İMMİB Endüstriyel Tasarım Yarışma Başvuruları Devam Ediyor!

İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri’nin düzenlediği 9. Endüstriyel Tasarım Yarışması’nda geri sayım başladı. Bu yılki teması ‘Engelliler, Yaşlılar ve Çocuklar için Tasarım’ olan yarışmaya öğrenciler ve profesyonel tasarımcılar katılabiliyor. Gelenekselleşen İMMİB Endüstriyel Tasarım Yarışması’nda bu yıl ayrıca ‘İstanbul için Hediyelik Eşya Tasarımı’ konulu konsept kategorisi de bulunuyor. Bu kategoride İstanbul’u en iyi anlatacak ve bu alanda hediyelik eşya sektörüne yön verecek tasarımlar aranıyor. Yarışmanın son başvuru tarihi 24 Nisan 2013'e ertelendi. Detaylar haberimizde..

İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri’nin düzenlediği 9. Endüstriyel Tasarım Yarışması’nda geri sayım başladı. Bu yılki teması ‘Engelliler, Yaşlılar ve Çocuklar için Tasarım’ olan yarışmaya öğrenciler ve profesyonel tasarımcılar katılabiliyor. Gelenekselleşen İMMİB Endüstriyel Tasarım Yarışması’nda bu yıl ayrıca  ‘İstanbul için Hediyelik Eşya Tasarımı’ konulu konsept kategorisi de bulunuyor. Bu kategoride İstanbul’u en iyi anlatacak ve bu alanda hediyelik eşya sektörüne yön verecek tasarımlar aranıyor. Yarışmanın son başvuru tarihi 24 Nisan 2013'e ertelendi.

Tasarımı sanayiyle buluşturmayı hedefleyen İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri (İMMİB), bu yıl dokuzuncu kez Endüstriyel Tasarım Yarışmaları’nı düzenliyor. Yarışmanın bu yılki teması, ‘Engelliler, Yaşlılar ve Çocuklar için Tasarım’ olarak belirlendi. Yarışmanın özel konsept kategorisinin konusu ise; ‘İstanbul için Hediyelik Eşya Tasarımı’. Öğrencilerin ve profesyonellerin katılabildiği yarışmaya başvurmak için artık son günlere yaklaşıldı. Tasarımlarını göndermek isteyenler için son başvuru tarihi ise uzatıldı. Yarışmaya başvuracaklar için son gönderim tarihi: 24 Nisan 2013.

212 bin TL Ödül Dağıtılacak

Tasarımcıları desteklemek için düzenlenen İMMİB Endüstriyel Tasarım Yarışması’nda bu yıl toplam 212 bin TL ödül dağıtılacak. Yarışmanın profesyonel kategorisinde, birinci gelen tasarımın sahibi 15 bin TL, ikinci 10 bin TL ve üçüncü 7 bin TL’lik ödülün sahibi olacak. Profesyonel kategoride mansiyon ödülü ise 4 bin TL. Öğrenci kategorisinde birinci tasarım 7 bin TL, ikinci tasarım 5 bin TL ve üçüncü tasarım 3 bin TL ile ödüllendirilecek. Öğrenci kategorisinde de 2 bin TL’lik mansiyon ödülü verilecek.

Gerçek İhtiyaçlar İçin İnovatif Fikirler Aranıyor

Engelli, yaşlı ve çocukların gerçek ihtiyaçları için çözümler arayan ‘İMMİB Endüstriyel Tasarım Yarışmaları’na metal, plastik ve elektrikli küçük aletler kategorilerinde başvurulabiliyor. Tasarımların ev, otel ve restoran kullanımına uygun olması gerekiyor. Tüm kategorilere başvuracak olan eserlerde aranan başlıca özellikler; inovasyon, estetik, işlevsellik, üretilebilirlik, güvenlik, sürdürülebilirlik ve ihracat potansiyeli taşıması. İMMİB bu yıl özellikle tasarımcılardan engelliler, yaşlılar ve çocukların gerçekten ihtiyaç duyduğu ürünlerle ilgili empati yaparak inovatif bir bakış açısı getirmelerini bekliyor.

İstanbul’a Farklı Bir Dokunuş Zamanı 

İMMİB Endüstriyel Tasarım Yarışması’nda bu yıl farklı olarak özel bir kategori de geliştirildi. ‘İstanbul için Hediyelik Eşya Tasarımı’ adlı özel kategoriye, İstanbul’u en iyi şekilde yansıtacak ve hediyelik eşya sektörüne yön verecek tasarımların başvurması bekleniyor. Hem profesyoneller hem de öğrencilerin katılabileceği bu kategori, İstanbul gibi ticaret, kültür ve sanatın başkenti olmaya aday bir şehri turistlere anlatacak özgünlükte hediyelik eşyaların üretilmesi için ortaya çıktı.

Yarışma başvuru koşulları ve diğer tüm detaylara http://tasarim.immib.org.tr adlı web sitesinden ve yarışmanın IMMIB Endüstriyel Tasarım Yarışmaları adlı Facebook sayfasından ulaşılabilir.

Haberimizi entüstriyel tasarıma ilgi duyan girişimcilerimiz başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor