Ülker, 2012'nin Baş Döndüren Fikirlerini Ödüllendirdi

Ülker’i çatısı altında bulunduran Yıldız Holding’in Ar-Ge ve inovasyon alanındaki şirketi Northstar, “Baş Döndüren Fikirler” yarışmasının sonuçlarını açıkladı. Üniversitelerden 100’ün üzerinde başvuru alan yarışmada seçici kurul tarafından değerlendirilerek finale kalan 12 proje, jürinin önüne çıktı. Üniversite, sanayi ve kamu kurumlarının önde gelen temsilcilerinden oluyan jüri, zorlu bir maratonun ardından ilk üç ve jüri özel ödülleri sahiplerini buldu. Detaylar haberimizde..

Ülker’i çatısı altında bulunduran Yıldız Holding’in Ar-Ge ve inovasyon alanındaki şirketi Northstar, “Baş Döndüren Fikirler” yarışmasının sonuçlarını açıkladı.

Bir yılda 300’e yakın çalışana ulaşan şirket, üniversitelerde bilimsel projelerin geliştirilerek sanayide uygulanabilmesini ve tüketiciye ulaştırılmasını sağlamayı hedefliyor.

Üniversitelerden 100’ün üzerinde başvuru alan yarışmada seçici kurul tarafından değerlendirilerek finale kalan 12 proje, jürinin önüne çıktı. Üniversite, sanayi ve kamu kurumlarının önde gelen temsilcilerinden oluyan jüri, zorlu bir maratonun ardından ilk üç ve jüri özel ödülleri sahiplerini buldu. Yarışmada birinciliği Gıda Teknolojisi Kategorisi’nde ODTÜ’den İlkem Demirkesen Mert, Ambalajlı Ürünler Kategorisi’nde ise İstanbul Teknik Üniversitesi’nden Zeynep Bakkaloğlu aldı.

Ödül töreninde konuşan Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Ar-Ge bütçesinin Gayri Safi Milli Hasıla’dan (GSMH) şu anda yüzde 1 pay aldığını 2023 hedeflerinin ise bu payı yüzde 3’e çıkarmak olduğunu söyledi. Eker, “Ar-Ge bütçemizi 10 yılda 13 kat artırdık ve özel sektöre kapılarımızı açtık. 2007 yılından bu yana özel sektörden 115 projeye destek verdik” dedi.

Hedef, Global Olmak

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Ülker, “Bu rekabet ortamında Türkiye kendini nasıl ayrıştıracak diye sorduğumuzda tek bir husus ortaya çıkıyor. Bizim başarılı olmamızın yolu Türkiye’nin beyin gücünü artırmaktan geçiyor. Bizim de yapmak istediğimiz katma değeri yüksek ürünler geliştirmek, Türkiye’yi geleceğe taşımak, global olma yolunda adımlarımızı hızlandırmak” dedi.

Yıldız Holding Global İnovasyon Grubu Başkanı Bilal Kaafarani ise, şunları kaydetti: “2012’de bir yandan şirketin altyapısını oluşturup stratejilerini belirlerken, diğer yandan operasyonel ve pazar inovasyonu üzerinde çalıştık. Geliştirdiğimiz ürün ve hizmetleri Yıldız Holding şirketlerinin kullanımına sunduk. 2013 yılında ise, verimlilik ve pazar inovasyonunun yanı sıra, mevcut ürün yelpazesine yeni kategorilerin eklenmesine odaklanacağız. Bu alanda geliştireceğimiz ürünlerin bir kısmını 2013 yılı sonunda ve 2014 başında tüketici ile buluşturmayı hedefliyoruz. Öngörümüz, 5 yıllık süreçte kategori inovasyonu ile Yıldız Holding’e 300 milyon dolarlık ek kazanç sağlamak.”

5 Yılda 300 Milyon Dolarlık Kazanç

Duyusal analiz laboratuvarı kuran Northstar, holding bünyesindeki tüm ürün haritalarını tüketicilerle birlikte çıkaracak. 50 milyon dolarlık bütçe ile faaliyet gösteren şirket, kategori inovasyonu ile holdinge 5 yılda 300 milyon dolar kazandırmayı hedefliyor. Sadece Yıldız Holding için değil, yerel ve global şirketlerden de inovasyon geliştirmek için başvuru alan Northstar, 10’dan fazla şirketle işbirliği için görüşüyor.

Yarışma hakkında daha fazla bilgi ve tüm ödüller için www.basdondurenfikirler.com adresini inceleyebilirsiniz.

İşten Haber kaynaklı haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor