Dünya Kadın Girişimciler Platformu'na İlk Kez Türk Başkan Seçildi!

Uluslararası arenada kadın girişimcileri desteklemek amacıyla 2006 yılında Amsterdam’da açılış lansmanı yapılan ve Paris’de merkezi bulunan NEWWW Dünya Kadın Girişimciler Platformu’nda ilk kez bir Türk kadını başkanlık yapıyor. Türkiye’de Kadın Girişimci derneklerinde ve yüzlerce iş kadınını ağırlayan uluslararası iş kadınları zirvesi organizasyonlarında aktif rol almış Emel Efe Göksel, dünyadaki KOBİ kadınlarını biraraya getiriyor. Detaylar haberimizde.

Uluslararası arenada kadın girişimcileri desteklemek amacıyla 2006 yılında Amsterdam’da açılış lansmanı yapılan ve Paris’de merkezi bulunan NEWWW Dünya Kadın Girişimciler Platformu’nda ilk kez bir Türk kadını başkanlık yapıyor. Türkiye’de Kadın Girişimci derneklerinde ve yüzlerce iş kadınını ağırlayan uluslararası iş kadınları zirvesi organizasyonlarında  aktif rol almış Emel Efe Göksel, dünyadaki KOBİ kadınlarını biraraya getiriyor.

NEWWW Dünya Kadın Girişimciler Platformu Başkanı Emel Efe Göksel, ekonomik, ticari ve dış ticaret mevzuatı hakkında kadın girişimcilerin uluslararası arenada birbirleri ile bağlantıda kalarak, yeni kapılar açmak amacıyla bir araya geldiklerini söylüyor.

Dernek olarak her yıl farklı ülkelerde minimum iki toplantıyla, KOBİ kadınlarının biraraya geldiğini belirten Emel Efe Göksel şöyle devam etti: "Bu yıl Quebec ve Tunus iş kadınlarıyla buluşacağız. Bu buluşmalarda networking, iş imkanları, finansal ve hukuki konuların yanı sıra gittiğimiz ülkeye özel ticari ve kültürel özellikleri de işliyoruz.

Örneğin Quebec’de, Quebec Sanayii ve Ticaret Odası nezdinde "Kadın ve Ekonomik Ferahlık" teması üzerinde konferans ve Quebec’li ekonomik liderlerle networking imkanları sağlanacak. Oturum Başkanı Desjardins, Uluslararası Hizmet Geliştirme Müdürü Bayan Pascale Drapeau tarafından yürütülecek.."

Türkiye’deki Girişimci İş Kadınlarına Tunus ile İş Yapabilmenin Sırları

Emel Efe Göksel; NEWWW’in 5 kıtaya yayılarak; Fransa, İtalya, Kanada, ABD, Kongo, Türkiye, Tunus, Moritanya, Avustralya ve Isviçre gibi ülkelerde üyelerinin bulunduğunu ve uluslararası arenada iş yapmak isteyen dünyadaki her KOBİ iş kadının, referansla NEWWW üyesi olabileceğini söyledi. Türk-Fransız Ticaret Derneği Yönetim Kurulu Üyesi de olan ve yaklaşık bir yıldan beri NEWWW Başkanlığını yürüten Emel Efe Göksel, 23-24 Mayıs’ta İstanbul Ticaret Odası nezdinde ve UTICA iş birliğiyle ‘Tunus Türkiye İşbirliği Günleri’nde’ Türkiye’deki girişimci iş kadınlarına Tunus ile iş yapabilme imkanlarını sunacak.

NEWWW Dünya Kadın Girişimciler Platformu hakkında detaylı bilgiyi www.newww.org web adresinde bulabilirsiniz.

Dünya Gazetesi kaynaklı alıntı haberimizi kadın girişimcilerimiz başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor