Avrupa Patent Ofisi, Avrupa Patent Sözleşmesinin 40.Yılı vesilesiyle Yenilikçilik Yarışması düzenliyor. Yarışmaya Türkiye’nin de dahil olduğu Avrupa Patent Sözleşmesi üyesi 38 ülkeden üniversite öğrencileri başvuru yapabilecek.
Ülkemizin önde gelen patent firmalarından Efor Patent de; girişimcilere destek olmak için Avrupa Patent Ofisi'nin 40. yılı vesilesiyle düzenlediği bu Yenilikçilik Yarışması'na katılımı kolaylaştırıyor. Detaylar haberimizde..
Avrupa Patent Ofisi, Avrupa Patent Sözleşmesinin 40. yılı vesilesiyle Yenilikçilik Yarışması düzenliyor. Yarışmaya Türkiye’nin de dahil olduğu Avrupa Patent Sözleşmesi üyesi 38 ülkeden üniversite öğrencileri başvuru yapabilecek.
EPC üyesi 38 ülkeden üniversite öğrencilerinin başvuru yapabileceği yarışmanın amacını, zengin bilgi kaynakları olan patent veritabanlarındaki fırsatlar konusunda farkındalığı artırmak, özellikle çevreci teknolojilerde yeniliklerin ortaya çıkmasını sağlamak oluşturuyor.
Bireysel ya da grup halinde başvurabilmenin mümkün olduğu yarışmaya katılabilmek için aranan şartlar şöyle:
- 18 yaşını doldurmuş olmak
- Üniversite ve dengi kurumlarda öğrenim görüyor olmak
- Aşağıda belirtilen alanların biri ile ilgili araştırma projesi sunmak
- Sürdürülebilir Gıda Üretimi
- Çevre Dostu Enerji Üretimi ve Depolaması
- Atık Yönetimi, Geri Dönüşüm ve Kentsel Madencilik
- Akıllı Ulaşım ve Trafik Yönetim Sistemleri
- Akıllı Ev Teknolojileri
Yarışma Süreç Takvimi
Yarışma Başvurusu
- TPE nezdinde yapılacak başvurular online başvuru modülü üzerinden yapılacak.
- Başvuruda, patent veritabanları kullanılarak bulunan dokümanlar üzerinden tekniğin bilinen durumu ve proje konusu alandaki mevcut teknik problemler ile söz konusu problem için getirilen çözümün ne gibi avantajlar sağlayacağı (pazar potansiyeli vb.) konularında bilgi verilecek.
- Başvuru ve ekindeki dokümanlar İngilizce olarak hazırlanacak.
|
14.01.2013 - 15.03.2013 |
Yarışmacıların Seçimi
- TPE tarafından her bir alan için bir kişi ya da grup seçilecek.
|
16.03.2013 - 17.03.2013 |
Yarışmacıların uzaktan eğitim ve danışmanlık hizmeti alması
- Nihai projenin hazırlanması için EPO ve Türk Patent Enstitüsü (TPE) uzmanları tarafından verilecek eğitim ve danışmanlık hizmetlerini almak zorunlu değil.
- Uzaktan eğitim ve danışmanlık hizmeti İngilizce olarak sunulacak.
|
18.03.2013 - 13.06.2013 |
Nihai Projenin Sunulması
- Başvuru EPO nezdinde yapılacaktır.
- Nihai proje İngilizce, Almanca veya Fransızca dillerinden birinde hazırlanacak.
|
13.07.2013 |
Kazanan Projelerin Açıklanması
- Her alan için bir kişi ya da grup 5,000 Euro ile ödüllendirilecek
|
Eylül 2013 |
Ödül Töreni
- Münih’te yapılacak törende projenin tanıtımı da yapılabilecek.
|
13.10.2013 |
Yarışma Katılımına Efor Patent'den Destek!
Ülkemizin önde gelen patent firmalarından Efor Patent de; girişimcilere destek olmak için Avrupa Patent Ofisi'nin 40. yılı vesilesiyle düzenlediği bu Yenilikçilik Yarışması'na katılımı kolaylaştırıyor.
Efor Patent Kurucu Ortağı Savaş Gümüş Avrupa Patent Ofisinin düzenlediği yenilikçilik yarışmasıyla ve destekleriyle ilgili olarak; "Yenilikçilik kavramı artık ekonominin en önemli itici gücü haline gelmiştir. Herşeyin çok hızlı değiştiği bir dünyadayız, yenilik yaparak farklılaşmak rekabet edebilmenin en önemli koşulu, bu konuda başarısız olan şirketler zamanla yok olmaya mahkum olacaklar. Bu konudaki farkındalığın daha üniversite öğrencisi iken gelişmesi ile sorunlara çözüm üretme konusunda araştırma yapma kültürünün aşılanmasını sağlayacaktır. Umarız yarışmayı Türkiye’den öğrenciler kazanırlar ve milli gururumuz olur. Fakat yarışma için hazırlanan projenin daha yarışmaya gönderilmeden ‘patent’ ile koruma altına alınması unutulmamalı. Bu konuda üniversite öğrencilerine destek olmak amacıyla patent başvurusu işlemleri için %50 indirimli olarak patent başvurusu hizmeti verebiliriz." diyor. Bu fırsattan yararlanmak için www.eforpatent.com üzerinden iletişime geçebilirsiniz.
Yarışmaya Nasıl Başvurabilirsiniz?
15 Mart 2013'e kadar başvuru alınan yarışmaya başvurmak için TPE başvuru sayfasını ziyaret edebilir, daha fazla bilgi için TPE duyurusunu ve EPO duyurusunu inceleyebilirsiniz.
Türk Patent Enstitüsü (TPE) ve Efor Patent kaynaklı derleme haberimizi girişimci ruhuna sahip üniversiteli gençlerimiz başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.