenlenecek. Duyuruyu, Imagine Cup 2013 ödül töreni için özel olarak kaydedilen videoyla Microsoft CEO’su Steve Ballmer gerçekleştirdi.

Microsoft Imagine Cup, öğrencilerin teknolojiyi öğrenmesini, geniş ölçekli fırsatlar sunan Microsoft çözümlerini daha yakından tanıyarak bunlar üzerinde teknoloji geliştirmesini ve inovasyona dayalı fikirleriyle mücadele etmesini sağlayan dünya çapında bir organizasyon olarak öne çıkıyor. Imagine Cup ayrıca öğrencilerin girişimciliğe adım atarak fikirlerini hayata geçirirken karşılaşabilecekleri zorlukların üstesinden nasıl gelebileceklerine dair tecrübe edinmelerini de yardımcı oluyor ve kaynak sağlıyor.

Bu yıl Imagine Cup’ta finale kalanlar arasında toplumsal faydaya yönelik projeleri dikkate değer görülen tüm takımlar, 16 Ağustos’a kadar Imagine Cup Grants organizasyonuna başvurabilecekler. Buna ek olarak Imagine Cup katılımcıları, Microsoft BizSpark programına dahil olup kendi girişim şirketlerini kurarak ve yerel veya internet üzerinden hizmet verebilecekler.

Daha fazla bilgi için www.imaginecup.com web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor