Susurluk'un Mehmet Özbay'ı, ABD’de Yılın Girişimcisi Seçildi

Arkadaşı Abdullah Çatlı’nın kimliğini kullanmasına izin verdiği iddialarıyla Susurluk'un bir dönem kilit ismi olan Mehmet Özbay, ABD’de yılın girişimcisi seçildi. Cumhuriyetçilerin kalesi olarak bilinen Mooresville’deki ödül töreninde alkışlarla kürsüye gelen, Amerika ‘da Michael Bay kimliğini taşıyan 52 yaşındaki Özbay, “Ben dünyanın hiçbir ülkesinde bu başarıyı gerçekleştiremezdim. Benim öyküm ancak ABD ’de olur. ABD’ye çok teşekkür ederim” dedi. Detaylar haberimizde..

Susurluk Olayı'nın kilit ismi diye görülen, arkadaşı Abdullah Çatlı'nın kimliğini kullanmasına izin veren Mehmet Özbay, 15 yıl içinde ABD'de 4 mobilya mağazası açarak North Carolina eyaletine bağlı Mooresville şehrinde "Yılın Girişimcisi" seçildi.

Cumhuriyetçilerin kalesi olarak bilinen Mooresville’deki ödül töreninde alkışlarla kürsüye gelen, Amerika ‘da Michael Bay kimliğini taşıyan 52 yaşındaki Özbay, “Ben dünyanın hiçbir ülkesinde bu başarıyı gerçekleştiremezdim. Benim öyküm ancak ABD ’de olur. ABD’ye çok teşekkür ederim” dedi.

Özbay, 1991’de “Miss Georgia” seçilen sevgilisini de yanına alarak gittiği mağazasında plaketiyle poz verirken “Bir yabancı dünyanın hangi ülkesinde bu kadar takdir edilir” dedi. Kendi adını ve soyadını taşıyan bir yeğeni Türkiye ’ye gittiğinde gözaltına alındığı için ülkesine dönmeye yanaşmayan Özbay, “Abdullah Çatlı’ya kimliğimi kullanması için izin vermem dışında bir suç işlemedim” diye konuştu.

Özbay, ödülü 2011 yılı mayıs ayında 500 bin dolara alıp özel çabalarıyla 30 milyon dolarlık bir mobilya mağazası yaratması sayesinde kazandı. Özbay’ın biri Atlanta’da, biri South Carolina’da, ikisi North Carolina’da olmak üzere ABD’de dört mobilya mağazası var.

DHA kaynaklı alıntı haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor