Kadın Girişimciler İçin Güzel Bir İş Fikri: Dikiş Kafeler!

Linda Eilers tarafından kurulan “Linkle” isimli özel “dikiş kafe”si, şu ana kadar bizim saptadığımız ilk dikiş kafesi olma özelliği taşıyor. Örgü klüpleri, geçtiğimiz beş sene içerisinde hızla yayılmış, erkekli kadınlı el işleri yapılan özel mekanlar açılmıştı. İşte kadın girişimcilerimiz için güzel bir iş fikri olan Dikiş Kafe'nin detayları..

Linda Eilers tarafından kurulan “Linkle” isimli özel “dikiş kafe”si, şu ana kadar bizim saptadığımız ilk dikiş kafesi olma özelliği taşıyor. Örgü klüpleri, geçtiğimiz beş sene içerisinde  hızla yayılmış,  erkekli  kadınlı el işleri yapılan özel mekanlar açılmıştı.

Linkle Dikiş Kafe” ise; dikişi makineleştirmesiyle değişik bir versiyon olarak karşımıza çıkıyor. Bir dikiş makinesi, iğneler, şişler ve örgü yün çantasına  göre daha masraflı olmakla beraber hassasiyeti daha fazla ve işçiliği hızlı.

Dikiş Kafe”nin açılış hikayesi ise; bir yıl önce Linda Eilers  Hollanda’da dikiş dersleri veriyordu. Bu arada dikişe insanların ilgisinin arttığını ve kendi elbiselerini dikmek için çaba gösterdiklerini farketti. Eilers, pazardaki boşluğu görüp yaşadığı şehirden, kiraları daha ucuz  ve zanaatkarları bol olan Berlin şehrine  geçerek bu beklentiyi fırsata dönüştürmek için ilk adımı atmış.

Linda Eilers, dikiş kafesini  internet kafe  işletir gibi, 13:00-22:00 saatleri arasında, Pazartesi hariç haftanın tüm günleri açık olacak şekilde, saati 5 Euro’dan işletiyor. Linkle Dikiş Kafe’ye isteyen insanlar, içeri girip makina başında kendi işlerine odaklanıyor ve işlerini görüyorlar.

Dikiş Kafe bünyesinde, on adet dikiş makinesinin yanında müşterilerin elinin altında kesim tablosu bulunmaktadır. En önemlisi; Linda Eilers’ in geniş bilgi ve tecrübesi onlara eşlik etmektedir. Müşterilerine teknik yardımda (elbise ve çanta dikişleri vs…) bulunup tavsiyeler de verir. Linkle  müşterilerine geniş bir yelpazede hizmet vermektedir. Genç işi jeanlerden gelinliğe kadar dikiş dersleri vermektedir. Bu iş, belki en kazaçlı girişim olarak görülmeyebilir ancak sevdiğiniz işi yapmak ve bu işi yaparken para kazanmak cazip gelebilir.

Dikiş Kafe’ler, ülkemizde özellikle kadın girişimciler için iyi bir iş fikri fırsatı olabilir. Dikiş dikmek isteyen ya da ek iş olarak dikiş hizmeti veren ama dikiş makinası olmayan kadınlar için bu tür kafelerde işlerini görmek iyi bir seçimdir. Müşterilerin, 1 saatliğine bir makine kiraladıklarını düşünürsek, 1 saat içinde bir dikiş makinesinde epey dikiş dikilebilir ve ürün çıkarılabilir, yani bu tür kafelerden müşteriler de oldukça yararlanır.

Ayrıca kafeleri işleten girişimcilerin de, Linda Eilers gibi iyi dikiş bilmeleri, müşteri artışı ve devamlılığı açısından büyük bir avantaj olacaktır. Kafede aynı zamanda dikiş kursları düzenlenebilir hatta kermesler ya da küçük bir vitrin satış bölümü açılabilir ve kullanıcıların ürünü satışa sunulabilir. Dikiş kafeler aynı zamanda, kadınlar için sosyal iletişimi artırıcı bir buluşma yeri gibi de kullanılabilir. İçinde aynı zamanda, tuhafiyeler gibi bir kısmında iğne, iplik vs.. dikiş malzemeleri satılabilir. Her durumda, hem girişimci hem de kullanıcılar için faydalı bir iş fikrine dönüştürülebilir.

İş Fikirleri kaynaklı alıntı haberimizi başta kadın girişimcilerimiz olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor