700 Milyar Dolarlık Pazarın Kapısı Nijerya, Türk Girişimcileri Bekliyor!

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu’nun(TUSKON) düzenlediği Türkiye-Nijerya Ticaret ve Yatırım Forumu’nda konuşan TUSKON Başkanı Rızanur Meral, “700 milyar dolarlık bir pazara giriş kapısı olarak görülen Nijerya, Türk firmaları için büyük potansiyel barındırıyor” dedi. Türkiye’nin en yaygın iş dünyası sivil toplum kuruluşu Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu, (TUSKON), dünyanın 7. Büyük petrol üreticisi Nijerya’dan gelen 150 iş insanını İstanbul’da ağırladı. Türkiye-Nijerya Ticaret ve Yatırım Forumu’nda bir araya gelen Türkiye ve Nijerya’dan toplam 500 işinsanı, ikili iş görüşmelerinde bulundu. Detaylar haberimizde..

Türkiye-Nijerya Ticaret ve Yatırım Forumu’nda konuşan TUSKON Başkanı Rızanur Meral, “700 milyar dolarlık bir pazara giriş kapısı  olarak görülen Nijerya, Türk firmaları için büyük potansiyel barındırıyor” dedi.

Türkiye’nin en yaygın iş dünyası sivil toplum kuruluşu Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu, (TUSKON),  dünyanın 7. Büyük petrol üreticisi Nijerya’dan gelen 150 iş insanını İstanbul’da ağırladı. Türkiye-Nijerya Ticaret ve Yatırım Forumu’nda bir araya gelen Türkiye ve Nijerya’dan toplam 500 işinsanı, ikili iş görüşmelerinde bulundu.

TUSKON Başkanı Rızanur Meral, Forum’un açılışında yaptığı konuşmada, sahip olduğu potansiyelin yanında çevresindeki ülkelere de yapılabilecek ihracat sebebi ile Batı Afrika pazarına girmek isteyen Türk firmalar için Nijerya’nın çok önemli bir konuma sahip olduğunu söyledi.

Dünyanın yıldız ekonomilerinden biri haline gelen Nijerya’ya çok önem verdiklerini dile getiren Meral, “Nijerya Afrika ve dünyanın yatırım vadeden ülkesi konumunda. Çok büyük yer altı ve yer üstü kaynakları ile gerçekten büyük fırsatlar barındırıyor. Dünyanın 10 büyük petrol üreticisi. 700 milyar dolarlık bir pazara giriş kapısı olarak görülüyor. Türk firmaları için gerçekten hem kendisi hem de çevresi ile çok büyük bir potansiyel barındırıyor” dedi. İki ülke arasındaki ticaret hacminin yeterli olmadığına da işaret eden TUSKON Başkanı Meral, Nijerya ve Türkiye arasındaki ticaret hacminin en kısa zamanda 5 milyar dolara çıkması gerektiğini vurguladı.

Doğalgaz ve petrol rezervlerinin ülkenin hızla gelişmesinde ve doğrudan yatırım çekmesinde büyük bir kaldıraç işlevi gördüğünü, sanayisi ile de Nijerya’nın çevre ülkeler için bir üretim üssü haline geleceğini ifade eden Meral, bu büyüme sürecinde Türk firmalarının Nijerya’da etkin rol almalarını ve sahip olduğu sanayileşme tecrübesini paylaşması gerektiğini söyledi. Meral, “Bu noktada, alt yapı ve inşaat projelerinden tekstile, tarım makinesi ve kimyasallarından bankacılık-finansa, kozmetikten gıdaya, telekomünikasyondan enerjiye kadar pek çok alanda karlı yatırım ve ticaret fırsatı Nijeryalı ve Türk işadamlarının el ele vermesiyle ortaya çıkacaktır. Türkiye; Nijeryalı firmalarla bir çok konuda partner olabilecek firmalara ve girişimcilere sahiptir” dedi. 

Sizlerle Birlikte Yürümek İstiyoruz

Nijerya’nın Ankara Büyükelçisi Yardımcısı  Foluso Oluwale Adeshida ise “Her iki ülke arasında yatırım ve iş fırsatlarını karşılıklı temin edebiliriz. Nijerya Türk yatırımcılar için Batı Afrika ve ötesine erişmede önemli bir platform. İnşaat sektöründe ve bu sektördeki imtiyaz haklarında önemli avantajlar var. Elektrik üretimi, dağıtımı, enerji, petrol ve doğalgaz sektörleri, madencilik, tarımla ve sağlıkla ilgili sektörlerde avantajlar var” dedi.

Nijerya’nın yatırımcıların yaptıkları yatırımın karşılığını acaklarından emin olacakları bir ülke olduğuna işaret eden Adeshida, Nijerya’da yatırımların son derece güvende olduğunu belirtti. Adeshida, “Bu avantajları değerlendirmenizi istiyoruz. Sizlerle birlikte yürümek istiyoruz. Ticareti geliştirmek ve keskinleştirmek için dostluk önemli. Ülkemize olan ilginizin devam etmesini, Afrika’daki Türk yatırımcılar için doğru merkez olduğumuz belirtmek isteriz” diye konuştu.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor