Dell Kadın Girişimciler Ağı Haziran'da İstanbul'da!

Dell tüm dünyada herkesin sanal ortamda izleyebileceği DWEN 2013 ile dünyanın önde gelen kadın girişimcilerini Türkiye’de bir araya getiriyor. Dell, 2-4 Haziran tarihleri arasında İstanbul’da dördüncüsü düzenlenecek olan ve online olarak herkesin katılabileceği Dell Kadın Girişimciler Ağı etkinliğindeki nihai konuşmacı listesini ise bugün açıkladı. Detaylar haberimizde..

Dell tüm dünyada herkesin sanal ortamda izleyebileceği DWEN 2013 ile dünyanın önde gelen kadın girişimcilerini Türkiye’de bir araya getiriyor. Dell, 2-4 Haziran tarihleri arasında İstanbul’da dördüncüsü düzenlenecek olan ve online olarak herkesin katılabileceği Dell Kadın Girişimciler Ağı etkinliğindeki nihai konuşmacı listesini ise bugün açıkladı.

Dell, tüm dünyada kadın girişimcilerin etkinliğini ölçen ilk endeks olan Cinsiyet GEDI’yi açıklayacak. Tüm dünyadaki girişimcilerle en iyi uygulamaların ve içeriğin paylaşılması amacıyla bazı oturumlar canlı yayınlanacak.

Konuşmacılar arasında dünyanın farklı yerlerinden 50 önde gelen girişimci bulunuyor. Listede Hillary Clinton’ın eski danışmanı ve özel kalem müdürü Cheryl Mills, BM Vakfı girişimci Elizabeth Gore, Ariadne Capital CEO ve kurucusu Julie Meyer gibi bir çok yatırımcı isim var.

Intel’in eş sponsor olduğu Dell Kadın Girişimciler Ağı küresel etkinliği, tüm dünyadan önde gelen 150 kadın girişimciyi, iş dünyası liderleri ve basın mensuplarıyla bir araya getirerek, canlı girişimcilik dünyasındaki en iyi uygulamaları ve deneyimleri birbirleriyle paylaşabilecekleri, yalnızca davetlilerin katıldığı bir konferans. Dell, bu yıl ilk kez dünyanın en başarılı kadın girişimcilerin deneyimlerinin dünyadaki herkes tarafından takip edilebilmesi amacıyla etkinliği sanal ortamda da yayınlıyor olacak. Etkinlikte, kadınların sahibi olduğu işletmelerin küresel ekonomi üzerindeki olumlu etkilerine dikkat çekilmesinin yanı sıra etkinlikte hayata geçirilecek olan bu yılın teması “Geleceğe Yatırın” etrafında birlik sağlanmasını hedefliyor.

Konuşmacılar arasında kadın CEO’lar, şirket kurucuları ve fikir önderleri yer alıyor. Dünya ekonomisindeki önemli trendleri, büyüme stratejilerini ve küresel olarak ekonominin durumunu şekillendiren teknolojilerle ilgili fikirlerini paylaşacak olan konuşmacılar arasında şu isimler yer alıyor:

  • Cheryl Mills, Hillary Clinton’ın eski danışmanı ve özel kalem müdürü, ABD Dışişleri Bakanlığı
  • Elizabeth Gore, girişimci, BM Vakfı
  • Melek Pulatkonak, kurucu ve küratör, Turkish Women’s International Network (WIN);
  • Ayşegül İldeniz, Intel Avrupa, Ortadoğu ve Afrika bölgesi yönetim kurulu üyesi ve TÜSİAD Teknoloji ve İnovasyon grup başkanı
  • Padmaja Kumari Mewar, eş idari direktör, HRH Hotel Grubu;
  • Julie Meyer, kurucu ve CEO, Ariadne Capital;
  • Moira Forbes, yayıncı, Forbes Woman
  • Sarah Curran, kurucu, my-wardrobe.com;
  • Simone Ross, COO ve eş kurucu, Techonomy;
  • Steve Felice, başkan ve CCO, Dell;
  • Karen Quintos, başkan yardımcısı ve pazarlama tepe yöneticisi, Dell;
  • Ingrid Vanderveldt, entrepreneur-in-residence, Dell

Etkinliği Nasıl Takip Edebilirim ? 

Kadın girişimciler ve iş dünyası liderleri, LinkedIn üzerinde yer alan Women Powering Business grubu üzerinden veya Twitter’da @DellBizWomen ve #DWENi takip ederek yapılan konuşmalara katılabilirler. Etkinliğe katılmayan ancak ilgi duyanlar da bazı oturumları event livestream üzerinden canlı izleyebilirler. 

Küresel Araştırma

Etkinlik kapsamında, Dell, Küresel Girişimcilik ve Kalkınma Enstitüsü (GEDI) ile birlikte kadın girişimciliğinin tüm dünyadaki yüksek etkisini ölçmek üzere hazırlanan yeni bir endeksin sonuçlarını açıklayacak. GEDI ile yapılan ortaklık, tüm dünyada hem gelişmiş hem de gelişmekte olan ekonomilerdeki girişimcilik ortamını, girişimcilik ekosistemini ve kadınların girişimcilik niyetlerini ölçen ve derecelendiren yıllık bir endeks oluşturacak.

Dell Pazarlama Yöneticisi Karen Quintos, “Çalışmalarımız sırasında, kadın girişimcilerin yalnızca kendi toplumlarında değil, aynı zamanda daha geniş anlamda küresel ekonomi üzerinde yarattıkları benzersiz ‘çarpan etkisini’ ilk elden deneyimleme fırsatı bulduk. Bu noktadan hareketle, bu yılki etkinliğin temasını ‘Geleceğe Yatırın’ olarak belirledik ve kendilerini ispatlamış başarılı kadın girişimcilerin, sahip oldukları bilgi, ağ, teknoloji ve sermayeyi paylaşarak yeni kadın girişimcileri desteklemesine yardımcı olmayı hedefliyoruz ” dedi. 

Esra TavukcuGirişim Haber

Yazar Esra Tavukçu Hakkında

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri bölümünden 2011'de mezun oldu, 2008-2011 yıllarında Young Guru Academy'de (YGA) çeşitli projelerde görev aldı. Yazar nitelikli içerik sitelerine freelance olarak editörlük, sosyal medya danışmanlığı yapmaktadır. Mayıs 2013 - Mart 2014 aralığında Girişim Haber'de editörlük yapmıştır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor