Avrupa Melek Yatırım Ağı'nın (EBAN) 11.'sini düzenlediği Kış Zirvesi kapsamında, 20 ülkeden yaklaşık 200 yatırımcı İstanbul'da bir araya geldi. 40'tan fazla yerli ve yabancı konuğun sunum yaptığı zirvenin ana teması 'Başarılı Çıkış Stratejileri' oldu. Programa katılan EBAN Başkanı Paula Andrez, Türkiye'de ekonomik risklerin iyice azaldığını ve Türkiye'nin hızla büyüyen dinamik bir ekonomisi olduğunu söyledi. Detaylar haberimizde...
Avrupa Melek Yatırım Ağı'nın (EBAN) 11.'sini düzenlediği Kış Zirvesi kapsamında, 20 ülkeden yaklaşık 200 yatırımcı İstanbul'da bir araya geldi. 40'tan fazla yerli ve yabancı konuğun sunum yaptığı zirvenin ana teması 'Başarılı Çıkış Stratejileri' oldu. Programa katılan EBAN Başkanı Paula Andrez, Türkiye'de ekonomik risklerin iyice azaldığını ve Türkiye'nin hızla büyüyen dinamik bir ekonomisi olduğunu söyledi.
Türkiye'nin ilk kez ev sahipliği yaptığı organizasyon, İstanbul Ticaret Üniversitesi Eminönü Kampüsünde gerçekleşti. Program hakkında bilgi veren İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektörü Nazım Ekren, "Türkiye'de ilk defa yapılan, EBAN ile İstanbul Ticaret Üniversitesi'nin iş ve finans dünyasının önemli isimleriyle birlikte düzenlediği bir etkinlik. Bizim için de önemli günlerden bir tanesi. Biz, hem ticaret alanında hem de girişimcilik alanın da kendi imkan ve kaynaklarını etkin şekilde kullanan ve bunu da iş dünyasıyla ve toplumla paylaşmayı arzu eden bir üniversiteyiz. EBAN ile birlikte bir işbirliği yaparak da bu süreci kurumsallaştırmayı düşünüyoruz. Böylece tecrübelerimizi özellikle İstanbul iş dünyası ve fırsat olursa da bölgesel ve küresel oyuncularla paylaşmak istiyoruz" dedi.
Organizasyonun En Büyük Sponsoru Aktif Bank
20 ülkeden 200'den fazla konuğun katıldığı organizasyonun en büyük destekçisi Aktif Bank oldu. Dünya çapında ilk defa bir bankanın böyle bir organizasyonda elini taşın altına soktuğunu belirten Aktif Bank Genel Müdürü Önder Halisdemir, "Esasında melek yatırımcılık bizim genlerimizde var. İmece ve aile yardımlaşması dediğimiz konular bizlerde mevcut. Melek yatırımcılık, bu konuların kurumsallaştırılmış, belli mekanizmalara bağlanmış hali. Bu tür organizasyonların ekonomik üretkenliği arttırmasında faydalı olacağını düşünüyorum. Aktif Bank olarak 2013 yılında melek yatırımcılar konusuna daha fazla ağırlık vereceğiz" diye konuştu.
"Yüzde 75'lik Vergi Avantajı Türkiye'yi Cazibeli Hale Getirdi"
Melek yatırımcıların Türkiye'ye gelmesinde yüzde 75'lik vergi avantajının büyük etkisi olduğunu söyleyen EBAN İcra Kurulu Üyesi ve Türkiye Melek Yatırımcılar Derneği (TBAA) Başkanı Baybars Altuntaş da, organizasyonun Türkiye'ye büyük faydalar sağlayacağını söyledi. Sağlanan vergi indirimi sayesinde Türkiye'nin yatırım cenneti olacağını söyleyen Altuntaş, "Biz bu organizasyonu Türkiye'de istisnai bir şekilde gerçekleştiriyoruz, 350 bin üyesi olan, dünyanın en büyük ticaret örgütlerinden biri olan İstanbul Ticaret Odası'nı arkasına almış olan İstanbul Ticaret Üniversitesi, akademik partnerimiz. Böyle bir organizasyon 11. kez gerçekleşiyor. Geçen yıl Belçika'da, evvelki yıl Fransa'da olan bu etkinlik, Türkiye'de ilk kez gerçekleşiyor. İşin en güzel tarafı geçmişte yapılan 11 organizasyonun içinde en yüksek katılımın olduğu program bu oldu. Öyle ki 20 ülkeden 200'ün üzerinde konuğumuz bu programa katılmış durumda" dedi.
Program, katılımcıların konuşmaları ve örnek projelerin gösterimleriyle devam etti. 40'tan fazla yerli ve yabancı konuğun sunum yaptığı zirvenin ana teması 'Başarılı Çıkış Stratejileri' oldu.
IHA kaynaklı haberimizi girişimcilerimiz başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgisine sunuyoruz.
Erdem Öztürk / Girişim Haber