Due Diligence Duayeni Shirley Gee, KFİ ile İstanbul'a Geliyor!

Keiretsu Forum İstanbul, yatırımcı ve girişimcilere faydalı konularda düzenlediği eğitim imkanları çerçevesinde, girişimci Girişim Haber okurlarını 24 Mayıs Cuma günü ‘DUE DILIGENCE’ konulu seminere davet ediyor.

Keiretsu Forum İstanbul, yatırımcı ve girişimcilere faydalı konularda düzenlediği eğitim imkanları çerçevesinde, girişimci Girişim Haber okurlarını 24 Mayıs Cuma günü ‘DUE DILIGENCE’ konulu seminere davet ediyor. 

Seminer, Keiretsu Forum San Francisco üyesi Shirley Gee tarafından veriliyor. Peki Due DiligenceNedir?

Türkçeye aşırı özen, aşırı itina olarak çevrilebilecek Amerikan kökenli bir hukuk kavramıdır. Tarihte ilk olarak 1933 yılında ABD Menkul Kıymetler mevzuatında (US Securities Act 1933) yer verilmiştir. Due Diligence'in amaçlarını 4 ana başlık altında toplamak mümkün;

  • Şirketle veya girişimle ilgili bilgi ihtiyacının karşılanması ve bilgi asimetrisinin giderilmesi
  • Analiz ve denetim
  • Karar verme ve fiyat tespiti
  • Hukuki durumun tespiti

Due Diligence; ekonomik, vergisel, hukuki, teknik, çevresel, insankaynakları ve kültürel olmak üzere çeşitlendirilebilir. Bizleri ilgilendiren boyutuna bakacak okursak; bir girişimcinin ve iş planlarının temel değerlendirmesinin ve detaylı analizlerinin yapılması; vergi borcu, ssk borcu, danıştay da herhangi bir hukuki sorun olup olmadığı gibi risklerin araştırılması sürecidir. Daha detaylı bilgi için Wikipedia sayfasını inceleyebilirsiniz.

Dünyada Due Diligence gurusu olarak bilinen Shirley Gee, Kaliforniya eyaletindeki Stanford Üniversitesinde Teknoloji Transfer Komitesi üyeliği, Uluslararası Araştırma Laboratuvar Başkanlığı gibi görevleri üstlenmiş. Ayrıca, yüzlerce üst düzey yöneticisini de performans, verimlilik ve inovasyon gibi alanlarında eğiterek dikkat çekmiş. Artık kendini girişimci ve yatırımcıları geliştirmeye, onlara Due Diligence raporları hazırlamaya ve yeni girişimlere yatırım yapmaya adayan Shirley Gee, çeşitli sektörlerdeki yatırımlarıyla etkileyici bir portföye sahip.

Yer: IBM Inovasyon Merkezi, A Bölümü, Büyükdere Caddesi, Levent – İstanbul
Tarih Saat: 24 Mayıs 2013 Cuma - 16:00 – 19:00
Seminer Ücreti : 150 TL+ KDV
LCV: KFI Yatırımcı İlişkileri Yöneticisi Zeynep Muslu – zeynep.muslu@keiretsuforum.com.tr (İsim, Soyisim, Telefon, Mail, Meslek)

Daha detaylı bilgi almak için aşağıdaki görsele tıklayarak açılan afişi inceleyebilir, dilerseniz etkinliğe kaydınızı yukarıdaki bilgiler ile hemen yaptırabilirsiniz.

Haberimizi yatırım süreçlerinde olan girişimci ve yatırımcı okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

İdris Cin / Girişim Haber

Bu içeriği 4.303 kişi okudu.
Kategori: Etkinlik, Yatırım
Yazar İdris Cin Hakkında

Matematik Mühendisi olup, 2005 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Mühendisi olarak çalışmakta olan İdris Cin, 2006'dan beri girişim analizleri yazdığı kişisel blogunu Eylül 2010'da Girişim Haber olarak profesyonelleştirdi. Girişim Haber Yayın Yönetmenliğinin yanısıra özel sektörde Yazılım Proje Yöneticisi ünvanıyla profesyonel hayatına devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor