Zirve Üniversitesi'nde Girişimciliğin Sırları Konuşuldu

Zirve Üniversitesi tarafından düzenlenen Girişimcilik ve İstihdam Paneline katılan başarılı iş adamları Naksan Holding Yönetim Kurulu Üyesi Taner Nakıboğlu, Kadoğlu Grup Yönetim Kurulu Başkanı Tarkan Kadoğlu ve Deulcom International Yönetim Kurulu Başkanı Baybars Altuntaş, girişimciliğin sırlarını anlattı. Girişimcilik ve İstihdam konulu panel Zirve Üniversitesi Rektörlük binası konferans salonunda gerçekleştirildi. Panelin moderatörlüğünü Ekonomist Fikri Türkel yaptı. Detaylar haberimizde..

Zirve Üniversitesi tarafından düzenlenen Girişimcilik ve İstihdam Paneline katılan başarılı iş adamları Naksan Holding Yönetim Kurulu Üyesi Taner Nakıboğlu, Kadoğlu Grup Yönetim Kurulu Başkanı Tarkan Kadoğlu ve Deulcom International Yönetim Kurulu Başkanı Baybars Altuntaş, girişimciliğin sırlarını anlattı.

Cesaret ve Sabır Çok Önemli

Girişimcilik ve İstihdam konulu panel Zirve Üniversitesi Rektörlük binası konferans salonunda gerçekleştirildi. Panelin moderatörlüğünü Ekonomist Fikri Türkel yaptı. Konuşmacılar   Zirve Üniversitesi öğrencilerine kariyerlerinin dönüm noktaları olan başarı hikayelerini anlattı. Başarısında ailesinin yanı sıra eğitimin de önemli katkısı olduğunu vurgu yapan Nakıboğlu, “Bebek bezinden kurtulduktan sonra iş hayatına başladım. Çok küçük yaşlarda aile şirketinin içinde var olmaya başladım. Babamdan büyük deneyimler elde ettim.  Hayatıma master yaparken yön verdim. Ailem yurt dışında eğitim görmem için beni destekledi. Bende 2 yıl Amerika’da eğitim gördüm. Orada daha cesaretli olmayı öğrendim. Girişimcilik cesaret isteyen bir iştir.  Çok sevdiğim bir söz vardır, ‘Büyük düşün, küçük başla, çabuk bitir’ bunu mutlaka gençlerin uygulaması gerekir. Cesaretle kararlar alıp sabırla sonuçları beklenmelidir” şeklinde konuştu.

Tarkan Kadooğlu ise iş yaşamındaki yükselişinin evrelerini anlatarak şunları söyledi: “Her insan doğduğunda içinde  girişimcilik vardır. Hayal edin, mantığınızı iyi kullanın , cesur ve sabırlı olun. Bunları yan yana getirmelisiniz. Kaybetmeyi göze almayan kişi hiçbir zaman girişimci olamaz”

Farklı Olmak Gerekiyor

Ürettikleri ürünleri her zaman tek pazarda değerlendirmediklerinin altını çizen Nakıboğlu, yumurtaları her zaman tek sepete koymamak gerektiğinin altını çizdi. Şirket olarak bir alanda büyürken bazen gözünüzün önünüzdeki fırsatları kaçırma durumu olduğu dile getiren Nakıboğlu, “ 1996 yılında ‘Plastik’ alanında hızlı bir çıkış yakaladık. Dünyada firma olarak ön sıralarda yer aldık. Fakat baktıktı bu alanda büyürken, gözümüzün önünde ki fırsatları kaçırıyoruz. 2005 yılında kentte büyüyen halı sektörüne girmeye karar verdik. Fakat şu nokta çök önemli ‘farklı olmak zorundaydık’. Bu nedenle Uluslararası bir şirketten yardım aldık. Daha sonra ‘Royal Halı’ markası ile piyasaya girdik. Halıda daha önce kullanılmayan renkleri kullanarak farklılık yarattık. Daha sonra bakteril halı ve buna benzer çok sayıda inovasyon ürettik. Şu anda bile bilimsel araştırmalar ve yenilikler devam ediyor. Bu nedenle farklılık yaratmak gerekir” dedi.

Kaybetmeyi Göze Alamayan Girişimci Olamaz

Tarkan Kadooğlu ise iş yaşamındaki yükselişinin evrelerini anlatarak şunları söyledi: “Her insan doğduğunda girişimcilik içinde vardır. Eğer girişimcilik içinde varsa iyi hayal edin, mantığınızı iyi kullanın , cesur ve sabırlı olun. Bunları yan yana getirmelisiniz. Kaybetmeyi göze almayan kişi hiçbir zaman girişimci olamaz”

Gaziantep Girişimciliğin Başkenti

Bölgedeki ve ülkedeki gelişimleri değerlendiren Kadooğlu “Gaziantep Güneydoğu’nun girişimcilik konusunda başkentidir. Güneydoğu’da her ilin Gaziantep gibi kalkınması gerekir. Bu yönde ülkemizde yaşanan barış süreci ile birlikte ülkenin süper bir güç haline gelecektir. Bölgeler arasındaki eşitsizliği gidererek her bölgede kalkınmayı yaşatmalıyız. Böyle olursa 2023 hedefine çok daha önce kavuşuruz” şeklinde konuştu 

Fırsatlar İyi Değerlendirilmeli

Girişimcinin fırsatları iyi değerlendirmesi gerektiğine vurgu yapan Kadooğlu, genç girişimcilerin ülkemize en yakın bölgeler olan Irak ve Suriye’deki fırsatları iyi değerlendirmesi gerektiğine dikkat çekti.  Kadooğlu, , ”Irak’ın tekrar eski haline gelmesi için 15 yıl geçti, fakat bir 15 yıl daha gerek. Komşumuz Suriye’de yaşanan iç karışıklık nedeniyle Suriye’nin eski haline gelmesi için 30 yıl gerek. Bu nedenle benim gençken Irak’ta yaptığım gibi fırsatları lehine çevirmeleri gerekir. her şeyin çoğunlukta olduğu bir yerde gençlerin bir yere gelmesi zor olur. Farklı fırsatları bulup değerlendirmek gerekir” dedi.

Girişimcilik Bir Taşla İki Kuş Vurmaktır

Deulcom International Yönetim Kurulu Başkanı Baybars Altuntaş, hayat deyimlerini ve başarı sırlarını gençlere anlattı. Doğru girişimciliğin tarifini yapan Altuntaş, fırsatlar hakkında ipuçları verdi. Ülkemizde en çok girişkenlik ve girişimcilik konusunun karıştırıldığına dikkat çeken Altuntaş, “ Bir taşla iki kut vurmak girişimciliktir. Bu nedenle girişkenlik sürecinden yani bir iş fikrinden girişim sürecinde bariyerler var.  Bunun aşılması gerekir. Eğitim sistemimizin de dayattığı bir anlayışla insan kişisel başarıya önem veriyor. Aslında takım çalışması önemlidir.  Engelleri aşıp bir iş kurdunuz, var olmak için mutlaka inovasyon şart. Bu aşamadan sonra pazarlama ve satış kader anıdır” dedi.

Panelin sonunda panele katılan iş adamları katılımcıların sorularını yanıtladı. Panelin tamamlanmasının ardından Zirve Üniversitesi ve Genç İşadamları Kulübü tarafından panelistlere teşekkür plaketi ve çeşitli hediyeler takdim edildi.

Telgraf.net kaynaklı alıntı haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor