Sosyal Değişim Laboratuvarı Sosyal Girişimcileri Bekliyor!

Özyeğin Üniversitesi, TOG ve JP Morgan ortaklığı ile kurulan Sosyal Değişim Laboratuvarları, sosyal girişimci olmayı isteyen adaylara hayallerindeki sosyal girişimleri gerçeğe dönüştürmek için gerekli bilgi ve donanımı sağlamayı hedefliyor. Amaç; harika fikirlerin harika şirketlere dönüşmesine önayak olarak, içinde yaşadığımız toplumda olumlu sosyal değişimler oluşturabilmek. Detaylar haberimizde..

Özyeğin Üniversitesi, TOG ve JP Morgan ortaklığı ile kurulan Sosyal Değişim Laboratuvarları, sosyal girişimci olmayı isteyen adaylara hayallerindeki sosyal girişimleri gerçeğe dönüştürmek için  gerekli bilgi ve donanımı sağlamayı hedefliyor. Amaç; harika fikirlerin harika şirketlere dönüşmesine önayak olarak, içinde yaşadığımız toplumda olumlu sosyal değişimler oluşturabilmek.

Sosyal Değişim Laboratuvarları, aralarında girişimcilerin, şirketlerin, STK’ların ve devlet kurumlarının da bulunduğu bütün paydaşları aynı çatı altında buluşturup onların deneyimlerinden yararlanarak, Türkiye’de ölçeklendirilebilir, sürdürülebilir, yüksek etki sahibi sosyal girişimler kurmak için verimli bir platform sunmayı hedefliyor.

Sosyal Değişim Laboratuvarları, önemli toplumsal sorunları çözme hedefiyle yola çıkmış, toplumsal bir iş modeline sahip, Türkiye odaklı sosyal girişimcilik fikirleri aramaktadır. Her bir dönemde 10 fikir/ekip kabul edilecek.

Seçim komitesi, ekipleri & fikirleri seçerken, önem derecesine göre sırasıyla aşağıdaki kriterleri göz önünde bulundurur:

  • 18-35 yaş arası gençler olması
  • Takımın uzmanlığı ve iş fikrini hayata geçirme potansiyeli
  • Takımın gerekli sosyal girişimcilik niteliklerine ve tutkusuna sahip olup olmadığı
  • Takımın ele aldığı toplumsal sorunun büyüklüğü ve önemi
  • Fikrin uygulanabilirliği ve ölçeklenebilirliği

Hızlandırma programına kabul edilen bütün fikirler, bağlayıcı bir anlaşma imzalayarak Bootcamp’in tamamına katılmayı ve iki aylık program sonucunda finansman ve kuluçka için seçilirlerse teklif ettikleri sosyal girişimi başlatmayı kabul eder.

Sosyal Değişim Laboratuvarı hakkında ayrıntılı bilgi için www.sosyaldegisimlab.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Son başvuru tarihi 20 Mart 2013 olarak belirtilen Sosyal Değişim Laboratuvarı Tanıtım Toplantısı 12 Mart 2013'de 18:30-20:30 saatleri arası Özyeğin Üniversitesi Altunizade Kampüsünde yapılacak.

Sosyal Değişim Laboratuvarı tanıtım toplantısında Schwab Vakfı’nın 2013 Yılı Sosyal Girişimcisi Bedriye Hülya kendi girişimcilik macerasını paylaşacak.

SİM kaynaklı alıntı haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor