Güçlü ARGE Güçlü Marka Temalı BDMSM Konferansı 19 Nisan'da!

Figes AŞ tarafından 17. kez düzenlenen "Güçlü Marka İçin Güçlü ARGE" temalı Bilgisayar Destekli Muhendislik ve Sistem Modelleme Konferansi 19 Nisan 2013 tarihinde The Green Park Pendik Hotel-Istanbul'da gercekleşecek. Türk Sanayisi yenilikçi ürünler geliştirme ve üretme açısından adeta okun yaydan fırladığı duruma geldi. Bir taraftan 50 yıldan beri otomobil üreten Türkiye’nin üretim tecrübesi ve oluşturduğu yüksek nitelikli yan sanayi, diğer taraftan devletin sistematik olarak 15 yılı aşan bir zamandan beri uyguladığı ARGE teşvikleri sanayimizi heyecan verici bir noktaya taşımış durumda. Detaylar haberimizde..

Figes AŞ tarafından 17. kez düzenlenen "Güçlü Marka İçin Güçlü ARGE" temalı XVII. Bilgisayar Destekli Mühendislik ve Sistem Modelleme Konferansı 19 Nisan 2013 tarihinde The Green Park Pendik Hotel-Istanbul'da gercekleşecek.

Türk Sanayisi yenilikçi ürünler geliştirme ve üretme açısından adeta okun yaydan fırladığı duruma geldi. Bir taraftan 50 yıldan beri otomobil üreten Türkiye’nin üretim tecrübesi ve oluşturduğu yüksek nitelikli yan sanayi, diğer taraftan devletin sistematik olarak 15 yılı aşan bir zamandan beri uyguladığı ARGE teşvikleri sanayimizi heyecan verici bir noktaya taşımış durumda. Buna ilaveten, yaklaşık 40 yıl önce Aselsan’ın kuruluşu ile başlayan ve bugün kendi harp gemilerini tasarlayıp üretmekte olan bir savunma sanayine sahibiz. Beyaz eşya sanayinde Avrupa’nın en büyük üretim üssü durumuna geldik. Çelik üretiminde Avrupa’da Almanya’dan sonra ikinci sıradayız.

Gelmiş olduğumuz bu noktayı sadece korumak değil, aynı zamanda daha ilerilere “Türk Markaları” oluşturarak taşımak zorundayız ve ülke olarak bunu yapabilecek potansiyele sahibiz.

Her geçen gün daha fazla “Smart Systems”, yani “Akıllı Sistemler” günlük yaşamımıza girmekte. Bu sistemlerin ortak özelliği daha az insan müdahalesine ihtiyaç duymaları. İnsansız Hava Araçları, Kara ve Deniz Araçları, şu anda deneme aşamasında olan Otonom Taşıtlar, Akıllı Binalar, Akıllı Ev Aletleri v.s. Bu sistemlerdeki “Akıl” denilen şeyin Algılayıcılar, Elektronik Kartlar ve bu kartların içine gömülmüş yazılımlardan oluşan bir sistem olduğunu unutmayalım. Bu sistem günlük hayatımızda kullandığımız her şeyin içinde olabilir. Bize faydası: Yüksek enerji verimliliği, yüksek kullanım emniyeti, daha az insan gücüne gereksinim ve sonuç olarak bizlere getirdiği daha yüksek yaşam kalitesi.

Savunma sanayimizin Akıllı Sistemler alanında oldukça iyi bir noktada olduğu söylenebilir. Beyaz eşya sanayimiz bu alanda çok iyi ilerlemekte. Otomobilin “Dört-Tekerlekli-Bilgisayar” a doğru gelişmekte olduğunu dikkate alırsak otomotiv sanayimizin akıllı sistemler yönünde büyük gelişme potansiyeline sahip olduğunu söyleyebiliriz.

Ürünlerimizi dünya piyasalarında daha güçlü bir şekilde pazarlayabilmemiz için güçlü markalar çıkarmak zorundayız. Güçlü markalar çıkarmanın yolu da daha fazla yenilikçilikten, yani ARGE’den geçmekte.

XVII. Bilgisayar Destekli Mühendislik ve Sistem Modelleme Konferansı Programı

08:00 - 09:00 Kayıt & Çay/Kahve İkramı
09:00 - 13:00 Açılış Oturumu

Oturum Başkanı: Abdullah Raşit GÜLHAN, SİNERJİTÜRK Etkin İş ve Güç Birliği Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı

Açılış Konuşmaları

09:00 - 09:15 Abdullah Raşit GÜLHAN, Yönetim Kurulu Başkanı, SİNERJİTÜRK Etkin İş ve Güç Birliği Vakfı
09:15 - 09:30 Dr. Tarık ÖĞÜT,Yönetim Kurulu Başkanı, FİGES A.Ş.
09:30 - 09:45 Dr. Şadi KOPUZ, Genel Müdür, FİGES A.Ş.
09:45 - 10:05 Dr.- Ing. Stuart HARTLE, Regional Sales Manager, ANSYS UK
10:05 - 10:25 Özgür ÖZÇELİK,İş Geliştirme Müdürü, Teknopark İstanbul A.Ş.
10:25 - 10:45 Hikmet BALCI, Tank Elektro-Optik Sistemleri Program Müdürü, ASELSAN MGEO
10:45 - 11:20 Kahve Arası (Sponsor Sunum: Eren Bilgi İşlem Ltd., CAE Uygulamalarında Smart GPU Çözümleri)
11:20 - 11:40 M.Savaş ONUR, Deniz Projeleri Direktörü, STM Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret A.Ş.
11:40 - 12:00 Enis ERKEL, Türk Telekom Grubu Danışmanı, Türk Telekom
12:00 - 12:20 Prof. Dr. Ercan TEZER, Genel Sekreter, Otomotiv Sanayi Derneği (OSD)
12:20 - 12:40 Dr. Mehmet DUDAROĞLU, Yönetim Kurulu Başkanı, Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği (TAYSAD)
12:40 - 13:00 Önder CANBAŞ, İleri Malzemeler ve Enerji Projeleri Grup Müdürü, Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM)
13:00 - 13:10 Konferans Toplu Fotoğraf Çekimi
13:10 - 14:30 Öğle Yemeği

14:30 - 17:30 Paralel Oturumlar

Bu bölümde, tartışma panelleri ve bilgilendirme amaçlı oturumlar paralel olarak gerçekleşecektir.Panellerin, konuşmacı sunumlarıyla birlikte dinleyicilerin de etkileşimli ve etkin katılımlarıyla tartışma ortamı şeklinde yürütülmesi amaçlanmaktadır. Oturumlar, ara verilmeksizin gerçekleşecek, çay/kahve servisi fuaye alanında oturumlar süresince hazır bulunacaktır.

ARGE Teknolojileri Oturumu

Bu oturumda ARGE süreçlerinde kullanılan sanal benzetim yazılımlarının yeteneklerini ve bu yazılımların koştuğu bilgisayar donanımlarının niteliklerini aktarmayı hedefliyoruz. Genel olarak bu yazılımlar, fiziksel prototipe gereksinim duymadan ürünün bilgisayar ortamında geliştirilmesinde kullanılır. Böylece, fiziksel prototip ve deneylerin sayıları düşürülerek ARGE sürecinde hız ve verimlilik kazanılmaktadır. Mekanik, akışkan ve elektromanyetik gibi fiziğin her alanında analiz olanağı sunan ANSYS, ‘Model Tabanlı Tasarım’ kavramının bir numaralı temsilcisi MATLAB & Simulink, otomotivde sanal sürüş ve HIL sistemleri üzerine IPG Carmaker gibi yazılımlar bu oturumda başlıklarımız arasında olacak.

Başkan: Dr. Yalın KAPTAN, FİGES A.Ş. Hesaplamalı Akışkanlar Mekaniği Ekip Yöneticisi

  • IPG Automotive: Dr.-Ing. Christian SCHYR, Product Manager Test Systems - Otomotivin Geleceği için Sanal Test Sürüşlerinin Önemi ve IPG Ürünlerinin Getirdiği Olanaklar
  • Eren Bilgi İşlem Ltd.: Emre CINKI, Teknik Müdür - CAE Uygulamalarında Smart GPU Çözümleri
  • EnginSoft S.p.A.: Francesco FRANCHINI, Technical Manager - Tasarım Simülasyonu Süreçlerinin Otomatikleştirilmesinde Çok Disiplinli ve Çoklu Amaçlı Optimizasyon: Farklı CAE Araçlarıyla Konuşabilen Bir Entegrasyon Platformu olarak modeFRONTIER
  • FİGES A.Ş.: Dr. Yalın KAPTAN, Hesaplamalı Akışkanlar Mekaniği Ekip Yöneticisi
  • FİGES A.Ş.: Ercenk AKTAY, Yapısal Analizler ve Tasarım Ekibi Yöneticisi
  • FİGES A.Ş.: Tayfun GÜLEM, Yapısal Analizler ve Denizcilik Ekip Yöneticisi
  • FİGES A.Ş.: Ahmet DEMİRKESEN, MATLAB Proje ve Uygulama Mühendisi

Model Tabanlı Tasarım Süreci ile ARGE Paneli

Günümüzde elektroniğin ve gömülü yazılımların girmediği alan kalmamış gibidir. Artık üretilen ürünler mekanik, mekatronik bileşenler yanında mutlaka gerçek zamanda çalışan gömülü yazılımlar da içermektedir. Gömülü yazılımlar, ürün geliştirme sürecinin en kritik, zaman alıcı ve maliyetli kısımları haline gelmiştir. Bu bağlamda, gömülü yazılımların verimli biçimde geliştirilmesi için Model Tabanlı Tasarım yaklaşımı dünyaca kabul görmüştür. MathWorks’ün ürünü olan MATLAB&Simulink yazılım ailesi, gömülü yazılımların tasarım sürecinde Model Tabanlı Tasarımı A’dan Z’ye uygulama olanağı vermektedir. Oturumumuzdaki başlıklar bu çerçevede planlanmıştır.

Başkan: Prof. Dr. Levent GÜVENÇ, Okan Üniversitesi Makina Mühendisliği Bölüm Başkanı

  • Aselsan: Boran KILIÇ, İnsansız Sistem Müdürlüğü Kıdemli Uzman Mühendis
  • Roketsan: Dr. Umut DURAK, Yönetici Mühendis, Sistem Simülasyon Yazılımlarımı Birimi
  • Roketsan: Anıl ÖZTÜRK, Uzman Mühendis, Sistem Simülasyon Yazılımlarımı Birimi
  • Ford Otosan: Dr. Kerem KÖPRÜBAŞI, Motor Kalibrasyon ve Kontrol Ekip Lideri
  • Ford Otosan: Didem AYDIN, Motor Kalibrasyon ve Kontrol- Teknik Uzman
  • Yıldız Teknik Üniversitesi: Doç. Dr. Vasfi Emre ÖMÜRLÜ, Mekatronik Mühendisliği Bölüm Başkanı

Markalaşma Süreci ve ARGE Merkezleri Paneli

ARGE çalışmalarının teknik yönü olduğu kadar idari yönleri de bulunmakta. Bu anlamda, ARGE’den ürüne üründen markaya geçiş için stratejiler belirlemek, devlet destekleri almak, ARGE merkezi olmak, gizlilik ve alt yapı gibi konuları bu panelde tartışmaya açmak istiyoruz.

Başkan: Prof. Dr. Ali G. GÖKTAN, OTAM Otomotiv Teknolojileri Ar-Ge Merkezi, Yönetim Kurulu Başkanı

  • Türkiye İhracatçılar Meclisi: Gökhan İÇEL, Proje Koordinatörü Yurtdışına Yönelik Markalaşma Destekleri ve TURQUALITY Programı
  • Farplas: Dr. Altan YILDIRIM, ARGE Koordinatörü
  • Savunma Sanayi Müsteşarlığı: Deniz DEMİRCİ, Sanayileşme Daire Başkanlığı, Teknoloji Yönetimi Grup Müdürü
  • Tübitak: Murat GÖKÇE, BİLTEG Bilimsel Programlar Uzmanı

Ürüne Yönelik Çalışmalar: Yapısal ve Mekatronik Tasarım Paneli

Mekanik ve mekatronik konuları, hem ARGE’nin asıl amacı olan ürünün içinde hem de geliştirme sürecinde kullanılan test cihazları benzeri yardımcı donanımlarda neredeyse her çalışmada uygulanmaktadır. Bu anlamda, bu oturumda, mekanik tasarım, prototip üretimi, mekatronik ürünlerin geliştirilmesi konuları işlenecektir.

Başkan: Prof. Dr. Şeniz ERTUĞRUL, İstanbul Teknik Üniversitesi Makina Mühendisliği Bölümü

  • Aselsan: Dr. Tolga DURSUN, Kara Sistemleri Tasarım Müdürlüğü, Kıdemli Tasarım Lideri
  • MB Mühendislik Ltd.: Mehmet BURSA, Şirket Müdürü
  • Marmatek Mühendislik End. Test Ölçüm Ltd.: Levent MERT, Genel Müdür
  • Artesis: Prof. Dr. Ahmet DUYAR, Genel Müdür
  • FİGES A.Ş.: Dr. Can ALPDOĞAN, Yapısal Analizler ve Tasarım Ekibi Yöneticisi
  • FİGES A.Ş.: Dr. Remzi ARTAR, Mekatronik-Sistem Modelleme Ekip Yöneticisi

Elektromanyetik Oturumu

Katma değerli ürüne yönelişimiz hızlandıkça, ürünlerimiz daha fazla elektronik bileşenler içermekte, bu da elektromanyetik analizlere olan gereksinimleri artırmaktadır. Bu bağlamda, bu oturumda elektromanyetik analizlerin bilgisayar ortamında gerçekleştirilmesi çevresinde başlıklar tartışılacaktır.

Başkan: Prof. Dr. A. Arif ERGİN, Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü Elektronik Mühendisliği Bölümü

  • Okan Üniversitesi: Prof. Dr. R. Nejat TUNCAY, Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölüm Mıknatıslı Elektrik Makinalarının Bilgisayar Destekli Tasarımı
  • Pamukkale Üniversitesi: Doç. Dr. Yusuf Öner, Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü Geleneksel Olmayan Elektrik Makinalarının Tasarımı İçin Bir Örnek Küresel Motorlar
  • Vestel Elektronik: Sezgin HİLAVİN, VESTEL ARGE EMC Laboratuvar Sorumlusu Vestel Tasarım ve Doğrulama Süreçleri
  • FİGES A.Ş.: Yrd. Doç. Dr. Deniz BÖLÜKBAŞ, Elektromanyetik Tasarım ve Analizler Ekibi Yöneticisi Elektromanyetikte Bilgisayar Destekli Analizlerin Önemi
  • Yıldız Teknik Üniversitesi: Yrd. Doç. Dr. Hakan Paşa PARTAL, Elektrik-Elektronik Fakültesi RF / Mikrodalga Devre ve Sistemlerin Simulasyonlar Yardimi ile Maliyet-Etkin Tasarımı
  • Sabancı Üniversitesi: Doç. Dr. Kürşat ŞENDUR, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Nanoboyutta Elektromanyetik ve Isı Transferi Problemlerinin Modellenmesi
  • Roketsan: Ozan KÖROĞLU, Sistem Mühendisi -Roketsan: Zafer BELİRGEN, Sistem Mühendisi Güdümlü Füzeler için EMC Yaklaşımları

"Güçlü Marka İçin Güçlü ARGE" temalı XVII. Bilgisayar Destekli Mühendislik ve Sistem Modelleme Konferansı hakkında daha fazla bilgi için www.figes.com.tr/konferans/2013/ web sayasını ve bu SinerjiTürk dokümanını inceleyebilir, konferansa katılmak için buradan kaydınızı yapabilirsiniz.

Haberimizi ilgili sektörlerde faal olan tüm KOBİ ve grişimcilerimiz başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

İdris Cin / Girişim Haber

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor