Üniversitelilere Özel Araç Paylaşım Platformu: BirlikteGit!

Üniversitelilere özel araç paylaşım platformu BirlikteGit.com üniversite mensupları için yayın hayatına başladı. Üniversite öğrencileri, daha ucuz ve konforlu yolculuklar için siz de birlikte gidin! BirlikteGit.com, 1 Şubat 2013’te Bilkent Üniversiteli iki girişimci Cem Karasayar ve Metehan Yurt tarafından açılan bir yolculuk paylaşım sitesi. BirlikteGit.com trafik sıkışıklığını azaltmayı, egzoz dumanından kaynaklı çevre kirliliğini önlemeyi, ulaşım masraflarını azaltmayı ve toplu taşımanın sıkıntılarından insanları kurtarmayı hedefliyor. Detaylar haberimizde..

Üniversitelilere özel araç paylaşım platformu BirlikteGit.com üniversite mensupları için yayın hayatına başladı. Üniversite öğrencileri, daha ucuz ve konforlu yolculuklar için siz de birlikte gidin!

BirlikteGit.com, 1 Şubat 2013’te Bilkent Üniversiteli iki girişimci Cem Karasayar ve Metehan Yurt tarafından açılan bir yolculuk paylaşım sitesi. BirlikteGit.com trafik sıkışıklığını azaltmayı, egzoz dumanından kaynaklı çevre kirliliğini önlemeyi, ulaşım masraflarını azaltmayı ve toplu taşımanın sıkıntılarından insanları kurtarmayı hedefliyor.

Sitenin üye sayısı her geçen gün artıyor. Sitenin kurucuları şu an sadece web üzerinden erişebilen servise, bir süre sonra Android, iOS ve Windows Phone uygulamalarıyla mobil yoluyla erişilebileceğini belirtiyorlar.

Cem ve Metehan, her gün aynı yolu birbirlerinden habersiz farklı araçlarla aldıklarını farkettiklerinde bu siteyi kurma kararı almışlar. “Üstelik her gün kendi araçlarınızda yalnız yolculuk yapmak sıkıcı, ve bunun üstüne pahalı” diyor Cem ve “Toplu taşıma ise tam bir felaket olabiliyor; yavaş, kalabalık ve konfordan uzak” diye de ekliyor. Cem ve Metehan bir çok üniversite öğrencisinin kampüslerinden uzakta yaşadığını belirtiyor ve her gün bu zorluklardan geçtiklerini söylüyor.Birlikte yolculuk yapmak bir çözüm olabilir diyorlar.

Birlikte Gitmenin En Kolay ve En Güvenli Yolu

Toplu taşıma ve pahalı yolculuktan sıkılanlar için ise çözüm birlikte gitmek. Ama size uygun kişileri, aynı yerden aynı yere giden insanları nasıl bulucaksınız?

Birliktegit.com bu soruna çözüm sunuyor. Site aracılığıyla yolculuk açabiliyor, veya var olan bir yolculuğa katılabiliyorsunuz. Site sadece Türkiye’deki üniversite mensupları için hizmet veriyor. Kullanıcılar sadece üniversite mailleriyle, bir başka deyişle genellikle “edu.tr” uzantılı olan mailler ile siteye üye olabiliyorlar. Bu yolla bir kullanıcı yalnız bir hesap açabiliyor, sahte hesap açmak mümkün olmuyor ve kullanıcılar da kim oldukları bilinen insanlarla güvenli bir şekilde birlikte yolculuk ediyor.

Sitenin oluşturulması sürecinde güvenlik ön planda tutulmuş. Birliktegit.com’da kullanıcılar kendi arkadaşlarını aratıp arkadaş olarak ekleyebiliyorlar ve bir yolculuk oluşturduklarında, bu yolculuğu “sadece arkadaşlarım görebilir”, “sadece benim üniversitemden insanlar görebilir” ve “herkes görebilir” şeklinde filtreleyebiliyorlar. Bu sayede kullanıcılar seyahetlerini kimin görebileceğini seçebiliyor, bilgilerini sadece istediği kişilerle paylaşabiliyor.

Bir çok insan her gün aynı yolu kendi arabalarında yalnız ya da toplu taşımayla alıyorlar birbirlerinden hiç haberdar olmadan. BirlikteGit.com aynı yerden aynı yere giden insanları birleştirerek bir arabada seyahet etmelerini sağlıyor. Bunun avantajlarıdan biri ise yolculukta harcanan benzin masrafını paylaşmak. Bunun yanında yollardaki araç sayısı azalıyor, bu sayede trafik de azalıyor ve temiz bir çevre için destek sağlanmış olunuyor hava kirliliğini azaltarak.

İstanbullu Kullanıcılar İçin Bir Müjde Daha

BirlikteGit.com’un ilerleyen zamanlarda İstanbul kullanıcıları için bir başka avantajı da olabilir. Çünkü İstanbul Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın açıklamalarıyla Kaliforniya’da uygulanmakta olan “carpool lane” uygulamasının İstanbul’da da başlayacağı gündeme gelmişti.“Carpool lane” yollardaki bir şeridi içlerinde iki veya daha fazla kişi bulunduran araçların kullanabildiği bir şerit uygulaması. Bu sayede hem birlikte gitmek teşvik ediliyor, hem de trafiğe takılmadan seyahet edilebiliyor.

Sözün özü: eğer kampüsünüze uzak mesafelerde konaklayan bir üniversite öğrencisiyseniz BirlikteGit.com tam sizler için sunulmuş bir çözüm projesi. Birliktegit.com’a üye olun, ucuz ve çevre dostu seyahatlerin keyfini sürün! www.birliktegit.com

Proje girişimcileri olan genç girişimciler Metehan Yurt ve Cem Karasayar'ı tebrik ediyor, BirlikteGit.com girişimlerinde başarılar diliyoruz. Yeni girişim haberimizi, üniversite öğrencisi okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

İdris Cin / Girişim Haber

Yazar İdris Cin Hakkında

Matematik Mühendisi olup, 2005 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Mühendisi olarak çalışmakta olan İdris Cin, 2006'dan beri girişim analizleri yazdığı kişisel blogunu Eylül 2010'da Girişim Haber olarak profesyonelleştirdi. Girişim Haber Yayın Yönetmenliğinin yanısıra özel sektörde Yazılım Proje Yöneticisi ünvanıyla profesyonel hayatına devam etmektedir.

Yorumlar

Tolga Akyıldız
Tolga Akyıldız
Önemli bir ihtiyaca cevap verecek bir girişim olmuş. Özellikle ulaşımın çok pahalı olduğu büyük şehirlerde öğrenci arkadaşların epey işine yarayacaktır.

Başarılar,

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor