Daha Keyifli ve Etkili Hediye Tecrübeleri İçin: HediyeKartlar.Com

Hediye çeki veya giftcard olarak da bilinen hediye kartlar, markaların ilgisizliği ve aracı kurumların eksikliği sebebiyle, Türkiye’de yurtdışına kıyasla çok küçük bir pazara sahip durumda. Artık her şeyin internetten satıldığı günümüzde, “Markaların hediye kartları neden internetten satılmıyor?” diyen bir grup girişimci de bu soruna bir çözüm bulmuş. Detaylar haberimizde..

Hediye çeki veya giftcard olarak da bilinen hediye kartlar, markaların ilgisizliği ve aracı kurumların eksikliği sebebiyle, Türkiye’de yurtdışına kıyasla çok küçük bir pazara sahip durumda. Her ne kadar firmalar çalışanlarına hediye ve ödül olarak hediye kart vermeyi alışkanlık haline getirmiş olsa da, bireysel tüketicilerin çoğu hediye kartı bir hediyeleşme aracı olarak konumlandırmıyor. Ancak giderek yoğunlaşan iş hayatı ve artan hediye okasyonları sebebiyle, bu durum kısa sürede değişecek gibi görünüyor.

ABD’de 2012 yılında 110 milyar dolarlık bir büyüklüğe ulaşan hediye kart pazarının, 2014 yılında 130 milyar dolar büyüklüğe ulaşması bekleniyor. İngiltere’de ise pazar büyüklüğü 6 milyar doları geçti ve büyüme trendi artarak devam ediyor. ABD’de internet üzerinden alınan hediye kartların ağırlığı 2011 yılında %4 iken, 2014 yılında bu oranın %11’e ulaşması bekleniyor. Yurtdışında markalar, hediye kartlarını mağazalara ek olarak internetten de satıyor. Ayrıca pek çok bağımsız internet sitesi, farklı markaların hediye kartlarını bir araya getirerek tüketicilere sunuyor. Tüketicilerin kendi aralarında marka hediye kartlarını değiş tokuş ettiği siteler de mevcut. Markaların ve aracı kurumların özellikle bireysel tüketicilere odaklanmaları ve hediye kültürünü etkilemeleri sebebiyle de, toplam hediye kart satışının %60’ı bireysel tüketicilerden geliyor.

Türkiye’de ise durum çok farklı. Tahmini pazar büyüklüğü 2012 itibariyle 200 milyon TL civarında. Bu rakamın büyük çoğunluğunu firmalara yapılan kurumsal satışlar oluşturuyor. Bireysel tüketicilerin çoğu ise kültürel alışkanlıklar ve bilgi eksikliği sebebiyle, sevdiklerine hediye alırken farklı alternatifleri tercih ediyor. Ancak yoğun iş temposuna ek olarak, hediye verecek okasyonların ve kişilerin giderek artmasıyla birlikte, hediye kartı tercih eden insanların sayısı her geçen gün artıyor. Yapılan araştırmalara bakıldığında, aslında hem hediye verenlerin, hem hediye verilenlerin hediye kartı seve seve tercih edecekleri ,ancak karşı tarafın tepkisinden emin olamadıkları için bu tercihlerini hayata geçiremedikleri ortaya çıkıyor.

Peki İnsanlar Hediyeleşirken Hediye Kartı Neden Tercih Ediyor?

Hediye Kartlar, sevdiğiniz ve güvendiğiniz markalar tarafından üretilen ve ilgili markalarda kart tutarı kadar alışveriş yapılmasını sağlayan ödeme araçlarıdır. Bu da demek oluyor ki, sevdiğiniz bir kişiye hediye kart vererek, ona ilgili markanın tüm portföyünü sunmuş oluyorsunuz. Ona dilediği hediyeyi seçme özgürlüğünü ve alışveriş keyfini hediye ediyorsunuz.

Böylece, siz de saatlerce uygun bir hediye aramaktan ve hediyenizin beğenilmemesi durumunda yaşayacağınız stresten kurtulmuş oluyorsunuz. Yani, hediye kart ile hediyeleşmek, özel günleri iki taraf için de daha keyifli hale getiriyor.

Artık Hediye Kartlar İnternetten de Alınabiliyor.

Türkiye’de, fiziksel mağazası olan markaların sadece 71 tanesi müşterilerine hediye kartı/çeki sunuyor. Bu 71 markanın da sadece 3 tanesi hediye kartlarını internetten satıyor.

Artık her şeyin internetten satıldığı günümüzde, “Markaların hediye kartları neden internetten satılmıyor?” diyen bir grup girişimci de bu soruna bir çözüm bulmuş: www.hediyekartlar.com
Emrah Keleş, Koray Perk ve Yasin Çelik’in kurduğu hediyekartlar.com’da, farklı markalara ait hediye kartları tek adreste bulabiliyorsunuz. Şu anda Teknosa, Damat, Setur ve Toyzz Shop gibi farklı kategorilerden 10 markanın hediye kartına internetten ulaşabiliyorsunuz. TEGV gibi STK’larla yapılan anlaşmalarla da, sevdikleriniz adına bağışta bulunarak, onlara bağış sertifikalarını gönderebiliyorsunuz. Yakın zamanda pek çok yeni markayı siteye eklemeyi planlayan ekibin amacı, hediye kartı bulunan tüm markaları ve STK’ları kısa sürede siteye eklemek.

Hediye kartlarını daha da özel kılmak isteyenler için, farklı kartpostal ve kutu seçenekleri de unutulmamış. Hatta, kendi yükleyeceğiniz bir fotoğraf ile kendi kartpostalınızı tasarlayıp, dilediğiniz notu kartpostala bastırabiliyorsunuz.

Böylece mağazaya gitmeye gerek kalmadan, hediye kartınızı istediğiniz adrese gönderebiliyorsunuz.

Amaç Daha Keyifli ve Etkili Hediye Tecrübeleri

Hediyekartlar.com’un vizyonu hediye kartları daha popüler ve ulaşılabilir hale getirerek, insanların daha keyifli hediye tecrübeleri yaşamalarını sağlamak. İnsanlara kendi hediyelerini seçme özgürlüğünü sunarak, istenmeyen ve kullanılmayan hediyelerin yol açtığı israfı önlemek gibi ekonomik bir faydayı da beraberinde getiren bir hizmet.

Sizde hediye almak için online çözümler arıyorsanız Hediyekartlar.com 'u incelemelisiniz. Yeni girişim haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor