UçArı’13 Ulusal Vaka Analizi Yarışması Başvuruları Başlıyor!

İstanbul Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Kulübü tarafından bu yıl 6.sı düzenlenecek olan UçArı Ulusal Vaka Analizi Yarışması başlıyor! Tüm üniversitelerden bölüm kısıtlaması olmadan 3 veya 4 kişilik gruplar halinde katılım gösterilebilen yarışmaya 2., 3. ve 4. sınıflar katılabiliyor. İnternet üzerinden yapılan ön eleme sonucu ilk 8′e giren takımlar İstanbul’daki finalde yarışmaya hak kazanıyor. Detaylar haberimizde..

İstanbul Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Kulübü tarafından bu yıl 6.sı düzenlenecek olan UçArı Ulusal Vaka Analizi Yarışması başlıyor! Tüm üniversitelerden bölüm kısıtlaması olmadan 3 veya 4 kişilik gruplar halinde katılım gösterilebilen yarışmaya 2., 3. ve 4. sınıflar katılabiliyor. İnternet üzerinden yapılan ön eleme sonucu ilk 8′e giren takımlar İstanbul’daki finalde yarışmaya hak kazanıyor.

Ulusal vaka analizi yarışması UçArı'nın bu yıl ki ödülleri:

  • 1.lik Ödülü: 5000 TL + Sabancı Üniversitesi Tam Burslu MBA + HSBC Stajı
  • 2.lik Ödülü: 4000 TL + Coca–Cola İçecek Stajı
  • 3.lük Ödülü: 3000 TL + Slovenya’da “Discover Management” Programı

4 Şubat- 3 Mart 2013 tarihleri arasında internet üzerinden başvurabileceğiniz UçArı’nın finali ise 26-28 Nisan 2013 tarihlerinde İTÜ Maçka Kampüsü’nde gerçekleşecek.

Yarışmaya başvuruların tamamen ücretsiz olmasının yanı sıra finale kalan gruplardan gidiş-dönüş masrafları, otelde konaklamaları; sabah, akşam, öğle yemekleri ve organizasyona dâhil tüm diğer aktiviteler için hiçbir ücret alınmayacak ve bütün finalist gruplara ödül verilecek.

Vaka Analizi Nedir?

Vaka; gerçek ya da kuramsal bir iş durumunu temel alan, belli gerçekler ve verileri içeren durum çalışması. Bu çalışmadaki mevcut durumunun konumlandırılması, çeşitli çözüm önerileri üretilmesi ve eylem planlarıyla birlikte karar alınması da “Vaka Analizi” olarak adlandırılmakta.

Vaka analizi;

  • Öğrencilere teorikte öğrendikleri bilgileri pratikte uygulama şansı verir.
  • Üniversite öğrencilerini akademik çalışmalar yapmasına olanak verir.
  • Öğrencilerin analitik düşünme yetilerin ve kısa zamanda etkili çözüm üretebilme kabiliyetlerinin gelişmesini sağlar.
  • Öğrencilerin Takım Çalışması içerisinde yer almalarını sağlar.

Bu noktada,  profesyonel hayata atılım öncesinde profesyonel hayattan modeller sunarak iş hayatına bir adım önde başlamalarını sağlamak, kişisel ve akademik gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla “İTÜ Endüstri Mühendisliği Kulübü Vaka Analizi Projesi” ortaya çıkmış. Aktivite planı bünyesinde; vaka eğitimlerini, workshopları, üniversite ve ulusal çapta yapılacak olan Vaka Analizi Yarışmaları’nı bulunduran proje komisyonu, ayrıca ESTIEM ve EMT gibi toplulukların Vaka Analizi Yarışmalarının yerel elemelerine de katkıda bulunmakta ve vaka analizi konusundaki eksiklikleri giderme yolunda emin adımlarla yürümekte.

UçArı Ulusal Vaka Analizi Yarışması UçArı Ulusal Vaka Analizi Yarışması hakkında ayrıntılı bilgi ve başvuru için http://www.ucari.itu.edu.tr adresini kullabilirsiniz.

Haberimizi Vaka analizi yarışması ile ilgilenen girişimcilerimiz başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgisine sunuyor, Girişim Haber olarak yarışmaya katılacak gruplara şimdiden başarılar diliyoruz.

Erdem Öztürk / Girişim Haber

Bu içeriği 5.168 kişi okudu.
Kategori: Eğitim / Üniversite, Etkinlik, Yarışma
Yazar Erdem Öztürk Hakkında

2006 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Uzmanı olarak yer alan yazar, 2010 Eylül ayından itibaren Kurucu Ortak olarak başladığı Girişim Haber servüneninde; 2014 Nisan ayına kadar girişimcilere ve kobi'lere yön veren haberler yayınladı. Yazar kariyerine bilişim sektöründe özel bir firmada Yazılım Uzmanı olarak devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor