Genç Girişimciler İçin Beklenen "3 Yıl Vergi Muafiyeti" Geliyor!

Bakan Şimşek, Gelir ve Vergisi Reform Tasarısı ile ilgili düzenlediği basın toplantısında, Maliye Bakanlığı bünyesinde kamunun, özel sektörün, sivil toplum örgütlerinin, akademisyenlerin, uzmanların uzun bir süredir çalışmalarıyla hazırlanan tasarının detaylarının...

Güncelleme: 29.01.2016 tarihli yeni haberimizi buradan okuyabilirsiniz:
Genç Girişimciler İçin Beklenen 3 Yıl Vergi Muafiyeti Nihayet Geldi!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ilk kez mükellef olacak 30 yaşından küçük genç girişimcilerin 3 yıl boyunca vergi ödemeyeceğini bildirdi.

Bakan Şimşek, Gelir ve Vergisi  Reform Tasarısı ile ilgili düzenlediği basın toplantısında, Maliye Bakanlığı bünyesinde kamunun, özel sektörün, sivil toplum örgütlerinin, akademisyenlerin, uzmanların uzun bir süredir çalışmalarıyla hazırlanan tasarının detaylarının yasama sürecinde daha kesinlik kazanacağını belirtti.

Bu kanunun kayıtdışılıkla mücadede ellerini güçlendirecek bir kanun olduğunun altını çizen Şimşek, gelir vergisi oranlarıyla oynamadan, herhangi bir artışa gitmeden Türkiye'de kayıtdışılığı azaltarak kurum kazançları üzerinden daha fazla kaynak üretmenin önünün açacağını düşündüğünü söyledi.

Vergi Oranlarında Değişiklik Yok

Yeni Gelir Vergisi Kanun Tasarısı ile 7 temel eksende değişiklik yapacaklarını ifade eden Bakan Şimşek, esnafın vergi yükünü artıracak bir düzenlemenin söz konusu olmadığını belirterek, tasarı ile gelir ve kurumlar vergileri oranlarında herhangi bir değişikliğe gitmeyeceklerini kaydetti.

İlk kez mükellef olacak 30 yaşından küçük genç girişimcilerin 3 yıl boyunca vergi ödemeyeceğini bildiren Bakan Şimşek, harcamalar ve servetten hareketle çapraz bir denetim öngörmediklerini söyledi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in açıkladığı bu teşvik uygulaması ile; kendi işini kurmak için ticari hayata atılan gençlerden devlet 3 yıl süreyle vergi almayarak vazgeçtiği vergi tutarını girişimci gence bırakıyor. Ona paraya ihtiyaç duyduğu ilk yıllar için maddi destek veriyor.

Bu teşvikten yararlanmak için aşağıdaki şartlar aranıyor;

  • Kendi işinde bilfiil çalışmak (Çırak, kalfa çalıştırılabilir.)
  • Ticari işletmeyi eşinden veya üçüncü dereceye kadar yakın hısımdan devralmamış olmak.
  • Vergi Dairesine mükellefiyet kaydı yaptırmak.
  • Teşvikten yararlandığı üç yıl içinde sahte belge düzenlememek.

Vergi muavifeyeti ile ilgili aldığımız duyumu siz değerli okurlarımızla Ocak ayında paylaşmıştık. Girişim Haber olarak bu tip destek hamlelerinin diğer toplumsal segmentlerimiz içinde yapılarak tabana yayılmasını umut ediyor ve bekliyoruz. Şimdilik bu gelişme ile ilgili belirgenleşen detayları aktarmaya devam edeceğiz.

Güncelleme: 29.01.2016 tarihli yeni haberimizi buradan okuyabilirsiniz:
Genç Girişimciler İçin Beklenen 3 Yıl Vergi Muafiyeti Nihayet Geldi!

Yeni Gelir ve Vergisi  Reform Tasarısı ile ilgili diğer detaylara sunum dokümanından ulaşabilirsiniz.

AA kaynaklı derleme haberimizi, 30 yaşından küçük olan genç girişimcilerimiz başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar İdris Cin Hakkında

Matematik Mühendisi olup, 2005 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Mühendisi olarak çalışmakta olan İdris Cin, 2006'dan beri girişim analizleri yazdığı kişisel blogunu Eylül 2010'da Girişim Haber olarak profesyonelleştirdi. Girişim Haber Yayın Yönetmenliğinin yanısıra özel sektörde Yazılım Proje Yöneticisi ünvanıyla profesyonel hayatına devam etmektedir.

Yorumlar

Tarık
Tarık
Ben daha önce vergi mükellefi oldum ama 2012 yılında şahıs işletmemi kapattım.
Yaşım 24, acaba bu teşvkikten yararlanabilir miyim?
Girişim Haber
Girişim Haber
Tarık Bey Merhaba, malesef daha önce vergi mükellefi olduğunuz için bu teşvikten yararlanamıyorsunuz, şimdilik. Teşvik kapsamının genişlemenizi umuyoruz biz de.

Sevgi ve saygılarımızla.
Tarık
Tarık
Bir de sorum şu :
Vergi alınmayacak derken Kdv Beyannamesi, Damga vergisi, gelir vergisi gibi tüm vergileri kapsıyor mu?
Tarafımıza tahakkuk eden vergi tutarı asgari ücret brütünü geçince, asgari ücretin üstünde kalan kısmını ödeyeceğiz sanırım?
Girişim Haber
Girişim Haber
Tarık Bey tekrar merhaba,

Konunun teknik detaylarına henüz bizde hakim değiliz. Ancak http://www.vergi.com.tr üzerindeki şu soruya ( http://www.vergi.com.tr/8-30-yas-arasindaki-genc-girisimciler-3-yil-boyunca-uygulanacak-olan-vergi-muaf/380) verilen cevabı inceleyebilir, ya da kendi sorunuzu sorabilirsiniz.

Bilginize, teşekkürler.
Girişim Haber Ekibi
İSMAİL
İSMAİL
SLM BEN 27 YASINDAYIM İŞLETMEMİZ VAR BABAMIN ÜZERİNDE BEN BU TESVİKTEN YARARLANMAK İÇİN BABAM KAPATIP BEN TEKRARMI AÇMAM LAZIM YOKSA DEVİR ETSE FAYDALANABİLİRMİYİM
nurettin
nurettin
çok güzel bir uygulama olacak. şirketini kurmaya çalışan gençler artık daha rahat işe atılabilecek
serdar
serdar
ben 27 yasındayım 2 yıldır iş yerim var bu yeni yasadan yararlanabılıyormuyum
Girişim Haber
Girişim Haber
İSMAİL Bey: Daha detaylı bilgi için http://www.vergi.com.tr üzerindeki şu soruya ( http://www.vergi.com.tr/8-30-yas-arasindaki-genc-girisimciler-3-yil-boyunca-uygulanacak-olan-vergi-muaf/380) verilen cevabı inceleyebilir ya da kendi sorunuzu sorabilirsiniz.

Serdar Bey: Malesef bu teşvik daha önce hiç mükellef olmamış vatandaşlarımız için geçerli.

Sevgi ve saygılarımızla
Sule
Sule
Siz 30 yasindan kucuk diyorsunuz, haber ise 29 yasini asmamis gencler diyor? Ben 2 Haziran'da 29 yasima girdim, bu kanun beni kapsayip kapsamayacagini anlayamadim ama. Tesekkurler
Girişim Haber
Girişim Haber
Şule Hanım merhaba,

Uyarınız için teşekkürler, gerekli düzeltmeyi yaptık. Teşvikten yararlanabilmeniz için 18 yaşından gün almış, 30 yaşından gün almamış olmanız gerekiyor. Yani bu durumda siz faydalanabiliyorsunuz.

Bilginize,
Sevgi ve Saygılarımızla
Nevzat Keteci
Nevzat Keteci
Girişim Haberin  beklenti ve umut görüşü olan toplumun diğer seğmentlerine de bu tip desteklerin uygulanması istek ve umudunu haklı buluyor ve destekliyoruz;

Her kesim girişimci ve bilhassa buluş ve girişimciliği ürün faydaların bir ülkenin kalkınmasında öncü temel olarak olmazsa, olmaz biçimiyle düşünülmeli,

gerçek olarak ülke ilerlemesinde, amaca ulaşma da ki yararlar ancak emek sarf edenlerin, kafa yoranların bir çok uğraşıdan sonra ve hatta ileri yaş tecrübesiyle bir şeyleri elde edip atağa geçebilecekleri, böylelikle ülkeye ve kendilerine daha yararlı olabilecekleri gerçeğini görmek gerekir. Bu gibi desteklerde yaş durumu sınır olmamalı. Saygılarımla  



burcu
burcu
selam ben yeni iş yeri açmaya çalışıyorum cuma gününe açmış olacağım ilk defa vergi mükellefi olacağım ve yaşım25 açtığım işyerinde bundan yararlanabilirmiyim
Girişim Haber
Girişim Haber
Burcu Hanım Merhaba,

Şuan bu teşvik kanun tasarısı halinde. Yasalaşıp Resmi Gazete ile yürürlüğüe girdiği tarihten itibaren teşvik sistemi işlemeye başlayacaktır. Bilginize.

Sevgi ve Saygılarımızla
turhan sunturlu
turhan sunturlu
ben 25 yasındayımm hala stopajı ve vergımı oduyorumm ...bu yasa nezaman cıkcakk..nezamn ısleme koycaklar soleyıp gerı cekılmez ler umarımm ılk ısyerımm hala beklıyorumm aylık vegı gıderımm 800 tl en azından sıgortalı bı ıscı daha callıstır bılırımm devlet elını cbuk tutun bıraz
osman kasap
osman kasap
ben annemin üzerinden dükkan devr alacağım vergiden muaf olurmuyum. Teşekkür ederim

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor