Satacağınız Bir Ürünü Duyurmak mı İstiyorsunuz? SatBaba.Com!

Kullanıcılarına aradıkları ürünü en yakında bulmalarını sağlayan ve yerel alışverişi destekleyen ve yerel esnafın satışını hem gerçek ortamda hem de internet üzerinde arttırmayı hedefleyen bir iş modeline sahip SatBaba’nın iPhone uygulaması da App Store’da yerini almış. Girişim sevdalısı üç genç Çağlar Araz, Candan Karamanoğlu ve Uğur Serttaş’ın 2012 yılında kurdukları Baba Girişim bünyesinde yer alan SatBaba.com, e-ticaret ekosisteminin yeni oyuncularından biri oldu. Detaylar haberimizde..

Kullanıcılarına aradıkları ürünü en yakında bulmalarını sağlayan ve yerel alışverişi destekleyen ve yerel esnafın satışını hem gerçek ortamda hem de internet üzerinde arttırmayı hedefleyen bir iş modeline sahip SatBaba’nın iPhone uygulaması da App Store’da yerini almış.

Girişim sevdalısı üç genç Çağlar Araz, Candan Karamanoğlu ve Uğur Serttaş’ın 2012 yılında kurdukları Baba Girişim bünyesinde yer alan SatBaba.com, e-ticaret ekosisteminin yeni oyuncularından biri oldu. Kullanıcılar arası ticaret (Consumer to Consumer, c2c) iş modelini benimseyen SatBaba‘nın iPhone uygulaması da şimdiden Apple Store’daki yerini almış durumda.

Kullanıcıların satmak istedikleri ürünlerin ilanını verdikleri bir iş modeli üzerinden hizmet veren SatBaba’nın göze çarpan ilk farklılığı, ilanlama yaparken harita sistemi üzerinden lokasyonların belirtilebiliyor olması. Böylece ürünü satın almak isteyen kullanıcı kendisine en yakın satıcıya ulaşıp zamandan tasarruf etmiş olacak. Online alışveriş deneyiminin önemli parametrelerinden biri olan hızlı alışverişin sitede göze çarptığı bir diğer nokta, hem uygulama hem de site üzerinden ilan verecek olan bir kullanıcıya bu işlemin sadece 1 dakikaya mal olması.

Baba Girişim ve SatBaba’nın üçlüsünden Çağlar Araz, kullanıcıların yaşadıkları sıkıntılara çözüm üretmek amacıyla yola çıktıklarını belirtiyor. Yerel alışverişi destekleyen bir iş modeline sahip olduklarını söyleyen Araz, sade bir ara yüzle alışveriş deneyimini mümkün olduğunca basitleştirmek istediklerinin altını çiziyor. Ayrıca site, ana sayfada yer alan ürünler açısından ilk gelen ilk alır mantığını benimsiyor. Araz’a göre bu durum SatBaba’nın diğer ilanlama sistemlerinden farklılaştığı bir diğer özellik.

 

Kısa ve orta vade planlarına da değinen Çağlar Araz, orta ölçekli işletmelerin sistemlerinde yer almasının ve onlara farklı bir satış deneyimiyle tanıştırma isteklerinin öncelikli hedefleri içerisinde yer aldığını söylerken, daha sonraki adımın mobil ve gerçek alanlar üzerinde yoğunlaşacağını belirtiyor.

Siteye gelen kullanıcıların demografik bilgileri incelendiğinde en çok ilanın İstanbul, İzmit ve Adana şehirlerinden verildiğini görüyoruz. Üye sayıları birbirine çok yakın olsa da, şu ana kadar siteye bırakılan ilanlarda erkeklerin daha istekli olduğunu söylemek mümkün.

Son olarak, uygun fiyatlı komisyon oranları ve reklam özellikleriyle hem alıcının hem de satıcının kazanmasını sağlayacak bir site olduklarını dile getiren Araz, üyelerinin hesaplarını sosyal ağlara entegre ederek, ürün bildirilerini paylaşabilme ve ilanlarına video ekleyebilme gibi seçenekleri olduğunu da sözlerine ekliyor.

 

itunes.apple.com/us/app/satbaba/id601324927?l=tr&ls=1&mt=8 Sade bir ara yüzle olabildiğince basitleştirilen SatBaba’da kullanıcılar hem site hem de uygulama üzerinde ürünlerini ortalama bir dakika içinde ücretsiz satışa sunabilecekler.

SatBaba’nın alışılmış ilanlama sistemlerinden bir başka farklılığı ise ana sayfa ilanlarında ilk gelen ilk alır mantığını benimsemiş olmasıdır. Yani ana sayfada 2000′lerden alışık olduğunuz bir milyon dolar pixel adlı site modilne göre dizayn edildi ve sadece burada haftalık 350 kare ilan 1 kare ve 4 kare boyutlarında sergilenebilir durumda, yani ilanınız binlerce ilan arasında kaybolmuyor ve apayrı bir pazarlama yöntemiyle ilk sırada yerinizi alıyorsunuz.

www.satbaba.com web adresinden bu e-ticaret girişimini inceleyebilir, ürün satış ilanlarınızı bırakabilir, bırakılan ilanları takip edebilirsiniz.

Yeni internet girişimi haberimizi satmak isyediği ürünleri duyuracak bir platform arayan okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor