TOBB İstanbul GGK, Üniversiteler İle Girişimcilik Protokolü İmzaladı!

TOBB İstanbul Genç Girişimciler Kurulu Üniversiteler Çalışma Grubu ile İstanbul'da bulunan 14 üniversite kulübü arasında "İş Birliği ve İyi Niyet Protokolü" imzalandı. 28 Mayıs 2013 Salı günü İstanbul Sanayi Odası Meclis salonunda, Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ali Sabancı’nın da katılımıyla gerçekleşen imza töreninde açılış konuşmasını İstanbul Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Özilhan yaptı. Detaylar haberimizde..

TOBB İstanbul Genç Girişimciler Kurulu Üniversiteler Çalışma Grubu ile İstanbul'da bulunan 14 üniversite kulübü arasında "İş Birliği ve İyi Niyet Protokolü" imzalandı.

28 Mayıs 2013 Salı günü İstanbul Sanayi Odası Meclis salonunda, Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ali Sabancı’nın da katılımıyla gerçekleşen imza töreninde açılış konuşmasını İstanbul Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Özilhan yaptı.

Girişimciliğin ve girişimcilik ruhunun önemine değinen Mustafa Özilhan, her güçlü KOBİ’nin arkasında bir girişimcinin olduğunu iddia etti. Girişimciliğin büyümeye sağladığı katkıyı vurgulayan Özilhan, "Bu katkı göz önünde bulunduruldu ve destek buldu. Girişimcilik konusunda sivil toplum kuruluşlarına çok büyük görevler düşüyor. Bu bağlamda TOBB Genç Girişimciler Kurulu önemli bir rol oynuyor." dedi.

Üniversitelerimizle Yakından İlgileniyoruz!

TOBB İstanbul Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ümit Kiler yapılan faaliyetler hakkında bilgi vererek şunları söyledi;

"TOBB İstanbul GGK 2010 yılında 100 kişilik bir gönüllü grubu tarafından kuruldu ve o günden bu yana faaliyetlerini sürdürüyor. Kurulduğumuz günden itibaren üniversitelerimizle yakından ilgileniyoruz. Çünkü üniversiteleri girişimcilik konusunda da önemsiyoruz. Global Girişimcilik Haftası etkinlikleri çerçevesinde İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile liselerde girişimciliği anlattık. Daha da ileri giderek, Beyoğlu ve Bahçelievler belediyelerimizle yaptığımız organizasyonlarla ebeveynlere de girişimcilik seminerleri düzenledik. Bu seminerler sonrasında gördük ki ailelerinden destek gören gençler daha güçlü adımlar atabiliyor. Yine çalışmalarımız neticesinde Maçka Akif Tunçel Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nde "Girişimcilik Kütüphanesi” kurduk. Girişimcilik adına ne varsa bu kütüphanede toplamaya çalıştık. 2013 yılı itibariyle 404 üyeye ulaştık ve yeni bir icra komitesi oluşturduk. Girişimcilik Gazetesi’ni 3 aydır düzenli olarak çıkartıyoruz. Girişimcilik Gazetesi gençlerin ve girişimcilerin istifade edebileceği çok faydalı bir iletişim aracı haline geldi.

İstanbul Ticaret Odası'nın ev sahipliğinde 80 kişilik bir katılımla vizyon toplantısı düzenledik. Girişimcilik konusunda gençlerimizin kafasında oluşan soru işaretlerini interaktif çalışma ile giderdik. Bu program sonrası çok olumlu dönüşler aldık ve etkisinin önümüzdeki günlerde daha fazla olacağını düşünüyoruz. Bugün imzalayacağımız protokolün hayata geçirilmesini sağlayan Üniversite ve Liseler Çalışma Grubuna, üniversitelerimizin kulüp başkanlarına ve Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ali Sabancı’ya çok teşekkür ediyor, toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum."

Türkiye'de Girişimciliğe İhtiyaç Var

TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ali Sabancı ise iki duyguyu bir arada yaşadığını ifade ederek "Sevindim, çünkü burada işler yürüyor, icraatlar yapılıyor. Üzüldüm, çünkü daha önce gelebilmiş olsaydım diğer iller de burada yapılanlardan faydalanabilirdi. " diyerek TOBB İstanbul Genç Girişimciler Kurulu’nu çalışmalarından ötürü kutladı. TOBB Genç Girişimciler Kurulu ailesinin 7500 kişi olduğuna ve herkesin karşılık beklemeden yoğun çaba gösterdiğine vurgu yapan Sabancı " İsrail girişimciliğe önem vermiş ve 17 sonra faydalanmış. Biz de belki yıllar sonra geri dönüşünü alacağız. Her yıl 750.000 kişi iş kurmak için çalışıyor. Biz bu 750 bin kişiye iş bulamazsak bu insanlar patlamaya hazır bombaya dönerler. İşte bu yüzden girişimcilik eko-sistemi çok önemli. Biz bu gençleri irrite edebilirsek ve onların onda biri başarılı olursa yüzlerce insan bu işten fayda görür.

Ülkemizde girişimciliğe ihtiyaç var. Sadece bizim hayatımızın güllük gülistanlık olması yetmiyor. 2009 yılında yapılan bir ankette Türkiye'de bulunan girişimci sayısı %6 düzeyinde iken Amerika'da bu oran %12 olarak görülüyor. 2012 yılına geldiğimizde Türkiye'deki girişimci oranı %12'ye çıkmış. İşte bu noktada tebrikler TOBB Genç Girişimciler Kurulu diyorum ancak bizim bu rakamı artırmamız gerektiğinin de altını çiziyorum." dedi.

Öte yandan üniversitelerle yapılacak protokolde üç maddenin kendisinde iz bıraktığını ifade eden Sabancı, o üç maddeyi şu şekilde sıraladı;

  1. Üniversitelerle istişare edip, girişimcilere finansmanla ilgili yol gösterilmesi
  2. Girişimcilik konularının müfredata nasıl alırız?
  3. İki grup arasında köprü olunması

Bu üç maddenin çok önemli olduğunu söyleyen Sabancı, organizasyonla ilgili tebrik ve teşekkürlerini sunarak sözlerini tamamladı.

TOBB Genç Girişimciler Kurulu danışmanı Berrak Kutsoy ise hazırladığı sunumu yaparak TOBB GGK ve faaliyetleriyle ilgili bilgilendirmelerde bulundu.

Protokol Birlikteliğimizi Güçlendirdi

TOBB İstanbul Genç Girişimciler Kurulu Üniversite ve Liseler Çalışma Grubu Başkanı Süleyman Erdoğan konuşmasına başlarken final haftası olmasına rağmen protokol imza törenine katılan üniversite temsilcilerine teşekkür etti.

Henry Ford'un " Bir araya gelmek bir başlangıçtır, beraberliği sürdürmek bir ilerleme... Beraber çalışmaksa gerçek başarıdır." sözünden alıntı yapan Erdoğan, Şehir Üniversitesinde bir araya gelindiğini, akabinde vizyon toplantısıyla ilerleme kaydettiklerini ve bu protokol ile de birlikteliği güçlendirdiklerini vurguladı. Bu çalışmanın aynı zamanda kurumsal anlam taşıdığının da altını çizen Erdoğan, bunun sürdürülebilir bir çalışma olacağını söyledi. Süleyman Erdoğan konuşmasının sonunda Girişimcilik Protokolü imza töreni için emeği geçen TOBB İstanbul Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Üyeleri Seyyid Mahmut Nebati ve Sefa Karahan ile İstanbul Sanayi Odası Meslek Komitesi Şubesi Müdürü Başak Er Karaçöp'e teşekkür etti.

İmzalanan bu protokolün ülkemiz girişimcilik ekosistemindeki pek çok kurum, stk ve öğrenci kulübüne örnek olmasını diliyor, haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

İdris Cin / Girişim Haber

Yazar İdris Cin Hakkında

Matematik Mühendisi olup, 2005 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Mühendisi olarak çalışmakta olan İdris Cin, 2006'dan beri girişim analizleri yazdığı kişisel blogunu Eylül 2010'da Girişim Haber olarak profesyonelleştirdi. Girişim Haber Yayın Yönetmenliğinin yanısıra özel sektörde Yazılım Proje Yöneticisi ünvanıyla profesyonel hayatına devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor